Novacyt « Terug naar discussie overzicht

Novacyt de volgende biotech raket!

Opstapelen
0
quote:

Erg chebbi schreef op 29 mei 2021 08:48:

Er zijn externen (advocaten) betrokken rondom de schikking/het geschil, dus je kunt frontrunning niet uitsluiten. Zo hebben ze GM ongetwijfeld ook ingefluisterd dat hij voor Q1 een waarschuwing moest afgeven. Dat zijn mijn gedachten.
Je suggesties laat ik voor jouw rekening. Wie betaalt je eigenlijk? De exploitant van de advertenties op de site? Krijg je per post een bedragje?
Waarschuwing q1 komt voort dat de DHSC hoogstwaarschijnlijk heeft aangegeven de rekening voor PROmate a 40m niet te gaan betalen omdat ze dat zien als vergoeding voor de leveringen 2020 die voor hen te complex waren om te gebruiken .

Vorig jaar was het overal crisis, UK heeft in blinde paniek maar wat gekocht en gedacht dat het wel goed zo komen met opleiding en gekwalificeerd personeel om de q machines te bedienen. Schijnbaar is dat allemaal niet goed gekomen en de boel aan de kant gesmeten. Met de komst PROmate is de bediening erg simpel geworden en is de boel weer afgestoft en weer in werking gezet.
Nu vindt de DHSC dat ze of niet hoeven te betalen voor goederen geleverd in 2020 of niet voor de geleverde goederen in q1. Totdat het is opgelost betalen ze voor beide niet.
In bijna alle andere gevallen trekt de DHSC aan het kortste eind en tikken die af.
Dit is wel beetje consensus op telegram

Tommaco
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 29 mei 2021 08:27:

[...]

Dus jij denkt dat er sprake is van 'misbruik van voorkennis' en dat er criminelen werken bij Novacyt...???
Kunnen even goed werknemers zijn van de DHSC zijn die aandelen kopen omdat ze meer weten.
Tommaco
0
quote:

HOBBYMAN schreef op 28 mei 2021 18:06:

Zwarte Piet is in de ban gedaan. Zullen we dit ook met ZwarteRidder doen? (lol)
Vind ik ook. Wat een racistische naam is dat. Alsof ridders enkel zwart zijn.
DeZwarteRidder
1
Angst voor Indiase variant trekt Britse coronasceptici over de streep om zich te laten inenten

De vrees voor de opkomst van de Indiase variant van het coronavirus trekt in het Verenigd Koninkrijk weigeraars over de streep om zich te laten inenten. Een voorbode voor de rest van Europa?
Geert Langendorff 28-05-21, 10:01 Laatste update: 28-05-21, 10:56

Als een ijscokar op een zomerse dag trekt een bus van gezondheidsdienst NHS in een straat in Bolton volk. De rij achter het voertuig met de wervende tekst ‘Haal hier vandaag je coronaprik!’ op de zijkant zigzagt tot ver om de hoek. Tieners met hippe gympen en oordoppen in staan zij aan zij met bejaarden in morsige kleding. De opkomst van de Indiase variant van het virus zorgt voor de opmerkelijke aanwas.

Bolton, een achtergestelde stad nabij Manchester, staat te boek als een van de grootste brandhaarden in het Verenigd Koninkrijk van de gevreesde mutatie. Vooral in de armste wijken verspreidt die zich exponentieel. Volgens minister Matt Hancock van Volksgezondheid moeten de weigeraars goed in de spiegel kijken. Vrijwel alle Covid-patiënten op de ic-afdeling in Bolton zijn mensen die geen gehoor gaven aan een oproep om zich te laten inenten.

Pop-up centra

Huisarts Helen Wall besloot actie te ondernemen. Met steun van het stadsbestuur stelde ze een actieplan op om lastig te bereiken bevolkingsgroepen over de streep te trekken. Speciale bussen en pop-up vaccinatiecentra kwamen op locaties te staan, waar de animo voor inenting het laagst lag. Anders dan in de rest van het land komt iedereen boven de 18 jaar in aanmerking. De campagne werkt. Vorig weekeinde kregen 6500 mensen een eerste dosis.

Tot vreugde van wethouder Andy Morgan sloten opvallend veel sceptici zich in de rijen aan. ,,We hebben veel mensen zien langskomen die aanvankelijk het vaccin niet wilde hebben”, gaf hij aan. ,,Dat is een enorm pluspunt. Het komt door de razendsnelle verspreiding van de Indiase variant. Niemand wil worden gezien als een besmetter. Dat is wat ze ons vertelden.” Het idee tot iets gedwongen te worden, maakt plaats voor plichtsgevoel.
Louis7
0
Vietnam detects hybrid of Covid-19 variants identified in India and Britain.
Updated: 4 Hours ago

HANOI (REUTERS) - Authorities in Vietnam have detected a new coronavirus variant that is a combination of the Covid-19 variants first found in India and Britain, and spreads quickly by air, the health minister said on Saturday (May 29).

After successfully containing the virus for most of last year, Vietnam is grappling with a spike in infections since late April that accounts for more than half of the total 6,713 registered cases. So far, there have been 47 deaths.

“Vietnam has uncovered a new COVID-19 variant combining characteristics of the two existing variants first found in India and the UK,” Health Minister Nguyen Thanh Long said, describing it as a hybrid of the two known variants.

Lees verder op :
www.straitstimes.com/asia/se-asia/vie...
Louis7
0
"Ultimately, the fastest way to bring this pandemic to an end is to dramatically increase global manufacturing of vaccines, tests, treatments and other medical supplies, and ensure equitable access"

twitter.com/who/status/13983131749616...
€URO-Trader
0
Zo zijn er wel steeds meer vaccins op de markt, Chinees alswel vanuit India. Meer kennis en ervaring, meer kontrole.
Louis7
0
Lisa Shaw: Vaccine role in BBC presenter's death to be probed. Published 2 days ago.

A coroner will consider if the cause of BBC presenter Lisa Shaw's death might have been complicated by her having had the AstraZeneca Covid-19 vaccine.

www.bbc.com/news/uk-england-tyne-5726...
Louis7
0
Neighbourhood in Chinese city of Guangzhou under lockdown after fresh COVID-19 outbreak. 29 May 2021.

GUANGZHOU: A neighbourhood in the southern Chinese city of Guangzhou has been locked down as officials rush to quell an uptick in cases in the area.

Home to nearly 15 million people, the industrial hub north of Hong Kong has reported 20 new cases of COVID-19 in the past week.

www.channelnewsasia.com/news/asia/cov...
Louis7
0
Malaysia reports daily record of 9,020 new COVID-19 cases.
29 May 2021.

KUALA LUMPUR: Malaysia reported 9,020 new COVID-19 cases on Saturday (May 29), its highest daily toll since the start of the pandemic.

This is the fifth straight day of record new infections, bringing the total number of cases in the country to 558,534, of which 76,218 are currently active or infectious.

www.channelnewsasia.com/news/asia/mal...
oki cd
0
quote:

Louis7 schreef op 30 mei 2021 09:52:

Neighbourhood in Chinese city of Guangzhou under lockdown after fresh COVID-19 outbreak. 29 May 2021.

GUANGZHOU: A neighbourhood in the southern Chinese city of Guangzhou has been locked down as officials rush to quell an uptick in cases in the area.

Home to nearly 15 million people, the industrial hub north of Hong Kong has reported 20 new cases of COVID-19 in the past week.

www.channelnewsasia.com/news/asia/cov...
Lees ik dat goed dat bij 20 besmettingen op ongeveer 15.000.000 mensen, het gebied in lockdown gaat! Dat krijg je hier niet verkocht...
jowi
0
Die Chinezen weten wat het virus kan aanrichten. Ze hebben het tenslotte zelf gemaakt. Toch!!!
DeZwarteRidder
1
GGD en uitzendbureaus maken zich op voor ’zorgvuldige’ afschaling organisatie
Voor coronabestrijders dreigt het zwarte gat

Door Joost Spijker
29 mei 2021 in FINANCIEEL

De GGD heeft alles uit de kast moeten halen om genoeg medewerkers te vinden die konden helpen bij het bestrijden van het coronavirus. Nu de pandemie steeds meer onder controle komt, is het de vraag wat er met die duizenden mensen gebeurt. „Voor sommige mensen dreigt het zwarte gat.”

De laatste weken werd het ineens een stuk rustiger op de testlocatie in Vianen waar Saskia Platenkamp (59) het vaakst werd ingeroosterd. Een logisch gevolg van de nieuwe fase in de pandemie, nu het hoogtepunt van de derde golf achter de rug lijkt. En dus werkt ze deze ochtend op een vaccinatielocatie in Woerden, in het voormalig hoofdkantoor van Campina. „Ook leuk om te doen”, vindt ze. „Hier kan ik weer van waarde zijn als host of helpen bij het doen van administratie.”

Een jaar geleden had de tijdelijke medewerker van de GGD niet bedacht dat ze mee zou werken aan het bestrijden van het virus. „Toen ik al die witte pakken op tv zag leek het me helemaal niks. Maar de organisatie waar ik werkte hield op met bestaan en dit kwam op mijn pad. Het klinkt raar, maar het is het leukste werk dat ik ooit heb gedaan.”

Talent

Met name het werken in de teststraten bleek een schot in de roos. „Mensen en vooral kinderen geruststellen bij het afnemen van zo’n test bleek echt een talent van mij. Het lukte altijd. Maar ook het werken met collega’s, die ik hiervoor eigenlijk niet had, bleek ontzettend leuk.”

Platenkamp is een van de naar schatting 70.000 mensen die voor de GGD is gaan werken. Horecapersoneel, gepensioneerde huisartsen, studenten, iedereen was welkom om de 25 GGD-regio’s te helpen. De GGD heeft een organisatie gebouwd waarvan de groei ’zonder precedent’ is, meldt voorzitter André Rouvoet trots. Zo kwamen er in 2020 maandelijks meer dan duizend fte bij voor testen en traceren, en groeit de capaciteit voor het vaccineren op dit moment met gemiddeld 3000 fte per maand. Omdat veel medewerkers in deeltijd werken, is het daadwerkelijke aantal medewerkers een veelvoud daarvan. De GGD noemt zichzelf voor nu ’de grootste start-up van Nederland’.

Een van de partijen die daaraan heeft meegewerkt is uitzendbureau Unique. „Langs snelwegen, in dagbladen, alle kanalen die we konden bedenken hebben we ingezet om mensen te werven”, vertelt coo Marion van Happen van moederbedrijf RGF Staffing, het voormalige USG People. „De aantallen die werden gevraagd bij de GGD waren gigantisch. We moesten van alles bedenken, van mensen die al met pensioen zijn tot iemand die naast zijn werk een tweede baan wilde accepteren.”

Alleen al bij de GGD Utrecht plaatste RGF in totaal zo’n 7000 flexwerkers, van callcentermedewerkers, managers in teststraten tot vaccineerders. „Wij zijn gewend om met grote poules te werken, maar dit moest in zo’n gigantische snelheid. Daardoor moest er ook continu gekeken worden of processen goed liepen. Hebben mensen wel een VOG of een BIG-registratie? Lopen ze niet in de weg? Het is elke dag leren.”

Geworven

Nog steeds worden er voor de GGD’s mensen geworven, met name voor het vaccineren. Berekend is dat er in het tweede kwartaal landelijk zo’n 13.000 fte personeel nodig is in het meest gunstige leverschema, wat neerkomt op zo’n 30.000 medewerkers.

Toch wordt er ook al nagedacht over de fase daarna. Na de zomer komt er een moment waarop de capaciteit afgebouwd zal moeten worden, weet de GGD. Volgens voorzitter André Rouvoet moet dat ’zorgvuldig’ gebeuren. „Enerzijds in het belang van de betrokken medewerkers, anderzijds vanwege het risico op nieuwe uitbraken, eventueel veroorzaakt door mutaties van het virus.”

Ook RGF denkt daarover mee, zegt Van Happen. „Zo kijken we bijvoorbeeld naar welke functies als eerste afgeschaald kunnen worden en welke juist moeten blijven. Daarvoor zijn we continu in gesprek met de uitzendkrachten. Wat willen zij? Kunnen we ze helpen? Mensen zien ook wel dat de pandemie afloopt, en als ze daar onzeker over worden willen ze misschien niet meer blijven.”

Het opschalen en vasthouden van al die mensen blijft een gigantische operatie, meldt een woordvoerder van de GGD Utrecht. „De kunst is om deze mensen aan je te blijven binden zodat je kunt meeveren met de pandemie. Maar sommige mensen stromen uit omdat ze een andere baan hebben en de onzekerheid over de pandemie duurt lang.” Er lopen nu zo’n 7750 mensen rond bij de GGD Utrecht, waar dat er voor corona nog maar 750 waren. „We zijn ons heel erg bewust van onze rol als opdrachtgever en leggen alle medewerkers uit dat het om een crisissituatie gaat die een tijdelijk karakter heeft. Al die mensen in dienst nemen gaat nu eenmaal niet.”

Van Happen van RGF ziet ook na corona nog genoeg kansen voor de groep. „Deze mensen hebben zich met hart en ziel ingezet voor het maatschappelijk belang, er zijn al bedrijven die interesse hebben getoond in de groep. Veel hebben de zorg ontdekt en willen er graag in door, daar vinden we altijd wel werk voor. En natuurlijk, voor sommigen houdt het op en dreigt het zwarte gat.”

Zorgvuldig

Dat het afschalen zorgvuldig moet gebeuren onderschrijft Van Happen volledig. „De kennis en ervaring die deze mensen nu hebben opgedaan is zo belangrijk. We mogen nooit meer in een situatie komen dat we als land stilgelegd worden zoals in maart. Net als bij de brandweer zullen we een reserve-leger moeten aanhouden.”

Nu er straks minder werk zal zijn, dreigt ook Saskia Platenkamps tijd bij de GGD op te houden. „Ik heb het uitzendbureau al gebeld wat de mogelijkheden zijn voor hierna. Jarenlang heb ik gewerkt om geld te verdienen en carrière te maken, maar hier vind ik het pas echt leuk. Best gek, maar voor mij zal het ook jammer zijn als de pandemie afloopt.”
Egomarinus
0
quote:

Tommaco schreef op 31 mei 2021 10:31:

We zijn onze winst van vrijdag alweer bijna kwijt.
Er was ook geen RNS deze ochtend...
trab33
0
quote:

Opstapelen schreef op 29 mei 2021 10:29:

[...]
Waarschuwing q1 komt voort dat de DHSC hoogstwaarschijnlijk heeft aangegeven de rekening voor PROmate a 40m niet te gaan betalen omdat ze dat zien als vergoeding voor de leveringen 2020 die voor hen te complex waren om te gebruiken .

Vorig jaar was het overal crisis, UK heeft in blinde paniek maar wat gekocht en gedacht dat het wel goed zo komen met opleiding en gekwalificeerd personeel om de q machines te bedienen. Schijnbaar is dat allemaal niet goed gekomen en de boel aan de kant gesmeten. Met de komst PROmate is de bediening erg simpel geworden en is de boel weer afgestoft en weer in werking gezet.
Nu vindt de DHSC dat ze of niet hoeven te betalen voor goederen geleverd in 2020 of niet voor de geleverde goederen in q1. Totdat het is opgelost betalen ze voor beide niet.
In bijna alle andere gevallen trekt de DHSC aan het kortste eind en tikken die af.
Dit is wel beetje consensus op telegram

Uk was van in begin onbetrouwbare partner ,,,sommigen zullen zich nog waarschijnlijk herinneren dat ik hier attent op maakte toen Egypte als trouwe bondgenoot van UK voor meer dan 10 miljoen tests afnam ////// dat was dus volgens mij een overstock van te dure tests die UK kwijt wilde .
PWP
0
quote:

jowi schreef op 31 mei 2021 01:56:

Die Chinezen weten wat het virus kan aanrichten. Ze hebben het tenslotte zelf gemaakt. Toch!!!
Een optie die je zeker niet mag uitsluiten. Follow the money en kijk dan maar eens wie de financiers van dat lab in Wuhan waren. Wel lekker 'makkelijk' van het westen om alles bij de chinezen neer te leggen.
Tommaco
0
quote:

PWP schreef op 31 mei 2021 11:59:

[...]
Een optie die je zeker niet mag uitsluiten. Follow the money en kijk dan maar eens wie de financiers van dat lab in Wuhan waren. Wel lekker 'makkelijk' van het westen om alles bij de chinezen neer te leggen.
Single Bill heeft er goed aan verdiend in ieder geval.
70.380 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3111 3112 3113 3114 3115 3116 3117 3118 3119 3120 3121 ... 3515 3516 3517 3518 3519 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 0,831
Verschil +0,003 (+0,36%)
Hoog 0,860
Laag 0,813
Volume 370.440
Volume gemiddeld 186.946
Volume gisteren 250.902

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront