BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM oktober 2017

1.458 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 69 70 71 72 73 » | Laatste
bartbas
0
quote:

DatzegIk schreef op 23 oktober 2017 20:21:

[...]

Ik mag hopen dat iedereen die in BAM zit al volledig op de hoogte is van het vloerenprobleem.....en ned.1 journaal er niet voor nodig heeft om vandaag pas te besluiten hun boel te verkopen.

Of ze moeten uit een ei komen maar dat kan ik me niet voorstellen met intelligente mensen als Beleggers.

Het probleem is wel dat veel particuliere beleggers bij ieder ongunstig nieuwsfeit massaal naar de uitgang lopen en hun aandelen verkopen. Institutionele beleggers en andere slimme jongens profiteren daarvan en komen zo aan hun woekerwinsten. Als je slim bent verkoop je nu niets maar koop je op deze dip. Daarna is het een kwestie van even geduld hebben. Maar geduld is op dit forum ver te zoeken. Kritische of relativerende opmerkingen zijn hier niet welkom.
bartbas
[verwijderd]
0
Arbeidstekort bouw loopt op tot record
40 min geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM (ANP) - Het gaat goed met de bouw. Zo goed dat het steeds moeilijker wordt voor bouwbedrijven om personeel te vinden om een klus uit te voeren. Dat melden economen van ABN AMRO in een rapport over de bouwsector.

Het afgelopen kwartaal gaf ruim 20 procent van de bouwbedrijven aan dat een tekort aan medewerkers hun werkzaamheden belemmert. Dat is het hoogste niveau ooit.

Volgens de onderzoekers stijgen de prijzen bovendien sneller dan de productie in de bouw. Dat komt onder meer doordat de vraag harder stijgt dan het aanbod.

De bouw profiteert vooral van de verder aantrekkende economie in Nederland. Daardoor is het ondernemersvertrouwen hoog in de sector, al zakte het wel een beetje ten opzichte van een kwartaal eerder. Bouwbedrijven zijn verder positief gestemd over hun orderportefeuilles. Die steeg naar het hoogste niveau sinds de eerste meting in 2012.

manuss
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 24 oktober 2017 08:22:

www.nrc.nl/nieuws/2017/10/24/was-het-...
Zo te lezen is er een hele grote verliezer. Gelukkig voor ons is het niet BAM.
manuss
0
snipper
0
quote:

manuss schreef op 24 oktober 2017 08:37:

[...] Zo te lezen is er een hele grote verliezer. Gelukkig voor ons is het niet BAM.
..maar tis Bam hé...deze koers voelt altijd de negative guidance, ook gaat het buiten hen om..
[verwijderd]
0
quote:

manuss schreef op 24 oktober 2017 08:55:

Aan de futures te zien wordt het weer een treur-dag voor de BAM-koers.
Begin is (zoals gewoonlijk) niet erg slecht. Of wordt er nog gebouwd aan een vroege ‘day high’ voordat het dagkoerspatroon omdraait? De 750-blokjes verschijnen nu (nog) in de Bied. Maar het is nog vroeg he? En geen lente, dus....
innicksname
0
Omgekeerd patroon vandaag. Niet van groen bij opening naar rood, maar van rood naar groen. Prima!
[verwijderd]
0
quote:

Text2Business schreef op 24 oktober 2017 09:23:

Omgekeerd patroon vandaag. Niet van groen bij opening naar rood, maar van rood naar groen. Prima!
Niet te vroeg juichen T2B. Één zwaluw nog maar daarnet...
En een day-high om 9:21 uur is nog steeds vroeg en past in het inmiddels gehate patroon. Kijken waar de 750 opduikt.
innicksname
0
quote:

Crusader schreef op 24 oktober 2017 09:34:

[...]
Niet te vroeg juichen T2B. Één zwaluw nog maar daarnet...
En een day-high om 9:21 uur is nog steeds vroeg en past in het inmiddels gehate patroon. Kijken waar de 750 opduikt.
Ik kon het niet laten. Feitelijk gebeurt er niets, de omzetten zijn zoooo laag.
HenkdeV
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 24 oktober 2017 10:27:

www.deingenieur.nl/artikel/zwakke-bet...
Lijkt mij een helder verhaal, van iemand die er voor geleerd heeft:-).
pevank-bam
0
BAM Infra Nederland standaardiseert op SAP S/4HANA
24 oktober 2017

(Persbericht SAP:) ’s-Hertogenbosch, 23 oktober 2017 – BAM Infra Nederland standaardiseert en harmoniseert zijn financiële processen met SAP S/4HANA. De business-suite van SAP vervangt de huidige ERP-systemen en vormt de basis onder het in 2015 opgerichte Financial Shared Service Center van de infratak van Koninklijke BAM Groep.

BAM Infra Nederland is een omvangrijke organisatie met vier businessunits: BAM Infra Multidisciplinaire Contracten, BAM Infra Regionaal, BAM Infra Connect en BAM Infraconsult. Om de organisatie klaar te maken voor de toekomst is de behoefte ontstaan aan één Financial Shared Service Center voor finance dat wordt ondersteund door één geïntegreerd systeem. BAM Infra Nederland koos als ‘digital core’ van de organisatie voor SAP S/4HANA, de in-memory ERP-suite die processen en data met elkaar verbindt. Hiermee wordt ook de basis gelegd voor de verdere digitalisering van BAM Infra en de ontwikkeling op gebied van onder andere BIM, analytics en gezamenlijk artikel- en normenbeheer.

SAP-partners Dimensys en Expertum werken samen met het team van BAM Infra Nederland, onder leiding van programmamanager Luc Boon, aan het realiseren van deze optimalisatie. Het eerste bedrijfsonderdeel ging in november 2016 live met SAP S/4HANA. Daarna volgden de bedrijfsonderdelen BAM Infra Materieel, BAM Infra Regionaal Civiel en BAM Infra Regionaal Wegen.

Real-time inzicht
Het bouwbedrijf gebruikt S/4HANA voor alle aan finance gerelateerde processen, van binnenkomende facturen tot projectadministratie. BAM Infra voert hiermee een efficiëntieverbetering door waardoor bijvoorbeeld facturen sneller verwerkt worden. Ook is er direct inzicht in de verrichte werkzaamheden binnen een project die nog niet zijn gefactureerd. Een klant krijgt bovendien een betere indruk van de voortgang van een project.

‘Met S/4HANA harmoniseren we onze processen op financieel gebied volledig, wat direct efficiencyvoordelen oplevert’, zegt Rob Kalma, financieel directeur van BAM Infra Nederland. ‘Informatie wordt op een eenduidige manier verzameld en komt op een centrale plaats samen. Daardoor wordt het eenvoudiger om analyses uit te voeren en rapportages te genereren. Met één druk op de knop zien we direct hoe we ervoor staan en kunnen we daar waar nodig bijsturen. Met S/4HANA hebben we real-time inzicht en kunnen we onze dienstverlening richting zowel interne als externe klanten voortdurend optimaliseren.’

Snelle implementatie
BAM Infra Nederland verwacht S/4HANA medio 2018 voor de gehele organisatie te hebben geïmplementeerd. Een volgende stap is om ook niet-financiële processen onder te brengen in S/4HANA. Als onderdeel van de huidige implementatie lopen er inmiddels al logistieke processen via de ERP-suite van SAP rondom materieel en materiaal.

‘De keuze voor state-of-the-art technologie van SAP, gebaseerd op één digital core, maakt het BAM mogelijk gecontroleerd zijn specifieke applicaties te harmoniseren, waardoor gebruikers hun eigen gebruikersbeleving kunnen hebben én toch eenduidig informatie delen’, zegt Peter Kleinjan, bij SAP-partner Dimensys commercieel verantwoordelijk voor BAM. ‘De effectieve besturing van het project door BAM Infra Nederland en het gebruik van de best practices van SAP, Dimensys en Expertum hebben ervoor gezorgd dat S/4HANA zelfs in een recordtijd is geïmplementeerd. Dat is een groot compliment aan BAM Infra Nederland.’

‘BAM Infra Nederland zet grote stappen op het gebied van innovatie’, zegt Jan Theodoor Wiltschek, Manager Innovations bij SAP. ‘Dat bewijzen ze niet alleen met de implementatie van SAP S/4HANA, maar ook met recente werkzaamheden in de Run Live Truck van SAP. Enkele young professionals van BAM ontwikkelden binnen een paar dagen een applicatie om met behulp van machine learning een nieuwe tender te matchen aan tenders uit het verleden. Het inzicht in wat in het verleden wel en niet succesvol was, vergroot de kans om een nieuwe tender te winnen.’

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 355.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands

Nadere informatie: SAP, Patricia Bueters, patricia.bueters@sap.com.

Bron: Bam.com
[verwijderd]
3
Deze vloeren zien er wel okay uit...

He people, relax een beetje vwb dat vloeren gedoe....de beurs doet gewoon ff een stapje, pas op de plaats. AEX heeft ff een kleine correctie. Ff kijken wat ie gaat doen, zodra de yanks op kantoor komen.
Bijlage:
pardon
0
Rechter heeft meer tijd nodig voor uitspraak Blankenburgtunnel
De verloren aanbesteding voor de bouw van de Blankenburgtunnel bij Maasluis, kostte bouwers BAM, VolkerWessels, Boskalis en TBI Holdings €12 mln. Zij menen verloren te hebben door dubbele petten bij de ingenieurs van Witteveen+Bos.
Woensdag stonden de bouwers tijdens een kort geding in de rechtbank van Den Haag tegenover Rijkswaterstaat en het Baak-consortium rond Ballast Nedam, dat in juli de voorlopige gunning van de opdracht binnenhaalde.
Impressie van de Blankenburgtunnel
Impressie van de BlankenburgtunnelIllustratie: Rijkswaterstaat
Kwaliteit Baak in twijfel
De verliezende bouwers (verenigd in consortium BBV24) vechten de voorlopige gunning om een paar redenen aan. Ten eerste omdat Witteveen+Bos eerst Rijkswaterstaat adviseerde en zich later in de aanbesteding aansloot bij Baak. Volgens BBV24 is zo een ongelijk speelveld ontstaan, omdat het ingenieursbureau over voorkennis zou beschikken. Dat zou een reden zijn om Baak met terugwerkende kracht uit te sluiten.
Ten tweede trekken de bouwers de kwaliteit van de bieding van Baak in twijfel. Zij menen dat zij het project op prijs en punten hadden moeten winnen.
Volgens de advocaat van Rijkswaterstaat werken ingenieursbureaus in de voorbereiding van een project vaker voor Rijkswaterstaat, om later aan te sluiten bij een marktpartij. ‘In het verleden werd ook wel eens aansluiting gezocht bij partijen die in BBV24 deelnemen.’ Volgens Rijkswaterstaat heeft Witteveen+Bos de organisatie tijdig op de hoogte gesteld van zijn voornemen, waarna een plan is opgesteld om belangenverstrengeling te voorkomen. Volgens BBV24 is dat nooit goed aangetoond.
Complexe kwestie
De aantijging dat het bod van Baak van lagere kwaliteit was, bleek lastig te onderbouwen — en te bestrijden. BBV24 weet deels hoe Baak de tunnel wil aanleggen, maar moet gissen hoe de bouwputten aan beide oevers van het Scheur de vaarweg insteken. Volgens BBV24 wordt de vaarweg belemmerd, waardoor het risico bestaat op aanvaringen.
Rijkswaterstaat en Baak bestrijden dat, maar willen niet de exacte aanpak vrijgeven. Ten eerste zou er dan bedrijfsgevoelige informatie worden gedeeld — Baak had om die reden, tevergeefs, om een zitting achter gesloten deuren gevraagd. Ten tweede meent Rijkswaterstaat dat het al voldoende informatie heeft gegeven bij de voorlopige gunning.
De rechter besloot woensdag om meer tijd te nemen, vanwege de complexiteit van de zaak. De uitspraak volgt uiterlijk over vier weken.
1.458 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 69 70 71 72 73 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 3,900
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 4,036
Laag 3,870
Volume 691.847
Volume gemiddeld 1.431.691
Volume gisteren 691.847

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront