Opnieuw verkoopgolf op Damrak | Eurobench.com

Opnieuw verkoopgolf op Damrak

Gepubliceerd op 11 okt 2018 om 09:12 | Reacties: 2

AEX (15:23)

566,190 +4,740 (+0,84%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging donderdag opnieuw flink omlaag. Ook op de andere Europese beurzen werd de verkoopgolf voortgezet. Beleggers dumpten hun aandelen door de stijgende Amerikaanse obligatierentes en de vrees dat het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China de economische groei zal remmen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,1 procent in het rood op 522,49 punten. De MidKap zakte 1,9 procent tot 732,80 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt raakten tot 1,2 procent kwijt. De hoofdindex in Milaan leverde 0,9 procent in.

Bijna alle 25 hoofdfondsen gingen omlaag. Grootste daler was kabel- en telecomconcern Altice Europe met een verlies van 4 procent. Supermarktconcern Ahold Delhaize was de enige stijger met een plusje van 0,1 procent.

Thales

Gemalto daalde 0,1 procent. Het Franse technologieconcern Thales verwacht de overname van de in Amsterdam genoteerde digitaal beveiliger in het eerste kwartaal van volgend jaar af te ronden. Volgens de bedrijven verloopt het goedkeuringsproces van toezichthouders naar tevredenheid.

In de MidKap stonden maaltijdbestelbedrijf Takeaway en luchtvaartcombinatie Air France-KLM onderaan met verliezen van meer dan 4 procent. Beursintermediair Flow Traders, die profiteert van de toegenomen onrust op de financiële markten, ging aan kop met een plus van ruim 3 procent.

Euro

Bij de kleinere bedrijven verloor Fagron ruim 3 procent. De toeleverancier van apotheken boekte in het derde kwartaal meer omzet. De groei kwam vooral uit Noord- en Zuid-Amerika. De prestaties van de door Fagron overgenomen Amerikaanse branchegenoot Humco stelden volgens analisten van KBC Securities echter teleur.

In Frankfurt ontsnapte Dialog Semiconductor aan de negatieve teneur met een koerssprong van 34 procent. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat iPhone-maker Apple een deel van de activiteiten van zijn toeleverancier koopt voor 600 miljoen dollar. In Helsinki won mediaconcern Sanoma 1,4 procent na een verhoging van de winstverwachting.

De euro was 1,1545 dollar waard, tegen 1,1539 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,9 procent in prijs tot 72,48 dollar. Brentolie kostte ook 0,9 procent minder en werd verhandeld voor 82,34 dollar per vat.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
havik of duif
0
Ik vind het logisch dat ASML even het hardste daalt, dit aandeel was ook het hardst gestegen en dan wil je op het hoogste punt verkopen, wie niet. Er komt zeker weer herstel in een wereld waar de vraag naar verdere automatisering in vele toepassingen nog steeds verder zal groeien. Het begint al bij de cijfers van Q3. ASML het Nederlandse bedrijfsparel en op die eerste plaats zal ze nog lang blijven staan. (wereldmarktleider)
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.