Rode koersenborden op Europese beurzen

Gepubliceerd op 30 juni 2020 15:54 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Europa 

AEX (15:08)

572,58 -4,98 (-0,86%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdagmiddag overwegend lager. Beleggers deden het rustig aan op de laatste dag van het sterke tweede kwartaal. De waarschuwing van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat het ergste van de coronapandemie nog moet komen zorgde voor terughoudendheid. Een sterker dan verwachte toename van de bedrijvigheid in de Chinese industrie in juni bood juist wat steun aan de handel.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de opening op Wall Street 0,5 procent in de min op 557,13 punten. De hoofdindex stevent desondanks af op een winst van bijna 16 procent in het tweede kwartaal. De MidKap won 0,2 procent tot 748,97 punten. De beurs in Frankfurt steeg 0,1 procent en Parijs en Londen leverden tot 1,1 procent in.

Zwaargewicht Shell zakte 3,4 procent en was de grootste daler in de AEX. Het olie- en gasconcern heeft in het tweede kwartaal veel minder olie verkocht dan een jaar geleden. Door de gekelderde vraag vanwege de coronapandemie schrijft Shell in het tweede kwartaal tussen de 15 miljard en 22 miljard dollar af op de waarde van zijn bezittingen.

Prosus

Prosus (plus 2,8 procent) stond bij de grootste stijgers van de hoofdfondsen op het Damrak na sterke jaarcijfers. Topman Bob van Dijk verklaarde er vertrouwen in te hebben dat de techinvesteerder goed uit de coronacrisis zal komen. Chipdienstverlener ASMI won 4,2 procent, dankzij opbeurende prognoses van de Amerikaanse chipbedrijven Micron en Xilinx. In de MidKap won chipbedrijf Besi 2,6 procent.

BAM (min 5,1 procent) was hekkensluiter bij de middelgrote bedrijven. De bouwer is tot een schikking gekomen met Keulen vanwege de problemen rond de aanleg van een metrolijn in de Duitse stad in 2009. Daarbij stortte destijds het stadsarchief in. Vanwege de regeling zal BAM dit jaar een buitengewone last nemen van 40 miljoen euro.

PostNL

Postbedrijf PostNL stond bovenaan met een plus van 7,5 procent dankzij een positief analistenrapport van ING. Fitnessketen Basic-Fit profiteerde van een adviesverhoging door Morgan Stanley en steeg 3,3 procent.

De euro was 1,1226 dollar waard tegen 1,1242 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,8 procent minder op 38,99 dollar. Brentolie zakte ook 1,8 procent in prijs tot 40,98 dollar.

5 Posts
wins
1
Behalve postnl, na het advies van ING speciaal voor Herna haar verjaardag, mooi cadeautje!!!
Felix66
0
Ook al blijven ze het dagelijks met waardeloos papier goud manipuleren het enige echte geld is en blijft Goud..... waarom..... simpel omdat je het niet bij kunt printen en omdat het al ruim 6000 jaar zijn waardevastheid heeft bewezen. Niet een valuta heeft een langere levensduur dan 150 a 200 jr.... goud daarin tegen al 6000 jr .
Dagelijkse Kost
2
De goudprijzen kunnen ook flink zakken en dat zal gebeuren, zodra iedereen in het goud zit.
barondehuile
1
Blijf maar lekker in de Middeleeuwen hangen, net zo als zovelen die op hol raken als er een crisis komt. Feit is dat je met goud helemaal niets kunt. Het is dus maar net wat de gekken er voor geven. Puur speculatie; totaal geen fundament. Als het besef komt dat goud gewoon een mooi stuk metaal is dat niet kan roesten en dus geschikt is voor sieraden, dondert de prijs weer omlaag. Let op de vorige crisis. Afhankelijk van het aantal overblijvende goud gekken (inclusief regeringen die straks moeten verkopen om het hoofd boven water te houden), die nu weer door de goud industrie worden aangewakkerd, zal de prijs bepaald worden, zodra de economie weer in een rustiger vaarwater komt. Niemand die het weet, maar zou wel eens een val tot Eur 20.000/kilootje kunnen worden. Helemaal geen link meer met de echte economie, gewoon een fictie. Maak elkaar vooral maar gek.
bp5ah
0
quote:

Felix66 schreef op 30 juni 2020 16:08:


Ook al blijven ze het dagelijks met waardeloos papier goud manipuleren het enige echte geld is en blijft Goud..... waarom..... simpel omdat je het niet bij kunt printen en omdat het al ruim 6000 jaar zijn waardevastheid heeft bewezen. Niet een valuta heeft een langere levensduur dan 150 a 200 jr.... goud daarin tegen al 6000 jr .

Wat boeit dat, wirecard was vanmorgen waardevaster en 6000 jaar wordt je niet ;) ...
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.