Beter Bed blinkt uit op groen Damrak

Gepubliceerd op 19 juli 2019 17:41 |

AEX (18:05)

568,63 -2,12 (-0,37%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine winst gesloten. Op het Damrak stal beddenverkoper Beter Bed de show na een kwartaalupdate. De overige Europese aandelenbeurzen eindigden ook licht in de plus. Uitspraken van de baas van de Federal Reserve Bank of New York wakkerden de hoop aan dat de Amerikaanse centrale bank de rente later deze maand gaat verlagen.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,1 procent hoger op 571,84 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 809,61 punten. Parijs, Frankfurt en Londen stegen tot 0,3 procent.

Beter Bed maakte een koerssprong van ruim 21 procent. De beddenverkoper stapt voor het einde van dit jaar deels of volledig uit zijn Duitse winkelketen Matratzen Concord, die kampt met de naweeën van een gifschandaal. Verschillende partijen hebben volgens het bedrijf al interesse getoond in die keten. Daarnaast meldde Beter Bed een nieuwe lening van 7 miljoen euro van drie grote aandeelhouders.

Belang

Koploper in de AEX was biotechnoloog Galapagos met een winst van 5,7 procent, nadat bekend werd dat investeerder Aat van Herk zijn belang in Galapagos heeft vergroot tot boven de 10 procent. ING was de grootste daler met een verlies van 1,5 procent.

Bij de kleinere bedrijven steeg Amsterdam Commodities (Acomo) 5,8 procent. De thee-, specerijen- en notenhandelaar wist de marges in de eerste jaarhelft wat op te krikken en sprak van een "lichte verbetering" van de marktomstandigheden. Accell ging 0,4 procent vooruit. De fietsenfabrikant zag de omzet op zijn belangrijkste markten in het eerste halfjaar flink groeien.

Schadevergoeding

Bayer won 1,3 procent in Frankfurt. De schadevergoeding van 2 miljard dollar die het chemieconcern aan een koppel in de Verenigde Staten moet betalen wegens het onkruidmiddel Roundup, is volgens een rechter te hoog. AB InBev klom 5,5 procent in Brussel. De bierbrouwer verkoopt de Australische Carlton & United Breweries aan de Japanse drankenfabrikant Asahi voor ongeveer 10 miljard euro.

De euro was 1,1222 dollar waard, tegen 1,1227 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,4 procent tot 55,06 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 62,00 dollar per vat.

372 woorden, 2199 tekens

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.