AkzoNobel « Terug naar discussie overzicht

Akzo Nobel 2019

490 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Broer Konijn
0
Nico Bakker in de chart Navigator:

Akzo Nobel - Nieuw gebied
‘Met grote stappen snel thuis’, dat lijkt thans het motto van de bulls nu er na de flinke candle vorige week, deze week opnieuw een forse stijging zichtbaar
is. De highs rond 80+ zijn opwaarts doorbroken, zodat er sinds lange tijd weer nieuwe koersgebied wordt bezocht. Alle indicatoren noteren in de plus waardoor de UP conditie valide blijft. De bulls gaan dus comformtabel aan de leiding.
Conditie: Up.
Coaching: koopposities kunnen in bezit blijven. Bij signalen van topvorming wellicht een verkoop overwegen.
week 24 - 14 juni 2019

voda
0
Beursblik: Axalta interessante prooi voor AkzoNobel

(ABM FN-Dow Jones) Nu Axalta overweegt zichzelf in de etalage te zetten, zal de interesse van AkzoNobel vermoedelijk weer gewekt zijn. Dit denkt analist Stijn Demeester van ING.

Anderhalf jaar geleden spraken de twee partijen ook al met elkaar, maar toen kwamen ze er niet uit. "Vermoedelijk vanwege de prijs", denkt Demeester. Rond die tijd wees Axalta ook een bod van 37 dollar per aandeel in contanten van Nippon Paints af. Het bod werd te laag bevonden en ook waren er twijfels over de haalbaarheid van de financiering van het bod.

Axalta sloot dinsdag net onder de 26 dollar.

"In tegenstelling tot eind 2017, noteert Axalta vandaag aan lagere waarderingsmultiples dan AkzoNobel, wat de machtsverhoudingen toch enigszins gunstiger schudt voor AkzoNobel, gesteld dat het een aandelenruil zou worden", zei Demeester.

De analist van ING vindt een samengaan van Axalta, dat vooral sterk is in automotive, en AkzoNobel, dat meer in decoratieve verven zit, "steekhoudend". Er is weinig overlap en de twee bedrijven vullen elkaar goed aan.

Daarbij heeft AkzoNobel inmiddels de afsplitsing van Specialty Chemcials achter de rug, benadrukte Demeester.

ING meent dat AkzoNobel voldoende mogelijkheden heeft om een overname van Axalta te financieren, maar Demeester benadrukte ook dat Akzo heeft aangegeven "geen gekke multiples" te willen betalen bij een overname en dat de focus in de eerste plaats ligt op kleine aanvullende acquisities.

Axalta is na de verkoop van Dulux Group volgens Demeester de laatste vrije verffabrikant die nog gekocht kan worden. Voor de overname van Dulux werd volgens Demeester een "astronomische" multiple van 15,5 keer betaald.

Dat is ook de reden dat ING er rekening mee houdt dat ook het Amerikaanse Sherwin-Williams interesse zal tonen. En komt het tot een overnamestrijd, dan is de verwachting van Demeester dat de Amerikanen "agressief" uit de hoek kunnen komen.

ING heeft een Houden advies op AkzoNobel. Het aandeel daalde woensdagmiddag in Amsterdam 0,4 procent tot 81,76 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Akzo levert coatings Hudson Yards in New York

Gepubliceerd op 19 jun 2019 om 14:55 | Views: 180

Akzo Nobel 14:59
81,40 -0,67 (-0,82%)

NEW YORK (AFN) - Voor de glas- en staalstructuur van Hudson Yards 30 In New York is gebruikgemaakt van poedercoatings van het Nederlandse verfconcern AkzoNobel. Het gaat om de recent opgeleverde toren die iets hoger is dan het Empire State Building. Van de prestigieuze klus zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

Hudson Yards 30 is zo'n 387 meter hoog en heeft tevens het hoogste buitenobservatiedek van het westelijk halfrond. Dat ligt op 335 meter hoogte en gaat naar verwachting in 2020 open voor het publiek.

AkzoNobel leverde ook producten voor verschillende andere nieuwe gebouwen in de buurt, in verschillende stadia van voltooiing. Zo zijn de Nederlanders betrokken bij de naburige, kleinere toren Hudson Yards 10, waarvoor industriële coatings zijn verstrekt. Uiteindelijk zal Hudson Yards uit meer dan twintig gebouwen bestaan, met onder meer woon- en kantoorruimte, winkels, restaurants en een luxe hotel.
Broer Konijn
0
Een deal met Axalta tegen de juiste prijs zal voor alle stakeholders positief kunnen werken. Een mooie uitdaging voor CEO Vanlancker, zijn RvB en RvC!

Koers doet t prima. Kijken of de €82,84 ook uitgenomen kan worden.

www.nicoprbakker.nl/chart-service/aex...
voda
0
'Akzo mogelijk in beeld bij verkoop Axalta'

Gepubliceerd op 20 jun 2019 om 12:25 | Views: 39

Akzo Nobel 12:17
82,59 +1,15 (+1,41%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - AkzoNobel kan in beeld komen bij een eventuele overname van de Amerikaanse verfproducent Axalta Coating Systems, die heeft aangegeven zijn opties te onderzoeken waaronder een verkoop van de onderneming. Dat schrijft Kepler Cheuvreux in een rapport.

Axalta kan ook doorgaan met het uitvoeren van het huidige strategische plan of het verschuiven van investeringen, zo meldde het bedrijf woensdag. Twee jaar geleden was Axalta nog in verregaande onderhandelingen met AkzoNobel over een overname. Die gesprekken werden afgebroken toen Nippon Paint een overnamebod deed op Axalta. Gesprekken met de Japanners liepen vervolgens echter op niets uit.

Kepler Cheuvreux is van mening dat Axalta perfect zou passen bij AkzoNobel, maar dat wel activiteiten op het gebied van lakken voor auto's verkocht zouden moeten worden bij een eventuele overname. Beide bedrijven hebben namelijk leidende posities op die markt, aldus de beleggingsadviseur.

Het advies voor AkzoNobel staat op reduce. Het aandeel noteerde donderdag omstreeks 12.10 uur een plus van 1,4 procent op 82,59 euro.
Broer Konijn
0
Gisteren

ADVIEZEN
Datum Guru Advies Koersdoel Verw. Stoploss Rendement
20 jun ABN AMRO verkopen €66
Broer Konijn
0
@TheDailyTurbo

AKZO perst er nog een witte candle uit, weerstand op krap 83 wordt onder druk gezet, bestaande EL's goed bewaken, geen ideale plek voor nieuwe EL....Nico PR Bakker/BNPP Markets NL heeft toegevoegd,

@AHansen43260675
@TheDailyTurbo Gaat AKZO NOBEL toppen?? svp uw Analyse. bvd
04:59 - 24 jun. 2019
Broer Konijn
0
NB chart Navigator 21 juni:

Akzo Nobel - Nieuw koersgebied
‘Met grote stappen snel thuis’, dat was het motto van de bulls met grote witte candles de afgelopen weken. De highs rond 80+ zijn opwaarts doorbroken, en getest, zodat er nieuw koersgebied wordt bezocht. Alle indicatoren noteren in de plus waardoor
de UP conditie valide is op het Dashboard. De bulls gaan dus comformtabel aan de leiding, maar nemen deze week wel een adempauze zo lijkt het. Indien we de laatste koersswing echter projecteren zou een koersdoel van 90 tot de mogelijkheden behoren. We zullen zien.
Conditie: Up.
Coaching: koopposities kunnen in bezit blijven. Bij signalen van topvorming wellicht een verkoop overwegen.
Broer Konijn
0
Van FD:

Passen en meten

Publicatiedatum: 25 Jun 2019 14:00

In de bestuurskamer bij AkzoNobel moet afgelopen dagen druk zijn gesproken over de Amerikaanse branchegenoot Axalta. Die zette zich een week geleden open en bloot in de etalage. De komende tijd gaat Axalta naar eigen zeggen zijn strategie grondig onder de loep te nemen, met ook uitdrukkelijk de verkoopoptie.

Hoogspanning in AkzoNobels hoofdkantoor. De hoofdvraag die ceo Thierry Vanlancker binnenskamers naar alle waarschijnlijkheid zal hebben gesteld, luidt: 'Moeten we stoïcijns aan onze huidige strategie vasthouden dus focussen op een sterke verbetering van het rendement en op wat kleinere overnames? Of moeten we daarvan afwijken en opnieuw op Axalta afstappen, om rivalen zoals Sherwin-Williams - de grootste verfproducent ter wereld, Akzo is nummer drie - voor te zijn?

De vragen liggen voor de hand. Axalta is geen onbekende voor AkzoNobel. Bijna twee jaar geleden, in de herfst van 2017, klopte AkzoNobel al bij Axalta aan om te fuseren. Die onderhandelingen werden verstoord door concurrent Nippon Paint die een cash bod op Axalta uitbracht. Uiteindelijk vonden de Amerikanen Nippons bod niet voldoende. Daarna raakten Akzo en Axalta wel nog opnieuw in gesprek, maar niet meer officieel.

Beide bedrijven zien absoluut de strategische 'fit' van een combinatie. Axalta zou voor AkzoNobel een mooie aanvulling kunnen zijn op de eigen coatingsdivisie. Axalta is vooral sterk in coatings voor de auto-industrie, AkzoNobel is meer gespecialiseerd in coatings voor gebouwen, offshore-industrie en maritieme sector. Akzo is overigens ruim twee keer zo groot.

Hoeveel moet Axalta kosten? Axalta noteerde dinsdag 18 juni, de dag vóór het nieuws, $25,82 per aandeel. Op basis van het aantal uitstaande aandelen had Axalta een beurswaarde van €5,4 mrd. Meestal is er bij een overname ook nog sprake van een premie, stel van 25%. Tellen we die mee, dan komt de overnameprijs op €6,7 mrd.

Kan AkzoNobel dat bedrag betalen? Het geld zit niet in de kas, dus het zal moeten lenen. Maar mag het zo veel lenen? Dat is afhankelijk van de toekomstige verdiencapaciteit van de combinatie Akzo èn Axalta, zullen financiers zeggen. En dan de verdiencapaciteit in 2020, het jaar waarin een eventuele transactie afgerond zou kunnen zijn.

Financiers accepteren doorgaans een nettoschuld van 3 maal de jaarlijkse verdiencapaciteit, inclusief een door Akzo volgens een bron verwachte synergie van €600 mln per jaar. Akzo zou dan een schuld mogen aangaan van een kleine €9 mrd. Maar Akzo en Axalta hebben in 2020 samen al zo'n €2,4 mrd aan schuld. Dus kan Akzo krap €6,6 mrd bijlenen. Het blijft hypothetisch, maar het zou net voldoende kunnen zijn.
voda
0
AkzoNobel verkoopt oude verffabriek

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel -split-
74,58 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft een voormalige Britse verffabriek in Wexham Road verkocht. Dit maakte de Nederlandse onderneming vrijdag bekend.

De productie in deze fabriek lag al sinds 2016 stil.

De verkoop levert 75 miljoen euro op. In de cijfers over het tweede kwartaal zal AkzoNobel een boekwinst van 57 miljoen euro opnemen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Kleine deal voor AkzoNobel'

Gepubliceerd op 28 jun 2019 om 09:22 | Views: 208

Akzo Nobel 09:30
82,00 +0,16 (+0,20%)

AMSTERDAM (AFN) - De verkoop van een voormalige Britse verffabriek door AkzoNobel, betekent een kleine deal voor de verfreus. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een rapport. De kenners wijzen erop dat de deal geen effect zal sorteren.

De productie op de locatie in Wexham Road lag al sinds 2016 stil. De verkoop bracht in totaal 75 miljoen euro op, met een eenmalige boekwinst van 57 miljoen euro. Die wordt in de boeken gezet in het tweede kwartaal.

KBC handhaafde zijn hold-advies op het aandeel met een koersdoel van 80 euro. Akzo noteerde vrijdag in de vroege handel 0,1 procent lager op 81,74 euro.
voda
0
Beursblik: Axalta kan laatste kans zijn voor AkzoNobel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel -split-
74,58 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Axalta Coating Systems Ltd
$ 29,78 -0,16 -0,53 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Als Axalta te koop komt dan kan dat wel eens de laatste kans zijn voor AkzoNobel om een wereldwijde overname te doen in verf en coatings. Dat stelde Credit Suisse maandag in een rapport.

Axalta heeft aangekondigd de strategische opties te overwegen. AkzoNobel en Axalta waren al eerder met elkaar in gesprek, met dit ketste in 2017 af.

Credit Suisse denkt dat een overnamebod van 37 dollar per aandeel Axalta voor Akzo Nobel 3 procent zou toevoegen aan de winst per aandeel, en 21 procent na synergievoordelen.

De analist denkt dat de kans is toegenomen dat aandeelhouders een overname zullen steunen, mits deze bijdraagt aan het doel om de marge te laten stijgen.

Ook zou er nog steeds een fors deel van de verkoopopbrengst van Specialty Chemicals moeten worden uitgekeerd.

Credit Suisse heeft een Outperform advies en koersdoel van 85,30 euro voor AkzoNobel.

Het aandeel AkzoNobel stond maandag 1 procent hoger op 83,57 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Bakkiekoffie
0
Weer en mooie koersstijging vandaag. We naderen globaal het gemiddelde van de circa 25 koersadviezen die IEX vanaf 10 april heeft gemeld. Hoe lang gaat dit nog door. Is het alleen marktsentiment of speelt er meer (inkoopprogramma aandelen, acquisities etc............)
Het is pubicitair de laatste tijd best wel rustig met AKZO
Broer Konijn
0
quote:

Bakkiekoffie schreef op 1 juli 2019 17:12:

Weer en mooie koersstijging vandaag. We naderen globaal het gemiddelde van de circa 25 koersadviezen die IEX vanaf 10 april heeft gemeld. Hoe lang gaat dit nog door. Is het alleen marktsentiment of speelt er meer (inkoopprogramma aandelen, acquisities etc............)
Het is pubicitair de laatste tijd best wel rustig met AKZO
Enjoy it while it lasts....... :-)

www.nicoprbakker.nl/chart-service/aex...
Bakkiekoffie
0
Dank voor reactie Broer!
Ik kan me nog herinneren dat jij voorspelde o.b.v. inkoop dat de koers richting de 90 zou gaan. Ik zat aanmerkelijk lager. Het koersje gaat jouw kant op.
Ik vraag me eerlijk gezegd af of er aanleiding is om aan uit stappen te denken en andere fondsen er voor in de plaats te nemen.
Ik vind mijn porto wat te breed worden. 16 fondsen is wat veel als je redelijk wat ervan wilt bij houden. Maar het geeft wat breder inzicht, meer spreiding en dat zijn natuurlijk ook thema's
Ik kom je op verschillende fora ook tegen. Hoeveel fondsen volg jij?
Broer Konijn
0
Nico PR Bakker/BNPP Markets NL
@TheDailyTurbo
AKZO stoomt lekker door op uncharted territory, geen weerstanden in de buurt, stijgingsruimte in de indicatoren, wacht op zwarte candle voor mogelijk wat XL......
Tweet citeren

Perry Patel
@taprep
· 23 u
@TheDailyTurbo Dag Nico, graag de richtlijnen voor Akzo, nu 84+ is bereikt. Dank
9:46 a.m. · 4 jul. 2019
Broer Konijn
0
quote:

Bakkiekoffie schreef op 2 juli 2019 17:00:

Dank voor reactie Broer!
Ik kan me nog herinneren dat jij voorspelde o.b.v. inkoop dat de koers richting de 90 zou gaan. Ik zat aanmerkelijk lager. Het koersje gaat jouw kant op.
Ik vraag me eerlijk gezegd af of er aanleiding is om aan uit stappen te denken en andere fondsen er voor in de plaats te nemen.
Ik vind mijn porto wat te breed worden. 16 fondsen is wat veel als je redelijk wat ervan wilt bij houden. Maar het geeft wat breder inzicht, meer spreiding en dat zijn natuurlijk ook thema's
Ik kom je op verschillende fora ook tegen. Hoeveel fondsen volg jij?
Hoi Bakkiekoffie, ik kom later terug op je vragen. Nu nogal druk.

Vriendelijke groet, Konijn
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 1 juli 2019 12:45:

Beursblik: Axalta kan laatste kans zijn voor AkzoNobel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel -split-
74,58 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Axalta Coating Systems Ltd
$ 29,78 -0,16 -0,53 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Als Axalta te koop komt dan kan dat wel eens de laatste kans zijn voor AkzoNobel om een wereldwijde overname te doen in verf en coatings. Dat stelde Credit Suisse maandag in een rapport.

Axalta heeft aangekondigd de strategische opties te overwegen. AkzoNobel en Axalta waren al eerder met elkaar in gesprek, met dit ketste in 2017 af.

Credit Suisse denkt dat een overnamebod van 37 dollar per aandeel Axalta voor Akzo Nobel 3 procent zou toevoegen aan de winst per aandeel, en 21 procent na synergievoordelen.

De analist denkt dat de kans is toegenomen dat aandeelhouders een overname zullen steunen, mits deze bijdraagt aan het doel om de marge te laten stijgen.

Ook zou er nog steeds een fors deel van de verkoopopbrengst van Specialty Chemicals moeten worden uitgekeerd.

Credit Suisse heeft een Outperform advies en koersdoel van 85,30 euro voor AkzoNobel.

Het aandeel AkzoNobel stond maandag 1 procent hoger op 83,57 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Obv eigen ebitda multiple (20.5x) kunnen ze wel tot usd50 bieden voor axalta (12x ebitda nu).

finance.yahoo.com/quote/AKZA.AS/key-s...

finance.yahoo.com/quote/AXTA/key-stat...

490 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 61,920
Verschil -0,460 (-0,74%)
Hoog 63,080
Laag 61,580
Volume 661.941
Volume gemiddeld 412.618
Volume gisteren 796.918

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront