Eurocommercial Properties « Terug naar discussie overzicht

ECP 2020

6.925 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 ... 343 344 345 346 347 » | Laatste
[verwijderd]
0
Neehoor. Tegengeluid is prima, maar hij heeft echt geen idee hoe slecht de situatie is voor URW in uk en de us. Die claimen emissie is volgens hem een vrije keuze.... wat een gotzpe.
junkyard
0
quote:

MFCons schreef op 3 oktober 2020 19:07:

@JY. Het begint zo wel erg duidelijk te worden dat je heel graag ECP wil neerzetten als meer risicovol dan het daadwerkelijk is. Totale, maar echt totale onzin over URW die je aanhaalt. Problemen enkel door Corona. Dan ben je blind aan alle zintuigen.
Volgens mij lees je mijn posts niet goed. Ik stel nu juist positiever te zijn over ECP, mede door de nette verkoop van Moraberg. Iets totale onzin noemen (en mij blind noemen) vind ik een teken van onmacht en gebrek aan retoriek. De discussie ging hier over bond vs mortgage funding, waar je niet op ingaat. Ik had het niet over of ECP of URW op dit punt een betere beleggingskeuze is, en als je mijn posts een beetje hebt gevolgd dan weet je dat ik ook niet positief ben over URW, terwijl Branco P juist meldde ook long URW te zitten (middels call optie).
[verwijderd]
0
Beste JY. Je stelde dat de problemen bij URW hoofdzakelijk veroorzaakt werden door Corona.

Dat is waarom ik je blind noemde. Als je dat echt denkt dan ben je blind. En dan ben ik nog positief.

Je kan mij best niet begrijpen door selectief stukken te gebruiken uit je eigen post waar ik naar refereer, maar dat maakt niet dat je ineens gelijk hebt. Je naam zou wat dat betreft ook best Femke kunnen zijn.

Dus nogmaals. Als jij denkt dat de problemen bij URW enkel corona gerelateerd zijn dan ben je... Nou vul maar in. Lol. Echt. Een gotspe.
junkyard
0
Het URW deel skip ik even, niet interessant / relevant, een andere discussie dan bonds vs mortgages. Voor mij een raadsel waarom je long URW zit, met dit soort berichten.

Vanwege de uitgebreide reactie, hier toch een vervolg reactie (zo houden wij elkaar bezig).

quote:

Branco P schreef op 3 oktober 2020 20:24:

Bij ECP zit het anders duidelijk anders met de financieringen. Bij ECP zijn met een stuk of 15 a 20 verschillende traditionele banken individuele leningen op objecten afgesloten met steeds de betreffende objecten als onderpand. De bank heeft in het ergste geval een recht van executie waarbij het onderpand kan worden geveild als de LTV van het betreffende object door 60% gaat. Op holdingniveau is kennelijk ook bij meerdere banken een LTV van 60% afgesproken en dat komt doordat de holding garant staat voor deze leningen. In de praktijk zal het natuurlijk altijd zo zijn dat bij bepaalde individuele leningen als eerste de 60% LTV bereikt wordt waarna de betreffende bank directe maatregelen eist (met name extra aflossen opdat die LTV weer onder 60% uitkomt). Zo moet het dus erg raar lopen als ook die groeps-LTV van 60% wordt bereikt. Dus die groeps-LTV doet er bij ECP eigenlijk niet toe.
> Omdat de LTV van 60% per object eerder wordt geraakt, doet de 60% op holding niveau er niet toe, als ik het goed begrijp. Daarmee geef je aan dat ECP striktere convenanten kent en eerder last krijgt van geldverstrekkers die de regie nemen of eerdere kasstromen eisen, wat juist daarmee juist een nadeel is van hypotheken.

Waar nu echter het grote verschil in zit is dat die obligatieleningen bij tegenzittende resultaten (bijvoorbeeld veel extra leegstand of een LTV die over de 50% grens gaat) ineens als behoorlijk risicovol worden gewaardeerd (rating zal ook flink verslechteren) en men alleen nog in dergelijke obligaties zal instappen als daar een effectieve rente van (laten we zeggen) 5% tegenover staat. De koersen van de bestaande obligaties zullen dan dus met meer dan de helft dalen.
> Ok, dus bestaande obligatiehouders kunnen hun obligatie niet meer tegen een goede prijs verhandelen. Dat lijkt mij geen punt, alleen bij ophalen nieuwe financiering krijg je hier last van. Daarnaast kun je zelfs profiteren van deze goedkope obligaties, door deze in te kopen tegen mooie discount (als onderdeel steunmaatregel van aandeelhouders).

En dat betekent bovendien dat je eventuele nieuwe obligatieleningen die je wilt uitgeven (om leningen af te kunnen lossen die dan op korte termijn aflopen) ook alleen tegen die 5% rente uit zult kunnen geven, wat weer een verdere verslechtering van de rating zal betekenen.
> Inderdaad, issue is nieuwe financiering ophalen. Daarmee zijn fondsen die hun financieringsbehoefte voor komende jaren al breed hebben gedekt niet snel in de gevarenzone, wat geld voor de meeste partijen die dmv obligaties financiering (Klepierre, URW).

En juist dit effect zul je niet in deze mate zien gebeuren bij hypothecaire leningen (zoals die van ECP) want door staan de rentes overwegen voor langere tijd vast.
> Bij hypotheken staat de rente niet langer vast, ECP financiert zich juist vrij kort met hypotheken, veel korter dan de obligaties van URW / Klepierre (en juist tegen hogere tarieven).

Bij ECP is de LTV van 60% dus min of meer de échte LTV en bij URW/KLEP ligt die grens dus feitelijk al veel lager.
> Bij ECP zullen hypotheekverstrekkers ook hard op de rem staan als de groeps LTV richting de 60% stijgt, zie Q2 waarin ECP het niet lukte om lange financiering op te halen (en URW/Klepierre wel).

Vandaar ook die abrupte aandelenemissie bij URW nu nog voor het einde van het jaar terwijl de LTV maar net iets door de 40% is geschoten.
> Dit heeft meer te maken met de verhoogde kans op hogere afboeking, en hogere kans dat URW de 60% LTV opzoekt (waarvan ECP stelt dat dit ver weg is ivm meer waardevast vastgoed, en nu een verkoop). Dit is dus geen voordeel van hypotheken.

Jouw veronderstelling dat die lagere rentes op de obligatieleningen bij URW en KLEP iets zeggen over de kwaliteit van de bedrijven of van het vastgoed is dus onjuist.
> Dat is niet mijn stelling, graag juist citeren.

Die lagere rente zegt met name iets over het risico dat die vorm van financiering met zich meebrengt.
> Niet alleen het risico. De obligaties kennen een hogere liquiditeit / (vrije) verhandelbaarheid en lager kapitaalbeslag (door credit rating), waardoor een bredere groep aan vermogenverstrekkers interesse heeft en financieringslast lager is.

In goede tijden is alles koek en ei (en heb je het geluk van relatief zeer lage rente) maar als het mis gaat, dan werken die obligatieleningen ineens wel keihard tegen je. En daarmee is URW ondertussen de gelukkige bezitter van twee paarden van Troje: de Westfield portefeuille én de obligatiefinancieringen. Corona is slechts de zwarte zwaan die ook nog even overvloog en die de zaak in een stroomversnelling bracht. Maar met twee paarden van Troje binnen de muren was het scenario dat zich nu bij URW ontvouwt uiteindelijk sowieso onvermijdelijk geweest.
> Leuke beeldspraak, maar URW heeft nu juist voordeel van de langdurig vastgelegde financiering dmv obligaties. Als URW nu eerder grote plukken zou moeten herfinancieren, dan was URW in veel grotere problemen.

junkyard
0
quote:

MFCons schreef op 3 oktober 2020 21:38:

Beste JY. Je stelde dat de problemen bij URW hoofdzakelijk veroorzaakt werden door Corona.

Dat is waarom ik je blind noemde. Als je dat echt denkt dan ben je blind. En dan ben ik nog positief.
Ok, dan heb ik je bericht niet goed gelezen (toch een beetje blind), hartelijk dank voor deze verduidelijking.
Branco P
0
quote:

junkyard schreef op 3 oktober 2020 16:22:

De URW emissie komt vooral vanwege de slechte(re) prestatie van megamalls (meer kans op hogere afboeking - vooral door corona), waardoor de LTV sneller stijgt dan ECP. Dit is grotendeels geluk voor ECP, management wilde zelf ook graag inzetten op grotere en meer centrale winkelcentra (zie Woluwe). Woluwe is nu de grootste bleeder (qua waarde ontwikkeling, last van corona).

Volgens mij heb ik voldoende aangetoond dat ECP na corona entree weinig plezier kent van de financieringsstructuur, en hebben URW en Klepierre dit beter ingeregeld. Zo niet, agree to disagree, Branco P.
Woluwe is geen bleeder, die term is misplaatst want die suggereert dat er iets vergelijkbaars in Woluwe aan de hand zou zijn als in het gemiddelde URW winkelcentrum, maar dat is op dit moment zeker niet het geval. Woluwe is in drie delen gekocht tegen een NIY van rond 3,9% en daarmee is er destijds wel te veel betaald, dat vind ik ook, maar dat was de enige manier om alle delen van Woluwe in handen te krijgen. Ik geloof best dat de mensen bij ECP daarbij iets te enthousiast waren geworden omdat zij de uitdaging en de voordelen zagen van het verwerven van alle delen van Woluwe en de waarde die toegevoegd kon worden middels de uitbreiding, maar ook door simpelweg hun "ding" te gaan doen met Woluwe. Als het lukt om de vergunning voor de uitbreiding te krijgen (dat is in Brussel nog niet zo eenvoudig) en men maakt de keuze om met name branches toe te voegen in de categorieën Food/Restaurant dan zal het wel loslopen. Er is al een redelijke supermarkt in de kelder, maar ook daar is nog veel meer van te maken.

Het effect van Corona op Woluwe is tot nu toe geweest dat een restaurantje (naast de supermarkt in de kelder) en een lunchroom op begane grond zijn leeggekomen. Dat restaurantje naast de supermarkt is ondertussen al weer verhuurd (in coronatijd) aan een Fried Chicken tentje (dat thans wordt verbouwd). Sales in de zomermaanden lagen alweer op 85%. 99% Coronadeals zijn al rond en 94% van de gefactureerde Q2 huur en 95% van de gefactureerde Q3 huur zijn opgehaald per 1 oktober. Dat impliceert dat er wellicht nog een stuk of 2 a 3 huurders zijn die het nog echt even moeilijk hebben.

Ik snap verder niet wat je bedoelt met je opmerking over de financieringsstructuur, maar ECP heeft dus juist wel plezier nu van hun hypothekenfinancieringen en URW (maar ook KLEP) ervaren dus juist de nadelen van de obligatiefinancieringen.
Branco P
0
quote:

junkyard schreef op 3 oktober 2020 21:38:

Voor mij een raadsel waarom je long URW zit, met dit soort berichten.
[...]
Heb ik je uitgelegd, een Call JUN 2021 60 EUR als gokje (350 Euro) ingeslagen omdat ik dacht dat we gebodemd waren. Pas daarna kwam het emissiegerucht en de daadwerkelijke aankondiging van de emissie. Daardoor ben ik inzien hoe snel de problemen bij URW zijn toegenomen en hoe giftig de obligatieleningen zijn. Ik zou de Call kunnen verkopen en dan krijg ik er nu nog 70 euro terug. Maar ik kan hem ook aanhouden met een kleine kans op wat meer als we snel een vaccin-nieuws of ander goed nieuws krijgen.

Ik weet dat je graag schermt met het feit dat ik daarmee dus "long zit" in URW, wat op zich juist is. Maar vermeld dan wel ook even de juiste context! :-) 5000 aandelen ECP, dat noem ik wel fatsoenlijk long zitten.
Buyandhold2020
0
Interessante discussie over de financieringsstructuur maar volgens mij praten Branco P en junkyard enigszins langs elkaar heen (?). Als ik het goed begrijp, op zichzelf (puur technisch, als zijnde een direct gevolg voor financieren d.m.v. bonds) heeft junkyard wel een terecht put dat bonds goedkoper en voor een langere termijn zijn dan hypotheken.
Volgens mij bedoeld Branco P daarentegen meer op een indirect effect dat doordat de bonds nu een lagere markwaarde v.d. leningen laten zien, dit indirect laat zien dat een kleine premium betalen voor een hypotheek (i.p.v. bonds) in deze corona tijden een voordeel bieden (?) voor ECP.

Daar wil ik zelf nog aan toevoegen dat er m.n. bij serieuze financiering door bonds waarschijnlijk ook collars aangelegd worden door banken en opkopende instellingen, dus in die zin kan ik ook Branco P's standpunt goed volgen. Een indirect gevolg van financieren d.m.v. bonds is waarschijnlijk een knauw aan je beurskoers zodra de zaken minder goed gaan.

Trouwens, waarom zou het lastig zijn af te stappen van bondfinanciering richting hypotheekfinanciering nadat je eenmaal voor bondfinanciering hebt gekozen, die snap ik nog niet helemaal?

Bedankt voor de kwaliteit van de bijdragen in dit topic, erg interessant om te lezen.
junkyard
0
quote:

Buyandhold2020 schreef op 3 oktober 2020 22:14:

Interessante discussie over de financieringsstructuur maar volgens mij praten Branco P en junkyard enigszins langs elkaar heen (?). Als ik het goed begrijp, op zichzelf (puur technisch, als zijnde een direct gevolg voor financieren d.m.v. bonds) heeft junkyard wel een terecht put dat bonds goedkoper en voor een langere termijn zijn dan hypotheken.
Volgens mij bedoeld Branco P daarentegen meer op een indirect effect dat doordat de bonds nu een lagere markwaarde v.d. leningen laten zien, dit indirect laat zien dat een kleine premium betalen voor een hypotheek (i.p.v. bonds) in deze corona tijden een voordeel bieden (?) voor ECP.

Daar wil ik zelf nog aan toevoegen dat er m.n. bij serieuze financiering door bonds waarschijnlijk ook collars aangelegd worden door banken en opkopende instellingen, dus in die zin kan ik ook Branco P's standpunt goed volgen. Een indirect gevolg van financieren d.m.v. bonds is waarschijnlijk een knauw aan je beurskoers zodra de zaken minder goed gaan.

Trouwens, waarom zou het lastig zijn af te stappen van bondfinanciering richting hypotheekfinanciering nadat je eenmaal voor bondfinanciering hebt gekozen, die snap ik nog niet helemaal?

Bedankt voor de kwaliteit van de bijdragen in dit topic, erg interessant om te lezen.
Goed te horen dat deze 'discussie', waar wij elkaar niets toegeven, toch interessant om te lezen is.

Overigens heeft URW/KLEP nu geen last van een lage marktwaarde vd leningen, alleen de obligatiehouder heeft dit probleem, omdat geen afscheid kan worden genomen van de obligatie zonder verlies (ditzelfde probleem heeft de ECP hypotheekhouder overigens). URW/KLEP hebben wel een probleem bij ophalen nieuwe financiering, maar ditzelfde probleem heeft ECP bij verhoogde onzekerheid over marktwaarden / LTV (zie Q2 herfinanciering).

Kun je het punt mbt collars bij obligaties uitleggen (dit snap ik niet, doel je op schuldconvenanten)?
junkyard
0
quote:

Branco P schreef op 3 oktober 2020 21:50:

[...]


Ik snap verder niet wat je bedoelt met je opmerking over de financieringsstructuur, maar ECP heeft dus juist wel plezier nu van hun hypothekenfinancieringen en URW (maar ook KLEP) ervaren dus juist de nadelen van de obligatiefinancieringen.

Punt mbt Woluwe ben ik op het hoofdlijnen mee eens, ECP heeft wel al aardig wat pijn genomen zo snel na aankoop en Woluwe heeft door omvang en ligging wat extra last van corona. Bleeder is wellicht wat overtrokken, maar voor de ECP aandeelhouder is Woluwe nu al een miskoop (en huurontwikkeling ook niet bijzonder positief).

Duidelijk dat wij het niet eens worden over de financieringsstructuur, bij deze uitwisseling van standpunten was vooraf al duidelijk dat wij het niet eens zouden worden (en wij nog steeds allebei denken gelijk te hebben).

Ik blijf het gek vinden dat je URW positie neemt terwijl je doorlopend negatief bent, en dan stelt dat ik (zonder URW positie) te positief ben over URW terwijl ik alleen de voordelen van hun goedkope en langdurige bond financiering duidelijk wil maken (wat niets te maken heeft met de huidige staat van hun assets). Maar ok, een gokje wagen is een prima uitleg, wellicht handiger om iets buiten de sector te gokken gezien de grote ECP positie, deze twee fondsen bewegen ongeveer dezelfde kant uit. Holland casino speltip 6, spreid je winkansen
Branco P
0
> Omdat de LTV van 60% per object eerder wordt geraakt, doet de 60% op holding niveau er niet toe, als ik het goed begrijp. Daarmee geef je aan dat ECP striktere convenanten kent en eerder last krijgt van geldverstrekkers die de regie nemen of eerdere kasstromen eisen, wat juist daarmee juist een nadeel is van hypotheken.
>> Bij 1 individueel object ja, en dat maakt het dat je veel meer ruimte hebt op dat ene probleem meteen op te lossen en zo komt de groeps LTV van 60% nooit in beeld.

> Ok, dus bestaande obligatiehouders kunnen hun obligatie niet meer tegen een goede prijs verhandelen. Dat lijkt mij geen punt, alleen bij ophalen nieuwe financiering krijg je hier last van. Daarnaast kun je zelfs profiteren van deze goedkope obligaties, door deze in te kopen tegen mooie discount (als onderdeel steunmaatregel van aandeelhouders).
>> met welk geld denk je die dan te kunnen opkopen? Dat geld is er dan juist niet want je kunt geen nieuwe gelden meer ophalen.

> Inderdaad, issue is nieuwe financiering ophalen. Daarmee zijn fondsen die hun financieringsbehoefte voor komende jaren al breed hebben gedekt niet snel in de gevarenzone, wat geld voor de meeste partijen die dmv obligaties financiering (Klepierre, URW).
>> in H2 2020 moet URW bijna 2 miljard herfinancieren, in 2021 3.5 miljard, in 2022 nog eens 2.5 miljard. Dus URW zit helemaal nog niet lekker. Jij kijkt misschien naar de "undrawn credit lines" maar dat zijn middelen waarvan maar de vraag is of die nog wel tegen interessante voorwaarden kunnen worden aangetrokken.

> Bij hypotheken staat de rente niet langer vast, ECP financiert zich juist vrij kort met hypotheken, veel korter dan de obligaties van URW / Klepierre (en juist tegen hogere tarieven).
>> onjuist kijk nog maar eens een keer goed naar de debt maturity profiles van ECP en URW. KLEP heb ik even niet op mijn vizier.

> Bij ECP zullen hypotheekverstrekkers ook hard op de rem staan als de groeps LTV richting de 60% stijgt, zie Q2 waarin ECP het niet lukte om lange financiering op te halen (en URW/Klepierre wel).
>> Hoe moeten zij dan "op de rem gaan staan". Welke middelen hebben de hypotheekvertrekkers daar dan voor als de LTV nog niet door de 60% is gegaan? URW haalt een magere 750mio op in juni met een 12 jaars obligatie en betaalt daar ondertussen al 2% voor. Ik denk dat dat al wel genoeg zegt. Midden in Coronatijd met klassieke hypotheekbanken een langjarige lening aangaan, dat gaat je dan gewoon even niet lukken. In Zweden werd een lening van 45 mio in Q2 tot einde jaar verlengd, maar daar wordt nu een object verkocht, dus dat zal mogelijk met elkaar te maken hebben. Als je niet per se nu een lening "moet" afsluiten dan zou ik dat ook nu nog even niet doen. Er zit nog steeds een kleine extra liquiditeitsopslag in de marges en die gaat er nog uitlopen als we het Coronaverhaal achter ons hebben gelaten.

> Dit heeft meer te maken met de verhoogde kans op hogere afboeking, en hogere kans dat URW de 60% LTV opzoekt (waarvan ECP stelt dat dit ver weg is ivm meer waardevast vastgoed, en nu een verkoop). Dit is dus geen voordeel van hypotheken.
>> Dat is wel een nadeel van obligatieleningen. Als LTV problematiek snel dichterbij komt doordat je LTV door 40% gaat met het uitzicht op verdere verslechtering, dan wordt het bij obligatieleningen al precair en moet er kennelijk al meteen iets gebeuren. Bij hypotheken valt er nog geen paniek waar te nemen bij een LTV van 45%. Maar je hebt wel een punt, bij ECP is de LTV van 60% veel en veel verder weg dan bij URW vanwege het meer waardevaste vastgoed. Dat is geen voor deel van de hypotheek, maar wel een voordeel voor ECP.

> Dat is niet mijn stelling, graag juist citeren.
>> OK je zult dan gedoeld hebben op de lage LTV's die de lage rentes mogelijk maakten. Waar het mij om gaat is dat ik je steeds heb duidelijk gemaakt dat die lagere rentes ook gewoon horen bij het financieringproduct "obligatie" en dat financieren met hypotheekleningen minder risicovol is voor de inlener en daardoor betaal je bij hypotheekleningen, ceteris paribus, een hogere rente.

> Niet alleen het risico. De obligaties kennen een hogere liquiditeit / (vrije) verhandelbaarheid en lager kapitaalbeslag (door credit rating), waardoor een bredere groep aan vermogenverstrekkers interesse heeft en financieringslast lager is.
>> zolang het goed gaat met het bedrijf: ja. Als het slecht gaat en je rating gaat naar de vaantjes, dan verdwijnen al die investeerders als sneeuw voor de zon en dan moet je flink hogere rentes gaan betalen op nieuw uit te geven obligaties.

> Leuke beeldspraak, maar URW heeft nu juist voordeel van de langdurig vastgelegde financiering dmv obligaties. Als URW nu eerder grote plukken zou moeten herfinancieren, dan was URW in veel grotere problemen.
>> Dank voor het compliment! :) Zie mijn eerdere antwoord. URW moet dus de komende jaren juist hele grote plukken herfinancieren. in H2 2020 moet URW bijna 2 miljard herfinancieren, in 2021 3.5 miljard, in 2022 nog eens 2.5 miljard.
Branco P
1
quote:

Buyandhold2020 schreef op 3 oktober 2020 22:14:

Trouwens, waarom zou het lastig zijn af te stappen van bondfinanciering richting hypotheekfinanciering nadat je eenmaal voor bondfinanciering hebt gekozen, die snap ik nog niet helemaal?
1. in de voorwaarden van de bondfinancieringen op groepsniveau zal zijn opgenomen dat de objecten niet zo maar meer met individuele hypotheken mogen worden belast. Mogelijk zijn de bondfinancieringen ook al middels hypotheken gezekerd. Dan komt een bank die een hypothecaire lening verstrekt dus met een "tweede (of derde/vierde) hypotheekrecht" te zitten. Dat is een te groot risico.

2. de verdere voorwaarden die in obligatieleningen zijn opgenomen (zoals een rente "step up" bij breken van bepaalde convenanten (of de omzetting van obligaties in aandelen) zullen klassieke banken die een hypothecaire financieringen verstrekken ook niet echt bevallen.
Branco P
0
Maar even nog terug naar de essentie:

LTV 35% of 45% en rente 1% of 2%, het beïnvloedt je resultaat op korte termijn. Voor je resultaat op lange termijn is maar 1 factor echt doorslaggevend en dat zijn de prestaties van je vastgoed zelf. Weinig leegstand, stijgende huurinkomsten, dat zijn de belangrijkste variabelen :-)
Buyandhold2020
0
quote:

junkyard schreef op 3 oktober 2020 22:26:

[...]

Goed te horen dat deze 'discussie', waar wij elkaar niets toegeven, toch interessant om te lezen is.

Overigens heeft URW/KLEP nu geen last van een lage marktwaarde vd leningen, alleen de obligatiehouder heeft dit probleem, omdat geen afscheid kan worden genomen van de obligatie zonder verlies (ditzelfde probleem heeft de ECP hypotheekhouder overigens). URW/KLEP hebben wel een probleem bij ophalen nieuwe financiering, maar ditzelfde probleem heeft ECP bij verhoogde onzekerheid over marktwaarden / LTV (zie Q2 herfinanciering).

Kun je het punt mbt collars bij obligaties uitleggen (dit snap ik niet, doel je op schuldconvenanten)?
Ik bedoel met een ''collar'' het volgende. Bij een normale lening zijn de kosten van het vermogen gelijk aan de Risk Free + de risicopslag. Banken en andere instellingen die dergelijke bonds in groot volume aan kunnen doen dit vaak niet om ermee te speculeren. Om te voorkomen dat een bond (te) speculatief wordt (omdat, zoals nu bijvoorbeeld, de bond/obligatie in waarde daalt) zal men een collar aanleggen als hedge.

Bij bijvoorbeeld URW zou het niet ondenkbaar zijn dat een grote bondholder eveneens (al dan niet indirect, via bijv. een synthetisch termijncontract met bijv. een hedgefund, "what's in the name...") in beginsel voor een relatief klein gedeelte short zit op het aandeel URW (om eventueel verlies in bondwaarde op te vangen met short-opbrengsten). Doordat veelerlei synthetische contracten (of bijv. optieconstructies) een element van embedded leverage kennen, zal bij dalen onder een bepaalde koers (de risico opslag neemt dus toe in de ogen van degene die de obligaties verhandelt) de effectiviteit van deze hedge relatie afnemen of in absolute zin ontoereikend worden om de waardeval (van de bond/obligatielening) afdoende te dempen. Gevolg is dat je, als je ervanuit gaat dat de opkopende partij de speculatie op de bond/obligatie zoveel mogelijk wil beperken, de hedgerelatie zal willen herstellen en dus de hedge uitbreidt. Op die manier kan financiering d.m.v. bonds negatief werken voor je eigen beurskoers.
Buyandhold2020
0
quote:

Branco P schreef op 3 oktober 2020 23:01:

[...]

1. in de voorwaarden van de bondfinancieringen op groepsniveau zal zijn opgenomen dat de objecten niet zo maar meer met individuele hypotheken mogen worden belast. Mogelijk zijn de bondfinancieringen ook al middels hypotheken gezekerd. Dan komt een bank die een hypothecaire lening verstrekt dus met een "tweede (of derde/vierde) hypotheekrecht" te zitten. Dat is een te groot risico.

2. de verdere voorwaarden die in obligatieleningen zijn opgenomen (zoals een rente "step up" bij breken van bepaalde convenanten (of de omzetting van obligaties in aandelen) zullen klassieke banken die een hypothecaire financieringen verstrekken ook niet echt bevallen.
Ah logisch ook! Punt 1. had ik even niet helder voor ogen maar inderdaad. Bedankt voor het snelle en heldere antwoord. Punt 2. klinkt ook logisch maar had ik zelf niet 123 bedacht.
Gunther
0
URW heeft veel obligaties uitstaan. Om aantrekkelijk te blijven in de schuldenmarkt is een goede rating van kredietbeoordelaars van essentieel belang. Die hanteren veel strengere definities voor het bepalen van schuldratio’s dan de banken. De enige reden dat URW een emissie heeft gedaan is om een verlaging van de kredietrating voor te blijven. En dus toegang te houden tot kapitaal. Dat blijkt ook uit de halfjaarcijfers waar URW nog aangaf dat een afwaardering van de portefeuille met 25% gemakkelijk geabsorbeerd kon worden. De daadwerkelijke afschrijving was “slechts” 5%.
Nogmaals ... de emissie bij URW heeft dus weinig te maken met hun LTV maar meer met hoe externe partijen (kredietratingbureaus) naar hun rating kijken. Hier is ECP niet afhankelijk van en daarom zal ECP bij lange na nog geen emissie nodig hebben. Nicht im Frage.
[verwijderd]
0
quote:

junkyard schreef op 3 oktober 2020 21:44:

[...]

Ok, dan heb ik je bericht niet goed gelezen (toch een beetje blind), hartelijk dank voor deze verduidelijking.
Met jouw achtergrond zou ik een bijna-failliet verhaal van jou verwachten wat betreft URW. En dan zou ik het met je eens zijn.

hvb
0
quote:

Branco P schreef op 3 oktober 2020 22:52:

URW moet dus de komende jaren juist hele grote plukken herfinancieren. in H2 2020 moet URW bijna 2 miljard herfinancieren, in 2021 3.5 miljard, in 2022 nog eens 2.5 miljard.

En dat lijkt me dus precies waarom URW belang hecht aan de creditrating?

Vandaar vooral de emissie. Niet zo zeer vanwege de LTV.

Met de creditrating min of meer zekergesteld is herfinanciering tegen een mooie rente ook veilig.

Dank overigens Branco en Junkyard voor de leerzame discussies!
JoopVisser1
0
Als ECP niet in de problemen komt met de financiering omdat huurinkomsten kan gebruiken om af te lossen en dan niet opnieuw te hoeven lenen, draait het vervolgens om de vraag of Modewinkels H&M aantrekkelijk blijven om bezocht te worden; ik zag dat ze bij H& M al een tijdje bezig zijn met de winkel van de toekomst. Het moet een luxe ontmoetingsplek worden, waar je dus rijk kan voelen, en de duurste kleren kan passen en bekijken, mooie meubels en veel ruimte om je om- en aan te kleden(feel like the rich) en je kan er ook koffiedrinken en een Yoga-klas volgen. Zou best kunnen dat daar behoefte aan is. Je hoeft in elk geval je eigen huis niet op te ruimen voor het geval er bezoek komt, je gaat gewoon naar de H&M met al je vriendinnen. Eindelijk rust.
[verwijderd]
0
quote:

JoopVisser1 schreef op 4 oktober 2020 18:01:

Als ECP niet in de problemen komt met de financiering omdat huurinkomsten kan gebruiken om af te lossen en dan niet opnieuw te hoeven lenen, draait het vervolgens om de vraag of Modewinkels H&M aantrekkelijk blijven om bezocht te worden; ik zag dat ze bij H& M al een tijdje bezig zijn met de winkel van de toekomst. Het moet een luxe ontmoetingsplek worden, waar je dus rijk kan voelen, en de duurste kleren kan passen en bekijken, mooie meubels en veel ruimte om je om- en aan te kleden(feel like the rich) en je kan er ook koffiedrinken en een Yoga-klas volgen. Zou best kunnen dat daar behoefte aan is. Je hoeft in elk geval je eigen huis niet op te ruimen voor het geval er bezoek komt, je gaat gewoon naar de H&M met al je vriendinnen. Eindelijk rust.
Haha ja, eindelijk rust. Voor wie eigenlijk?
6.925 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 ... 343 344 345 346 347 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:29
Koers 21,500
Verschil +0,150 (+0,70%)
Hoog 21,500
Laag 21,000
Volume 18.840
Volume gemiddeld 43.949
Volume gisteren 20.647

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront