Tesla Motors Inc. « Terug naar discussie overzicht

Tesla blow-off

7.742 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 384 385 386 387 388 » | Laatste
voda
0
Australian state picks Tesla to install grid-scale battery to be paired with wind farm

Reuters reported that South Australia has picked Tesla to install a grid-scale battery to be paired with a wind farm provided by France's Neoen, as the state battles to keep the lights on. South Australia has raced ahead of the rest of the country in turning to wind power, triggering a shutdown of coal-fired plants that has led to outages across the eastern part of the nation, driving up energy prices.

Dozens of companies from 10 countries had expressed interest in the South Australian project.

Source : Reuters
Bijlage:
voda
0
Tesla ziet verkoop in Hongkong instorten na stopzetten subsidie

Autofabrikant Tesla heeft in de maand april geen enkel voertuig meer verkocht in Hongkong, nadat de de lokale belastingsubsidie op elektrische auto's per 1 april is komen te vervallen. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van data van de lokale overheid.

Vlak voor het stopzetten van de regeling in Hongkong is er nog wel een run geweest op Tesla's: in maart zette de Amerikaanse fabrikant 2939 voertuigen af, circa tweemaal zo veel als in de hele tweede helft van 2016.

Verschil

De prijs van een Tesla Model S lag inclusief belastingkorting op $75.000, maar de auto kost sinds het stopzetten van de regeling $130.000. De regeling is in ieder geval tot maart 2018 van de baan, en de autoriteiten gaan voor die tijd hun fiscale behandeling van elektrische auto's evalueren.

Tesla splitst zijn verkoopcijfers niet uit op landenniveau, maar ontkent desgevraagd tegenover de Wall Street Journal dat zijn Chinese verkopen afhankelijk zouden zijn van belastingkortingen: de verkoopcijfers zouden in continentaal China zijn gestegen zonder stimuli.

Beurswaarde

Het beursfonds Tesla had vorige week zwaar te lijden onder tegenvallende verkoop- en productiecijfers: het leverde op twee handelsdagen in totaal ongeveer 13% van zijn beurswaarde ofwel $7 mrd in op de Techbeurs Nasdaq. Het bedrijf verloor daarmee zijn positie als hoogst gewaardeerde automaker aan General Motors.

Maandag kreeg de Tesla-koers weer een impuls van 0,7% toen het bedrijf het eerste exemplaar van de nieuwe Model 3-reeks afleverde. Oprichter Elon Musk tweette foto's van de auto, en meldde dat hij er zelf in zou gaan rijden. De Model 3 zal in de VS $35.000 gaan kosten, minder dan de helft van de populaire Model S. De VS bieden echter $7500 belastingvoordeel op de aanschaf.

fd.nl/ondernemen/1209881/tesla-ziet-v...
pardon
0
Musk: 'Aandeel staat te hoog'
35 min geleden DFT
Het aandeel Tesla is dankzij een uitspraak van topman Elon Musk maandag opnieuw gedaald. Bij CNBC herhaalde hij dat zijn batterijauto's aan de beurs veel te hoog genoteerd staan.

In reactie zakte het aandeel aanvankelijk bijna 4% weg op Wall Street.

De uitspraak kan kenners niet verrassen, het aandeel is dit jaar bijna 45% in waarde gegroeid, maar zij voedde maandagavond de zorgen over de levering van nieuwe series auto's.

Optimisme
,,Ik probeer verwachtingen te temperen. Het aandeel weerspiegelt veel optimisme over waar Tesla in de toekomst zal staan", aldus Musk bij de zakenzender.

Tesla staat in marktwaarde veel hoger dan de grootste autobouwers in de Verenigde Staten. Het concern komt binnenkort op grote schaal met zijn goedkopere Model 3-versie, het eerste massaproduct van Musk.

Aan het einde van de maand hoopt Tesla er 20.000 geproduceerd te hebben. Zaterdag was een zelfrijdende Tesla-auto betrokken in een ongeluk, waarbij alle vier de passagiers beperkte verwondingen zouden hebben opgelopen. Tesla ontkent fouten met de auto evenals de claim van een passagier.

Extra diensten
De Amerikaanse toezichthouder heeft voorlopig geen probleem gevonden met de zelfrijdende Tesla. Het aandeel herstelde nadat het concern aanvullende diensten aankondigde.

Rond kwart voor tien noteerde Tesla nog 2,5% verlies bij $319,60 per aandeel.
[verwijderd]
0
Nog 1 week tot de eerste Model 3 leveringen.
Zouden ze een verrassing hebben over de nieuwe cellen? Ondanks dat grotere cellen ceterus paribus trager zouden laden (minder oppervlak per inhoud voor hitteafdracht), en men alles doet aan kostenbesparing, zijn er geruchten dat er misschien iets aan de laadsnelheid gedaan is. En dat zou goed uitkomen met zoveel auto's die ineens de straat op komen, en geregeld willen Superchargen. Handig als dat snel voorbij is, voor gebruiksgemak en beschikbaarheid.

Durft iemand long te gaan, voor het geval er een onverwacht positieve vibe van dat (fanboy) evenement uit gaat? Zelf ben ik pessimistisch. Ze moeten met snellere cellen komen, maar S&X blijven vooralsnog oude cellen gebruiken, wat me het gevoel geeft dat het nog een hele tijd gaat duren voor we sneller ladende Tesla's zien.
Rai444,44
0
Tesla heeft mooie verhalen, maar uiteindelijk moet er geld verdiend worden. Er zijn enorme investeringen nodig om alle beloftes waar te maken en de competitie zit ook niet stil, op een gegeven moment gaan de fundamentals tellen en dan blijkt dat Tesla gewoon verschrikkelijk overgewaardeerd is. Zou me niks verbazen als Tesla binnen 1-2 jaar weer onder de 200 dollar staat.
gbakl
0
Tesla is inmiddels het grootste SHORT-circus maar heeft ook een grenzeloze aanhang positivelingen en als Musk zegt dat de koers te hoog is dan is de daling 2,5% en drie dagen later is er weer 4% bij.

blijft een fascinerend gevecht tussen die 2 kampen en de potentie van dalen is procentueel veel groter dan stijging, maar wanneer ???

Musk's cult of personality has attracted investors who seem to believe they will make their fortune betting with him. However, there is another group that believes with equal or greater conviction that they will get rich by betting against the Tesla founder.

"While it seems there is the 'cult of Tesla' on the long side with its stock price soaring on every whiff of good news, there apparently is also a 'cult of Tesla shorts' which refuses to give up on their thesis and has continued to increase their short exposure in the face of a supercharged price rally," said S3 Partners, LLC Head of Research Ihor Dusaniwsky. "I look at the short side of the market, and Tesla, being the largest U.S. short has been a topic of mine for several years."
gbakl
0
Elon Musk Will be Retired on Mars Before NYC-D.C. Hyperloop Is Built

druk baasje hoor, Musk, beetje hyper wel.
gbakl
0
weer een dikke 4% erbij en Model 3 delivery komt eraan met alle publiciteit eromheen

...moet echter niets fout gaan daarmee
gbakl
0
Tesla, Inc. is expected* to report earnings on 08/02/2017 after market close. The report will be for the fiscal Quarter ending Jun 2017. According to Zacks Investment Research, based on 2 analysts' forecasts, the consensus EPS forecast for the quarter is $-2. The reported EPS for the same quarter last year was $-1.54
100%
0
Rai444,44
0
Lekker volatiel in aanloop naar q2 cijfers volgende week. Wellicht toch wat nervositeit om de hoge waarderingen. Ik zou niet long willen zitten, die rit is geweest.
gbakl
0
was -2,73 % uiteindelijk.
vandaag uitrol Tesla 3 model, zorgt wel weer voor veel publiciteit.
gbakl
0
er zijn wat geruchten over zorgen omtrent de auto-pilot optie die je voor een paar duizend dollar erbij kunt kopen.

als die niet perfect werkt....oei.
gbakl
0
Tesla, Inc. is expected* to report earnings on 08/02/2017 after market close. The report will be for the fiscal Quarter ending Jun 2017. According to Zacks Investment Research, based on 2 analysts' forecasts, the consensus EPS forecast for the quarter is $-2. The reported EPS for the same quarter last year was $-1.54.
[verwijderd]
0
Goed nieuws: Model 3 opties zijn niet goedkoop. Niets is standaard, meerprijzen zijn pittig. Met zo veel reserveringen, kunnen ze er een paar verliezen, en dat gebeurt ook al.
Tesla gaat knetterhoge marges maken op de eerste paar honderdduizend wagens. Ze zoeken duidelijk naar de hoogste prijze die je kunnen vragen zonder meteen door hun 1,5 jaar aan reserveringen heen te sjezen. Zo worden er miljarden extra opgehaald, de fanboys kopen toch wel, want Model S&X zijn nog flink duurder, en Model 3 is gewoon geen lullige auto. Afgezien van de trunk en frunk (hard sell in Europa).

Mijn indruk als fan: zeer goede auto, zet de Duitsers aan het denken. Maar geen geschenk van het orakel, je betaalt voor wat je krijgt, geen korting voor wie ook.
7.742 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 384 385 386 387 388 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 22:00
Koers 168,290
Verschil -1,890 (-1,11%)
Hoog 172,120
Laag 166,370
Volume 109.815.725
Volume gemiddeld 100.534.623
Volume gisteren 75.580.637

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront