Eurocommercial Properties « Terug naar discussie overzicht

Enorm lage koers, wat is er aan de hand?

246 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
hjs64
0
quote:

MichaV schreef op 12 juli 2017 16:01:

Beste forumleden. Stip met verkopen dan schiet de koers omhoog. Heb het idee dat een klein aantal mensen voor een paar centen winst telkens verkoopt. Vastned en wereldhave flink in de plus wij niet terwijl resultaten beter zijn. Of toch die overname? Kleine speler. Flinke omzet laatste dagen. Heel vreemd allemaal. Mijn doel 40 euro einde jaar en flink dividend.
Beste MichaV, een hoog volume met dalende koersen wijst op een grote partij die er graag vanaf wil. Die stukken worden wel opgenomen maar de koper(s) hebben geen haast en kijken de kat uit de boom. Die geven aan ja we willen best een bak stukken overnemen maar dan wel tegen een lagere prijs.
[verwijderd]
0
Niet helemaal mee eens. Bij dit fonds kun je makkelijk de koers lager zetten als je dit wil. Het enorme volume nu is toch echt stijgend. De daling van afgelopen weken ging met een redelijk klein volume. Raar blijft het.
hjs64
0
Een (of meer) grote verkoper(s) en een (of meer) grote koper(s) en die lopen elkaar af te tasten (hoe graag wil jij ze hebben, hoe graag wil jij ervan af?). Dit soort omzetten komt niet van particulieren.
hjs64
0
Positief vind ik de draai vandaag van vlak naar toch een aardig plusje rond het hoogste punt van de dag. Lijkt erop dat de kopers gretiger zijn dan de verkopers.
[verwijderd]
0
Je hebt wel gelijk dat dit geen particulieren zijn. Pensioenfondsen ook niet. Unibal?
[verwijderd]
0
quote:

MichaV schreef op 12 juli 2017 17:30:

Je hebt wel gelijk dat dit geen particulieren zijn. Pensioenfondsen ook niet. Unibal?
Als ze een bod willen doen, dan maar beter voor de jaarcijfers van 25 augustus. Want dan wordt de NAV weer opnieuw bepaald bij ECP en wordt het lastiger genereus over te komen ;-)
junkyard
0
Een vijandige overname zal niet plaatsvinden, ECP heeft hiervoor teveel verdedigingsmechanismen. De koersbeweging van laatste weken is gelijk aan de beweging van Rodamco (ook bijna 10% omlaag). Rodamco is 10x zo groot als ECP en heeft ook veel winkelvastgoed in Frankrijk, en is dus enigszins vergelijkbaar.
De koersdaling van deze vastgoedfondsen is ontstaan door een snel oplopende lange rente, 10 jaars rente staat nu op het hoogste punt van afgelopen jaar. Hogere rentes zorgen voor lagere vastgoedwaarderingen (de huur stijgt namelijk niet 1:1 mee, inflatie correctie op de huur doet weinig). Het directe resultaat zal niet meteen lager liggen bij een rente stijging (ivm vastrentende financiering), maar beleggers wensen een hoger dividend / rendement bij een stijgende rente, waardoor koersen dalen.

De rente stijging heeft wat angst veroorzaakt onder beleggers, waarna de koersdaling van Rodamco / ECP iets lijkt doorgeslagen. Als de lange rente stabiliseert of iets daalt (zoals vandaag) zal een snel herstel mogelijk zijn. Jammer dat het nog even wachten is op de cijfers per eind juni 2017, ik ben benieuwd of ECP de 2017/2018 herfinanciering al heeft afgerond en hoe de vastgoedwaarde reageert op de rentestijging.

Ik zit nu weer aardig volgeladen met ECP en heb wat afgebouwd in Vastned, wat de laatste tijd beter is blijven liggen doordat Aat van Herk zijn positie aan het uitbreiden is. Van mij mogen we snel omhoog.
hjs64
0
De vastgoedwaarde wordt primair bepaald door de huurinkomsten, zolang ECP geen last krijgt van leegstand of zelfs huren op kan schroeven is er niets aan de hand. Het gelazer begint pas wanneer een vastgoedfonds last krijgt van leegstand en huren moet verlagen om de tent weer gevuld te krijgen. Dit is bij ECP bij mijn weten niet het geval.
junkyard
0
Een hogere rente zorgt voor een lagere marktwaarde, ook bij een volledige bezetting. De waardering van het vastgoed is op basis van huurinkomsten en het gewenste rendement op vastgoed. Als het gewenste rendement oploopt (en de huur niet) dan vindt er een afwaardering plaats.

Door renteverlagingen (> lagere rekenrente) is de marktwaarde van het ECP vastgoed afgelopen jaren opgelopen.

Dit effect kan worden gemitigeerd door langlopende (vaste) financiering aan te trekken, of door langlopende renteswaps af te sluiten. Zo is de gemiddelde duration bij ECP 7 jaar. Dit dekt alleen de rentelast van schulden af, niet de waarde van het eigen vermogen.

Bij een stabiele rente ontwikkeling zal de huurmutatie en bezettingsgraad een bepalende factor zijn voor de vastgoedwaarde. Bij een renteschok is dit een ander verhaal. Bijkomend effect is dat bij een plotselinge extreme renteverhoging de LTV (schulden tov totaal vermogen) oploopt, en er dus extra aandelen uitgegeven moeten worden (of vastgoed verkocht, tegen lagere prijs) om de LTV binnen de gewenste bandbreedte te houden.

Nu verwacht ik geen grote renteschok omhoog, maar dit is wel de angst in de markt wanneer de rente omhoog beweegt.
Visser72
0
Klopt allemaal maar die echte rente verhogingen komen pas als de inflatie flink oploopt is mijn verwachting.
Eerder zie ik dat niet gebeuren, maar die inflatie zorgt dan ook weer voor hogere waarderingen van de bezittingen wat de zaak weer in balans houd.
Ook de huren zullen gaan stijgen bij inflatie wat de kas weer spekt.
Blijft toch een goede belegging met oplopende dividend wat ECP steeds weer laat zien.
Ik zie geen grote risico's op dit moment.
nb
0
het valt me op dat als de dividend uitgekeerd wordt, de koers ook echt dat bedrag lager wordt en niet snel herstelt. Het is zo, dat dividend een beloning is uit eigen portemonnee, maar vaak zie je dan toch het gat gedicht worden.
2e wat opvalt is de steeds lagere toppen

voor de rest heeft Nico Ingberg m aanbevolen, zijn aanbevelingen snijden echt hout, dus daarom ECP wel op mijn verlanglijst gezet. Ik wacht nog even
[verwijderd]
0
Vastned met redelijk gelijke WPA doet het mbt koers beter. Is natuurlijk het van Herk effect, maar het vastgoed van ECP is kwalitatief veel beter dan dat van Vastned.

Al veel vaker gezegd, maar je koopt hier mooi renderend vastgoed met een discount (ca. 25% nu) op de taxatieprijs (NAV)...
hjs64
0
Ik zou graag bijkopen tot ik de hele tent heb, helaas staat mijn portemonee het niet toe.
[verwijderd]
0
unibail-rodamco.com/W/cms_sites/SITE_...

NAV ca. 5-6% omhoog sinds 31 december bij Unibail!

Ook nauwelijks discount beurskoers tov NAV bij Unibail. Bij ECP bijna 25% discount, het perfecte hapje voor Unibail?
junkyard
0
Een overname lijkt mij zeer sterk, en kan niet zonder medewerking van ECP aangezien ECP volgestopt is met takeover defenses. Korting ECP tov NNNAV is 10%, de NNNAV is een stuk lager dan NAV ivm negatieve waarde van derivaten / financiering en latente belastingen, wat afgerekend zal moeten worden in geval van een overname.

Cijfers U-R geven wel hoop voor de ECP halfjaarcijfers, verhoogde waarderingen.
[verwijderd]
0
quote:

junkyard schreef op 24 juli 2017 19:22:

Een overname lijkt mij zeer sterk, en kan niet zonder medewerking van ECP aangezien ECP volgestopt is met takeover defenses. Korting ECP tov NNNAV is 10%, de NNNAV is een stuk lager dan NAV ivm negatieve waarde van derivaten / financiering en latente belastingen, wat afgerekend zal moeten worden in geval van een overname.

Cijfers U-R geven wel hoop voor de ECP halfjaarcijfers, verhoogde waarderingen.
Waarom derivaten afwikkelen bij een overname? Gewoon lekker doorrollen. Dat vind ik juist een theoretisch afslag die makkelijk te voorkomen is.

ECP heeft gewoon 25% korting tov NAV en ja ECP kan niet zomaar worden overgenomen, kan alleen vriendelijk. Maar directie ECP mag wel eens wat werk maken van IR en investeerders interesseren voor dit fonds. Komt alemaal een beetje blasse over zo...
246 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 09:30
Koers 21,950
Verschil +0,200 (+0,92%)
Hoog 22,000
Laag 21,600
Volume 10.240
Volume gemiddeld 44.192
Volume gisteren 28.366

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront