Overwegend beperkte plussen op Europese beurzen

Gepubliceerd op 31 juli 2020 15:54 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Europa 

AEX (18:05)

575,06 +9,50 (+1,68%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in de plus na de forse verliezen van een dag eerder. De economie van de eurozone in het tweede kwartaal liet een recordkrimp van ruim 12 procent zien, wat het herstel wat drukte. Op het Damrak werden de kwartaalberichten van fitnessketen Basic-Fit, kabel- en telecombedrijf Altice Europe en detacheerder Brunel goed ontvangen. Air France-KLM ging omlaag na een miljardenverlies van de luchtvaartcombinatie.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de opening op Wall Street een plus van 0,5 procent op 551,86 punten. De MidKap steeg 1,1 procent tot 768,96 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs klommen tot 0,7 procent. De Londense FTSE verloor 0,1 procent, na het nieuws dat miljoenen mensen in het noorden van Engeland weer onder nieuwe lockdownregels vallen en dat enkele aangekondigde versoepelingen zijn uitgesteld.

Chipbedrijf ASMI profiteerde van de sterke resultaten van de Amerikaanse techreus Apple en ging aan kop in de AEX met een winst van 3,8 procent. Dataleveranciers Wolters Kluwer en RELX sloten de rij met minnen van 0,7 procent.

Basic-Fit

In de MidKap stond fitnessketen Basic-Fit bovenaan met een plus van 10,1 procent dankzij meevallende resultaten. Altice Europe steeg 8,2 procent. Het kabel- en telecombedrijf presteerde in het tweede kwartaal naar eigen zeggen sterk ondanks de coronacrisis. Vastgoedfonds WDP boekte in de eerste jaarhelft meer winst en klom 0,9 procent.

Air France-KLM verloor 2 procent. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie leed een nettoverlies van 2,6 miljard euro door de coronacrisis. KLM liet daarnaast weten nog eens zo'n 1500 mensen te ontslaan. Bij de kleinere bedrijven klom Brunel 5,8 procent. De detacheerder zag de kwartaalomzet fors terugvallen, maar minder dan gevreesd.

BNP Paribas

In Parijs won BNP Paribas 1,4 procent. De grootste bank van Frankrijk presteerde in het tweede kwartaal een stuk beter dan analisten en beleggers hadden verwacht. Nokia maakte een koerssprong van 14 procent in Helsinki na goed ontvangen resultaten van de Finse maker van netwerkapparatuur. EssilorLuxottica daalde 0,3 procent. De omzet van de Frans-Italiaanse brillenverkoper, die optiekketen GrandVision wil overnemen, kelderde in de eerste jaarhelft vanwege de coronacrisis.

De euro was 1,1818 dollar waard tegen 1,1790 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent duurder op 40,29 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent meer, op 43,22 dollar per vat.

3 Posts
Lepre Chaun
1
Jestbread
1
US heeft het weer voor elkaar voor de 50ste keer in twee maanden. Europa sluit wederom veel lager dan de Amerikanen dalen. Nu zal het EUR/USD wel zijn. Andersom hielp het anders geen klote op 1.08
Lepre Chaun
1
Werkelijk ongelooflijk deze hele week met AEX.
USA gaat al weer naar de richting Groen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.