Eurocommercial Properties « Terug naar discussie overzicht

ECP 2019

1.386 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 66 67 68 69 70 » | Laatste
Marco19
0
Ik ben blij met deze resultaten!!!! En van Herk heeft doorgelicht tot 20+%!! Geeft toch vertrouwen
Gaston Lagaffe
0
Ben geen OG-kenner maar ontwikkeling van Adjusted NAV valt me niet tegen. Van € 45.8 naar € 44.11 (minus 2%, had erger gekunt). Bij een aandelenkoers van stel € 25.4 levert dit een onderwaardering van 42% (is toch wel erg veel) Operationeel zie ik geen extreme problemen (integendeel zelfs, er lijkt een kleine verkoop plaats te gaan vinden tegen NAV). Deze cijfers vallen mij mee maar ik hoor het graag van de OG-kenners. Misschien heb ik ergens iets gemist. Het voor mij belangrijke dividend lijkt tot nu toe nog niet in gevaar te komen.
NLvalue
0
Mooie cijfers.

Zijn er vastgoed experts op dit forum die perspectief hebben n waarom bij lage leegstand, lagere rente en stijgende huren het herwaarderingsresultaat negatief is?

Zijn er referentietransacties geweest die dat drijven, of een herziening van de methodiek?
Biobert
0
Dankzij de jarenlange ervaring van ceo Lewis blijft ECP het uitstekend doen. Dividend voor boekjaar 2018-2019 blijft gehandhaafd op 2,15. Verlagen dividend onroerend goed aandelen is doodzonde aldus Lewis. En die zonde hoeft ECP niet te begaan.
JoopVisser1
0
Nou alles niemand meer verkoopt, kan Van Herk geen 30%-belang opbouwen en zal die al snel met een bod moeten komen. Wie o wie, gaat het regelen?
Branco P
1
Gaston, om antwoord te geven op jouw vraag: ik werk al 20 jaar in het winkelvastgoed, de laatste 12 jaar als acquisiteur van winkelvastgoed (Nederland en Duitsland)

Deze resultaten zijn gelukkig goed. En uit het verslag valt op te maken dat ECP op diverse plekken zeer actief bezig omgaat met haar vastgoed. Goed vastgoed én goede mensen aan boord, dan kun je goede resultaten boeken. Het is helaas in deze roerige tijden wel heel belangrijk om pro-actief met je winkelvastgoed om te gaan, ook al heb je een kwalitatief hoogwaardige portefeuille, wat dat betreft was het 15 jaar geleden veel makkelijker: goede objecten kopen en achterover leunen en bij een sporadische leegstand flink plussen op de huur door een nieuwe verhuur te realiseren.

Als er 1 opmerking te maken valt dan is het de leegstand van 1%, dat is volgens mij een hele kleine toename. 1% is natuurlijk nog steeds waanzinnig laag voor zo'n grote winkelvastgoedportefeuille in deze dynamische tijden, maar ik mis een toelichting. Als in deze 1% ook nog steeds de tijdelijke leegstand van de twee H&M's in Frankrijk verwerkt zit dan is er niet veel leegstand bij gekomen, maar als de herinvulling van de H&M in Parijs (wat natuurlijk positief is!) daar niet meer in zit dan is er toch elders wat leegstand bij gekomen en daarvan mis ik dan nu een toelichting. En de H&M in Tours is kennelijk nog niet heringevuld. En bij de toelichting op Italië lees ik: The hypermarket has already reduced its size to allow for the construction of a new 6,675m² unit for a major international retailer. Hieruit concludeer ik dat die nieuwe internationale retailer dus kennelijk nog niet definitief vastgelegd is, anders hadden ze hier natuurlijk gewoon de naam genoemd. Bij een dergelijk oppervlak denk ik al snel aan een Primark, dat zou natuurlijk fantastisch zijn...
Lk-33
0
Top geleid fonds, ik snap niet dat er geen 5 procent bijkomt op een dag als vandaag. Maar goed zoals Biobert al aangeeft, het sentiment rond vastgoedfondsen is slecht. Ik blijf her en der dus maar wat plukjes bijkopen om daarmee mijn dividendstroom voor de langere termijn van een stevig fundament te voorzien.
Branco P
1
Dit type winkelvastgoed, de grote winkelcentra zijn uit de gratie bij institutionele beleggers. Grote pensioenfondsen en verzekeraars durven niet in dit segment te stappen omdat heel de markt negatief doet. En de mensen die verantwoordelijk zijn voor de aankopen gaan dan echt niet tegen de stroom in tóch in dit segment stappen. Want mocht het dan mis gaan, dan hebben ze iets uit te leggen. Nee dan is het veel veiliger om te investeren in een segment waarover iedereen heel positief is, want dan kun je later altijd je eventuele "foute" beslissing onderbouwen met het argument "dat iedereen zo positief was over het betreffende segment". Dat betekent dat er op dit moment maar weinig vraag naar grote winkelcentra is. Als je op dit moment verplicht je grote winkelcentra zou moeten verkopen, dan krijg je dus een relatief lage prijs voor je winkelcentra. Maar er zijn op dit moment geen partijen die verplicht hun winkelcentra moeten verkopen en daarom zie je maar heel weinig transacties in de markt.

Taxateurs hebben op dit moment maar weinig referenties (referentietransacties) op basis waarvan zij de marktwaarde van de winkelcentra goed kunnen waarderen. En als er dan toch een transactie is, dan moet er goed worden gekeken of dit een gewenste verkoop was of een verplichte verkoop. Want het is aan de taxateurs om de marktwaarde te bepalen en de marktwaarde is de meest optimale prijs die een object kan opbrengen in een transparante markt en zonder dat er een waardebeperkende factor een rol speelt, zoals bijvoorbeeld een "verplichte" verkoop.

Op de vraag of actueel het vastgoed van ECP echt op marktwaarde gewaardeerd is in de balans zou ik willen zeggen: nee. ECP wil namelijk graag een aantal winkelcentra verkopen om de LTV te verlagen, maar dat schiet nog niet heel erg op. Dat komt doordat ze geen objecten onder de door de taxateur vastgesteld "marktwaarde" willen verkopen want dat zou een ongewenst signaal afgeven... Dan creëer je namelijk een negatieve referentietransactie die de taxateurs kunnen/zullen gebruiken om de hele portefeuille af te waarderen. Maar dit is echt een discussie van het kip en het ei. ECP meldt dat ze bezig zijn met een aantal verkopen en dat dat er goed uit ziet. Dat hadden ze niet hoeven melden, maar ze hebben daar wel voor gekozen. De verslaglegging lijkt mij altijd zeer evenwichtig dus als op dit punt nou binnenkort daadwerkelijk positieve resultaten geboekt worden, dan is ECP een juweeltje als je het mij vraagt
junkyard
0

Redelijk positief kwartaal, ECP is actief bezig om de winkelcentra aantrekkelijk en goed gevuld te houden (waarvoor soms extra investeringen nodig zijn, die LTV verder verhogen), toch wat minpuntjes voor mij:
* Geen verkopen, ondanks dat al tijden verkopen worden aangekondigd en de LTV te hoog is. De onderhandelingen met investeerders duren extreem lang.
* Directe resultaat is gelijk aan vorig jaar, geen verhoging ondanks Woluwe aankopen en tijdelijk hogere LTV.
* Retail sales dalen, vooral door Frankrijk.
* ECP heeft last van devaluatie SEK (Zweden), sinds jaareinde 2018 is de SEK zo'n 6% minder waard geworden (in EUR) wat resultaten en waarderingen raakt. Vanaf eind maart is de SEK zo'n 4% minder waard, dit effect zit nog niet in de waarderingen.
* Er blijft vertraging optreden in de Woluwe uitbreiding, totdat deze uitbreiding staat is dit een aankoop die niet bijdraagt aan de resultaten vanwege lage yield en hoge transactiekosten.

Mbt Woluwe, bij de halfjaarcijfers werd vermeld:

The formal application for consent to build the 11,600m² (8,700m² lettable area) northern retail and residential extension will be lodged under the new, more rapid planning regime in April.

Nu, een paar maanden later, wordt gemeld:

we will now lodge the formal application in September 2019 when new regulations will come into effect
Marco19
0
Beste mensen, ondanks de kritische puntjes van Junkyard ben ik blij met de overall cijfers. Vraag naar de winkeleenheden van EcP blijft goed icm het zeer ervaren management en het dividend (jaarlijks). Aat is ook overtuigd die koopt liever ECP bij dan wereldhave of Vastned!
JJMM
0
Dat is lekker wakker worden. Zit al dik in Vastgoed, maar heb mijn kooporders al instaan. Winkel vastgoed is net als de grachtengordel... Was op een gegeven moment uit en nu is het duurder dan ooit. Winkelen zal nooit verloren gaan aan online shoppen, gewoon een overgang. LONG ECP en kan niet wachten op halfjaarlijks dividend of zelfs kwartaal dividenden.
Marco19
0
Blijft bijzonder hoe weinig volume er in dit aandeel op de beurs doorgaat. Groot verschil met Wereldhave.
Veel partijen voor de lange termijn. Verwacht dat de stukjes niet meer loskomen onder €25 straks. Overigens de 50k aankopen afgelopen weken zijn nu ook verklaard (van Herk).
Gunther
0
Nette cijfer. Punten van yunkyard zijn terecht en ik vind dat men zich niet blind moet staren op dividend. Zeker niet als dit in aandelen wordt uitgekeerd en de aandelen niet worden ingekocht waardoor verwatering optreedt. ECP garandeert het dividend voor dit jaar, maar dat zou wel eens een sigaar uit eigen doos kunnen worden. Neemt niet weg dat de huidige koers zo'n discount geeft dat ik het niet lager zie gaan dan 20 dit jaar.
NLvalue
0
Doorplaatsing van het bericht DeZwarteRidder op WHV draadje:

Focus op verkoop panden Eurocommercial'

Door ANP Producties
3 min geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - Eurocommercial Properties zet de ingeslagen weg voort. Dat concluderen kenners bij ING na de handelsupdate van het vastgoedfonds. Zij houden vooral de voortgang met de verkoop van winkelpanden in de gaten. Als Eurocommercial vastgoed boven de boekwaarde kan slijten, wordt dat een opsteker voor de aandelenkoers.

De resultaten an sich zijn verder neutraal, stellen analisten bij ING. In de eerste negen maanden van zijn gebroken boekjaar bereikte Eurocommercial een vergelijkbare huurgroei van 2,3 procent. De betere prestatie ten opzichte van vorig kwartaal was volgens kenners vooral toe te schrijven aan een verbetering op de Franse markt. Maar ook Zweden, België en Italië lieten een toename zien in huurinkomsten.

ING merkt vooral op dat Eurocommercial een relatief veilige vastgoedbelegging is met weinig negatieve verrassingen in zijn portefeuille. Verder merken de marktvorsers op dat de verhuurder van winkelpanden een loan-to-value van 46 procent heeft en dat het ,,lang duurt'' voordat de te koop staande winkelpanden daadwerkelijk worden verkocht.

ING hanteert een hold-advies op Eurocommercial met een koersdoel van 30 euro. Het aandeel noteerde omstreeks 10.15 uur 0,6 procent hoger op 25,42 euro
Branco P
0
Een LTV van 46% is voor beursgenoteerde vastgoedfondsen wat hoog, maar TE hoog is het zeker niet. De rente is namelijk extreem laag en voor het overgrote deel langjarig op een laag niveau laag vastgezet. Dus er is zeker geen reden om bij een LTV van 46% te gaan zweten. Wel is het nu zaak voor ECP om toch te proberen een aantal objecten te verkopen want zoals Junkyjard al aangeeft zal er toch ook regelmatig geïnvesteerd moeten worden in de bestaande vastgoedportefeuille. Maar een overhaaste verkoop tegen een te lage prijs is absoluut uit den boze dus vandaar dat het lang kan duren voordat er een keer een mooie verkoop komt...
Gaston Lagaffe
0
quote:

Branco P schreef op 10 mei 2019 09:40:

Gaston, om antwoord te geven op jouw vraag: ik werk al 20 jaar in het winkelvastgoed, de laatste 12 jaar als acquisiteur van winkelvastgoed (Nederland en Duitsland)
Branco P ik ben zeer benieuwd wat je de komende kwartalen te melden hebt ! Mijn OG-kennis is namelijk beperkt en ik kan alleen de cijfers proberen te beoordelen. Naast Junkyard nog iemand met kennis van de branche. Dit kunnen we gebruiken. (niet dat ik andere posters niet zou waarderen hoor, prima draadje zo). Ben benieuwd wat Nico Inberg volgende week in een persoonlijk gesprek met ECP te horen krijgt. Zou graag zien dat als men OG kan verkopen, ze over gaan tot inkoop eigen aandelen (hoe beperkt dit ook mag zijn)
junkyard
0
Op basis van market cap is de LTV aanmerkelijk hoger dan 46%, het is waarschijnlijk dat boekwaarden zullen dalen, de markt prijst dit in ieder geval in en het lukt ECP laatste maanden niet tegen boekwaarde te verkopen. De lage notering van ECP heeft voor een groot deel te maken met de wat hogere LTV. De LTV kan niet vanuit lopende resultaten worden verlaagd door de (te) hoge dividend payout ratio (>90%), wat aandeelhouders op dit koersniveau niet meer stock af zullen nemen.

Pas bij succesvolle verkopen op boekwaarde zie ik herstel, tenzij van Herk groots doorkoopt.
1.386 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 66 67 68 69 70 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 21,150
Verschil +0,400 (+1,93%)
Hoog 21,200
Laag 20,900
Volume 47.238
Volume gemiddeld 43.898
Volume gisteren 57.702

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront