Proximus « Terug naar discussie overzicht

Forum Proximus geopend

989 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
MOEdig Voorwaarts
1
quote:

JdeFL schreef op 25 april 2023 14:13:

Morgen ex-dividend. Benieuwd naar de koers dan.
www.dividendpro.nl/aandelen/proximus/
Valt mee.

Er zijn kennelijk veel beleggers geweest die "koste wat het kost" de roerende voorheffing wilden vermijden...
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 25 april 2023 14:13:

Morgen ex-dividend. Benieuwd naar de koers dan.
Algemeen: bij hoge dividenden ineens, is de kans op een goedmaakeffectje groter.
elibar
0
Opletten met Proximus de resultaten zullen tegenvallen ,vrijdag een smak naar beneden.
Leefloon
1
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 26 april 2023 10:13:

Er zijn kennelijk veel beleggers geweest die "koste wat het kost" de roerende voorheffing wilden vermijden...
Een € 0,05 hogere koers in de slotveiling wees daar niet op, en de hele dag deed Proximus het +0,20% beter dan de eigen, gewogen ICB subsector bij heel Euronext. Ook het licht outperformen van de eigen subsector wijst niet op verkoopdruk, die overigens weinig betekenisvol zou zijn geweest. Eerdere koersdalingen, vóór gisteren, zijn niet relevant. Dat zou scorebordjournalistiek worden, waarbij achteraf met selectieve waarnemingen een betekenisvolle koersdaling wordt gekoppeld aan RV, en waarbij vergeten wordt dat je dan dagenlang niet "in de markt zit" en zo de Moeder Aller Stijgingen gemist zou kunnen hebben. Dat gaat dan allang niet meer zuiver over RV-ontwijking, door enkele RV-plichtige particuliere beleggers.bij een BEL 20'er.
elibar
0
Wacht gewoon cijfers af van morgen tijd genoeg als je aandelen Proximus wil kopen, is wel een grote verkoper in het spelletje, denk ik.
Meestal slecht nieuws is dat.
Leefloon
1
quote:

MJ5059MJ schreef op 23 april 2023 13:11:

Ik heb dit vaker gezien bij een aandeel als Proximus, dat de aandelen opmerkelijk dalen voor ex-dividend.

Heeft niks met voorkennis te maken. Een echte logische verklaring heb ik ook niet.
Dat heeft dus niets met dividend te maken, bij een BEL 20'er. Wie de RV wil vermijden, die verkoopt 's middags laat cum-dividend, en koopt de volgende dag eventueel de aandelen tijdens de opening ex-dividend terug. In theorie zou een enkeling eerder kunnen verkopen (en/of later terug kunnen kopen), met alleen de RV als motief, maar zo'n particuliere uitzondering stelt dan op de schaal van de handel in aandelen Proximus helemaal niets voor.

Vanaf 17 april, een selectieve waarneming vanwege de slotkoers boven € 9, is het aandeel Proximus tot vandaag gecorrigeerd gedaald met -5,50%, Ongecorrigeerd daalde het koersrendement van de ICB subsector (Telecommunications Services) van Proximus in dezelfde periode gewogen met -3,94% bij alle Euronext-beurzen. Inderdaad geen enkele reden om verklaringen of beschuldigingen uit duimen te gaan zuigen, en een mogelijke anticipatie op sectorale cijfers. Orange Belgium -4,77%, om een Belgische subsectorgenoot te noemen. Uit mijn duim zou dan bijvoorbeeld concurrentie vanuit Liberty kunnen komen, of besparende consumenten.
Investor
1
Het valt me op dat zowel Orange als Proximus gedaald zijn in de richting van de koersen die Liberty als voorwaarde heeft gesteld om de overname van Telenet niet te moeten doen. Ik heb een aankooporder staan aan 7,40 EUR (voorwaarde: niet onder de 7,38). Je weet maar nooit..
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 27 april 2023 09:41:

[...]
Dat heeft dus niets met dividend te maken, bij een BEL 20'er. ...
Als je het omdraait misschien wel. Een normale handelsdag is één ding. Een handelsdag waar kleine pariculieren niet willen aankopen omwille van de naderende ex-coupon, kan aan de biedzijde misschien wat kleine gaatjes veroorzaken.
In die zin zou er wat logica in zitten. Verkopen en terugkopen, daar geloof ik ook niet echt in. Bijzonder kleine minderheid. Onvoldoende om effect te hebben.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 27 april 2023 10:49:

Als je het omdraait misschien wel. Een normale handelsdag is één ding. Een handelsdag waar kleine pariculieren niet willen aankopen omwille van de naderende ex-coupon, kan aan de biedzijde misschien wat kleine gaatjes veroorzaken.
In die zin zou er wat logica in zitten.
Een kopersstaking is meer iets voor lokale markten of parasiterende Aldi-beursjes. Waar ex-Option bijvoorbeeld naar € 0,0001 kon inzakken, en waar zelfs Herr Seeles steunaankoopje een trage, analoge reactie was.

Bij grotere noteringen op de hoofdmarkt, Euronext Brussel, zou je het toch kunnen zien in intraday tick data, maar niet tijdens de openings- en slotveiling. Die zijn daarvoor al té omvangrijk.

Gisteren was de gemiddelde transactiegrootte 504 aandelen. Een gemiddelde order is groter. Als ik een orderboek bevries, dan is de gemiddelde ordergrootte 716 aandelen. Laat ik het orderboek daarom representatief genoeg noemen, omdat die 504 niet komt door een paar toevallige, interprofessionele block trades.

Verwijder ik de 9 beste biedprijzen, dan verwijder ik 33 van de 36 orders. Met een gemiddelde ordergrootte van 772 aandelen, dus nabij een gemiddelde van 716. Een market verkooporder, als de meest gulle 33 op 36 kopers staken, zou zorgen voor een koersdaling van € 8,034 naar € 8,016. Niet per se iets waar een computer van wakker schrikt, dus zonder razendsnelle opwaartse correctie door Flow Traders-achtige marktwerking.

Des te hoger het dividendrendement ineens, en des te kleiner de notering (of het parasiterende Aldi-beursje), des te groter de kans op een kopersstaking. Bijkomend zijn dat vaak wat bewuste, iets meer gespecialiseerde beleggers, die een ex-dividend niet zomaar overkomt. Ik volg en erken de omgekeerde gedachte, maar verwacht dat je zoiets hooguit terug zou zijn in intraday tick date. Er zou echter al fanatiek gestaakt moeten worden om, een momentopname, de koers met € 0,018 te laten zakken. Bij een aandeel met vermoedelijk relatief veel RV-plichtige, particuliere aandeelhouders.
Leefloon
2
quote:

Investor schreef op 27 april 2023 10:47:

Het valt me op dat zowel Orange als Proximus gedaald zijn in de richting van de koersen die Liberty als voorwaarde heeft gesteld om de overname van Telenet niet te moeten doen.
Koersrendementen (Proximus wordt dus "bestraft" voor het dividend) bij Euronext in april, tot vandaag,. ten opzichte van de eigen ICB subsector:

BEL 20: +0,06%
Subsector, ongewogen: -2,10%
Subsector, gewogen: -1,11%

+16,20% VEON
+14,31% Nortel
+10,55% Telenor
+8,80% Orange
+8,35% Orange (Milanese notering)
+6,49% Rai Way
+4,47% Inwit
+4,45% Telefónica (Milanese notering)
+3,28% Sonaecom
+2,75% Telenet
+2,32% Deutsche Telekom (Milanese notering)
+2,22% KPN
+2,07% Tessellis (illiquide Brusselse handel)
+1,68% Deutsche Telekom
+4,45% Telefónica
+1,22% Planetel

-1,14% Orange Belgium
-1,22% Unidata
-2,39% Softlab
-2,40% Intred
-2,45% Pharol
-2,60% Astrocast
-8,72% Proximus
-9,07% Tessellis (Milanese notering)
-11,34% Netgem
-11,80% Telecom Italia Risp.
-11,96% Telecom Italia (Milanese notering)
-12,25% Maroc Telecom
-13,38% Telecom Italia

Geen gegevens op vergelijkbare basis: NOS, Osmozis, Weaccess Group, en alles op de Expert Market zonder ticker. Er is (nog) geen Single order Book bij sommige noteringen. Zo zijn er in Brussel enkele buitenlandse noteringen, maar soms ook in Milaan. Alleen de grotere Brusselse noteringen zijn gemarkeerd, die ik gecorrigeerd met dividend (bij Proximus) mogelijk meer naar "sectorconform" vind neigen.
janneman 1
0
ziet er toch redelijk positief uit of ben ik verkeerd
ik denk dat we omhoog gaan aandeel staat veeeeel te laag
D'ieteren
1
Proximus presteert conform verwachting

(ABM FN) Proximus heeft in het eerste kwartaal van 2023 conform eigen verwachting gepresteerd. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van het telecombedrijf.

"In een context waarin de impact van de inflatie op onze thuismarkten voor 2023 aanzienlijk is, blijven we streven naar verdere waardeoptimalisatie, met inbegrip van verdere prijsaanpassingen die in de tweede helft van het jaar zullen worden doorgevoerd, voor geselecteerde tariefplannen voor particulieren en bedrijven", aldus CEO Guillaume Boutin.

De onderliggende omzet steeg op jaarbasis met 5,9 procent tot 1,5 miljard euro. De omzet uit de thuismarkten bedroeg 4,8 procent, tot krap 1,2 miljard euro. De grootste stijging was bij Telesign met een groei van 19,5 procent tot 100 miljoen euro.

De EBITDA op de thuismarkten kwam op 405 miljoen euro uit, bij Telesign op 3 miljoen euro negatief en bij BICS op 31 miljoen euro. De onderliggende EBITDA van de groep daalde daarmee met 3,5 procent tot 432 miljoen euro. De daling had te maken met kostenstijgingen als gevolg van de inflatie met 3,4 procent op jaarbasis.

De vrije kasstroom kwam uit op 79 miljoen euro negatief tegen 33 miljoen euro positief een jaar eerder. De daling was het gevolg van een lagere EBITDA, hogere belastingen en hogere investeringen van 312 miljoen euro.

Onder de streep restte een nettowinst van 94 miljoen euro tegen een winst van 120 miljoen euro een jaar eerder.

Proximus sloot het eerste kwartaal van 2023 af met een sterke groei van zijn belangrijkste klantenbasissen, met 10.000 extra mobiele postpaidkaarten en 11.000 extra internetabonnementen. Het aantal tv-abonnementen liep wel met 12.000 terug.

Outlook

Voor 2023 verwacht Proximus nog steeds dat de omzet op de thuismarkten op jaarbasis met 1 tot 3 procent zal stijgen en dat de onderliggende EBITDA met ongeveer 3 procent zal dalen. De investeringen zullen pieken op ongeveer 1,3 miljard euro.
elibar
0
Zijn goed de resultaten maar in Belgie wordt alles bepaald door de banken en aangezien KBC redelijk negatief is, waarschijnlijk is Proximus geen klant bij KBC ,
Zou ik zeggen zeker bijhouden Proximus resultaten zijn eigenlijk zeer goed zonder meer,en vooruitzichten ook.Maar heb jullie gewaarschuwd vorige week dat er een grote verkoper in het spel is.
Rider
1
quote:

elibar schreef op 28 april 2023 10:26:

Zijn goed de resultaten maar in Belgie wordt alles bepaald door de banken en aangezien KBC redelijk negatief is, waarschijnlijk is Proximus geen klant bij KBC ,
Zou ik zeggen zeker bijhouden Proximus resultaten zijn eigenlijk zeer goed zonder meer,en vooruitzichten ook.Maar heb jullie gewaarschuwd vorige week dat er een grote verkoper in het spel is.
Was dit dan de daling na de voorkennis die ze hadden van de slechte cijfers? Sinds u bericht is enkel het dividend van de koers gegaan dus val goed mee. Ik vind het dividend wel te hoog, ze hadden dit beter onmiddellijk al naar beneden gedaan ipv 2024.
voda
0
KBC Securities herhaalt advies voor Proximus

Gepubliceerd door Trivano.com op 28 april 2023 om 09:39

KBC Securities heeft de aandelen van Proximus vrijdag opnieuw neutraal beoordeeld. De analisten van KBC Securities herhaalden het advies houden voor de aandelen van Proximus.

Ook het koersdoel van 9,10 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Proximus met 15% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 7,90 EUR. Daarmee is KBC Securities heel wat negatiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Proximus met 30% ziet stijgen tot 10,22 EUR.
Tenko
0
Weer een dagje ruis in het groter geheel. Fiber uitrol heeft een sterk drukkend effect op de resultaten maar is niet van permanente duur en zal nadien opleveren. Komende 2 jaar nog 1,80 euro aan dividend op komst en nadien spijt dat we niet meer aan deze prijzen hebben ingeslagen.
Jadadde
0
Er is één grote speler bij Proximus, en dit is de Belgische staat met 56%. Ze kunnen dus zonder onder de 50% te geraken heel wat verkopen. Zou me ook niet verwonderen. Altijd geld te kort. Dom in mijn ogen, maar ja wat doe je eraan. Eerste keer niet met liberalen die het voor het zeggen hebben. Voorbeelden genoeg in het verleden. Met Proximus komt het wel goed.
989 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 7,030
Verschil +0,230 (+3,38%)
Hoog 7,265
Laag 7,005
Volume 568.670
Volume gemiddeld 425.471
Volume gisteren 627.017

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront