Exmar « Terug naar discussie overzicht

Forum Exmar geopend

2.542 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... 124 125 126 127 128 » | Laatste
boothram
1
is er iemand die gegevens verzameld over niet-deelnemers aan het bod?
ik nodig iedereen uit zich daar dan aan te melden...
ik had nog wat haatmail klaar voor trends en kbc, maar zal het maar niet doen..
Ortho2023
0
Hallo....Ik bezit meer dan 20.000 Exmar-titels en verzet me tegen het huidige bod van Saverex; Ik schat dat het minimum bod rond de 14 euro zou moeten liggen en dat is heel schappelijk! Exmar en Saverex zijn niet transparant genoeg over de werkelijke waarde van de vloot en lopende contracten en minimaliseren deze! Ze willen ons deels met ons eigen geld betalen! Ze houden er geen rekening mee dat we roerende voorheffing moeten betalen op het dividend; bovendien bezit Exmar 3,82% van zijn eigen aandelen (die zowel van ons als van Saverex zijn) De analisten staan ??duidelijk op hun loonlijst! De door Saverex behouden waarde is gebaseerd op een beurskoers uit het verleden, zonder rekening te houden met de veelbelovende vooruitzichten van de toekomst en het heden; bovendien is er een aanbetaling van $ 26 miljoen betaald voor de bestelde schepen. Zijn er hier mensen klaar om te mobiliseren voor de buitengewone bijeenkomst en wedstrijd! Hoeveel zijn we, met hoeveel kapitaal? Ik ben Franstalig en spreek geen Nederlands! Ik sta onder de pseudo Ortho op het Exmar-forum van Boursorama.Bedankt voor uw antwoorden! Laten we onszelf tellen en samen reageren!
Ortho2023
0
Eenheid is kracht, en als te veel te veel is, is niet genoeg niet genoeg! Nuts in Saverex !
Todeco
0
Ik ga mijn aandelen ook niet aanmelden. Iemand enig idee hoe we op de AV kunnen stemmen?
Luca
1
Beste Ortho, rechtstreeks en onrechtstreeks bezit ik 47.666 aandelen en zal tegenstemmen op de AV. Inderdaad we hebben het risico gedeeld met alle andere aandeelhouders toen het op rand van faillissement stond en nu mogen we blij zijn met hun bod …. Waarom heeft hij en zijn partners (wellicht private equity) niet massaal aandelen opgekocht toen het aan 2-3 euro was per aandeel ? Dit zegt genoeg …. Dus tegenstemmen is de boodschap en zorgen dat jullie rechtsgeldig vertegenwoordigd zijn op de AV!
boothram
1
Ik stel voor voorafgaand aan de algemene vergadering extra info teeise
en in verband met den nieuwe contracten Gasunie en ENI, inclusief vorderingen tango.
Voorts ook de boekwaarde van alle schepen in de vloot. Gastankers hebben per ton een merkelijk hoger scrapwaarde dan andere schepen (inox). Daardoor blijven ze ook doorgaaans langer in dienst, en met een scrawaarde van 25% is 3% afschrijving voldoende gedurende 25 jaar. Echter, na jaren afschrijving zit er nog weing vreemd kapitaal in, en de restinvestering brengt dus te meer op.
Stel dat men 15 jaar afgeschreven heeft aan 5%, dan is de restwaarde in de boeken eigenlijk de scrapwaarde, terwijl ze zowat gratis ter beschikking staan?.. want leningen worden over 15 jaar betaald doorgaans. Eigenlijk is een groot deel van de ouder vloot nu pas echt rendabel: er hoeft niet meer afgeschreven en geen lening meer verbonden. De aandeelhouder niet laten meegenieten getuiigt van respectloos wangedrag, ...
Maar, natuurlijk moet men eerlijk voorlichten en vergoeden; de politiek van de toekomstige vergoedingen aan de aandeelhouders eerlijk vastleggen, en dan krijgen we wellicht een eerlijker beursprijs, 15 euro volgend jaar, met van 4 dividenden van tenminste de gasunie en eni... (samen met bijkomende dienstverlening goed voor 2 euro WINST per jaar per aandeel, schatting bij gebrek aan rechtstreekse info.
Als je kijkt naar de koers van excelerate, dan zie je een stevige waardering, en een vergelijkbare waardering zou exmar zeker boven het miljard aan beurswaarde opleveren... Dat is de waarde, en als die niet gehaald wordt moet je toch de hoofdaandeelhouders daarvoor niet belonen..
Let wel, aan 15 euro nog altijd een koopje..
nu mijn aandelen zijn klein pakje, maar zal ze wel niet aanbieden in een bod onder 14 euro.
Ortho2023
0
Ik geloof oprecht dat als enkele aandeelhouders met meer dan 2000 aandelen zich verenigen (aandeelhouders met minder aandelen zijn natuurlijk ook welkom, kleine stroompjes maken grote rivieren) en zich voor de vergadering aanmelden om tegen dit bod (de voorgestelde prijs) te stemmen, en niet te hebzuchtig zijn door een te hoge prijs te eisen, zouden we in staat moeten zijn om 10% van de stemmen te verzamelen en Saverex onder druk te zetten om zijn bod te verhogen. We accepteren geen rapporten van zogenaamde onafhankelijke analisten die in dienst zijn van Saverex of die hun rapport hebben verknoeid, we accepteren het gebrek aan transparantie van Saverx over lopende contracten en de werkelijke waarde van de vloot niet!
KBC had een conservatieve voorraadraming van 13 euro van augustus 2022 tot begin maart, terwijl de prijs van spotcontracten bleef stijgen en het dividend met betrekking tot het jaar 2022, betaalbaar in 2023, toebehoort aan alle aandeelhouders... d'Exmar...KBC heeft haar analyses gestaakt omdat ze deel uitmaken van het bestuur van Saverex.
mijn gedacht
1
Of KBC in het bestuur zit weet ik niet zeker, maar het feit dat zij de beursexit gaan begeleiden verplicht hen geen adviezen te geven. Het is noodzakelijk dat wij ons (na CMB) niet nog eens laten ringeloren door de familie. Zoals ik eerder schreef: wij, de kleinen, hebben net zoveel risico gelopen als Saverijs en zouden onze verantwoordelijkheid hebben genomen bij moeilijkheden. Het is pretentieus en een miskenning van de aandeelhouders om een dergelijk bod te offreren.
Ik roep dus mee op om dit lage bod niet te aanvaarden.
@ bootrham: ik lees reeds lang uw gewaardeerde bijdragen bij Exmar en Euronav: technisch en financIëel goed onderbouwd, en het lijkt dat u de sector goed kent en wellicht dicht bij het wereldje staat in Antwerpen. Je zou dus m.i. de geschikte persoon zijn voior de coördinatie van onze tegenstand/ tegenreactie. Mijn steun heb je alvast. Steeds tot tegenprestatie bereid...:)
Ortho2023
0
KBC maakt geen deel uit van de raad van bestuur, het is een slechte vertaling van google, ik bedoelde dat zij een van de banken waren die Saverex adviseerden voor het bod en dat ze zich daarom sindsdien onthouden van het geven van meningen over Exmar!
MOEdig Voorwaarts
1
Ook Ik vind het bod aan de karige kant cq. zie ruimte voor verbetering daarvan. Ik zal mijn aandelen dan ook niet als eerste aanmelden en volg eventuele plannen tot "verzet" met belangstelling.
Donatello
0
Als de olieschepen zoveel stijgen, stijgt de scrapwaarde van de LNG schepen dan niet mee? Je zou toch verwachten dat het een beetje volgt.
Paterke
0
Sloeber
0
Ik heb ook een paar duizend aandelen en ben niet akkoord met het belachelijk bod van Saverijs.
Spijtig genoeg kan ik niet aanwezig zijn op AV.
Kan er iemand, die overtuigend anti is, optreden als volmachthouder voor de kleine aandeelhouders die zich in mijn geval bevinden?
RudiDS
0
Thole
0
Er zijn 59.500.000 uitstaande aandelen, 5% is 2.975.000 aandelen die nodig zijn die niet aanvaarden: Ortho2023 (20.000), Luca (47.666), Sloeber (2000?), RudiDS (750), Dominiek_NB (976), Thole (1065), ...

Huidig totaal 72.457/2.975.000 (2,44% van het benodigd aantal).

Vul gerust aan, het is misschien wat belachelijk, maar ik vind het geniaal dat er mensen echt hun voet durven neerzetten dat ik benieuwd ben hoe ver we geraken op deze pagina. :p
RudiDS
0
Ik las dat de club van oa Pascal Paepen ook beziet om hopelijk aan die 5% regel te komen. Ik vrees immers dat wanneer er geen gestructureerde aanpak gebeurd door mensen met kennis in deze materie, we op voorhand niet zullen slagen…..
2.542 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... 124 125 126 127 128 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 7,710
Verschil +0,010 (+0,13%)
Hoog 7,740
Laag 7,650
Volume 10.541
Volume gemiddeld 14.031
Volume gisteren 4.733

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront