Nieuws van vrijdag 14 februari 2020

Gemengd slot op beurzen New York

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten vrijdag een gemengd beeld zien, met vrij beperkte koersuitslagen. De aandacht op Wall Street bleef uitgaan naar de ontwikkelingen rond het nie...

14 feb | meer...

Lagere koersen op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag in het rood. De aandacht op Wall Street bleef uitgaan naar de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus. Daarnaast verwerkten belegg...

14 feb | meer...

Reggeborgh bouwt belang VolkerWessels verder uit

AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft opnieuw aandelen in bouwbedrijf VolkerWessels bijgekocht. Het investeringsfonds van de familie Wessels kocht 11.211 aandelen voor een gemiddel...

14 feb | Reacties: 4 | meer...

Retail Estates ziet huurresultaat toenemen

TERNAT (AFN) - Het Belgische winkelvastgoedfonds Retail Estates heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar het netto-huurresultaat met ruim 15 procent zien stijgen tot 80,10 miljoen euro...

14 feb | meer...

Beurs Amsterdam sluit vrijwel onveranderd

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag nagenoeg onveranderd gesloten, terwijl elders in Europa overwegend rode cijfers waren te zien. Beleggers deden het even rustig aan na een ...

14 feb | Reacties: 5 | meer...

Topman Deutsche Börse blijft langer aan

FRANKFURT (AFN) - Deutsche Börse heeft het contract van topman Theodor Weimer verlengd tot eind 2024. Dat maakte het Duitse beursbedrijf vrijdag bekend.Weimer kwam ruim twee jaar geleden in dienst ...

14 feb | Reacties: 1 | meer...

Beurs Amsterdam licht in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond vrijdag in de middaghandel licht in de min, terwijl elders in Europa ook rode cijfers waren te zien. Beleggers deden het even rustig aan na een...

14 feb | Reacties: 4 | meer...

Wall Street opent gemengd

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine koersuitslagen geopend. De aandacht op Wall Street blijft uitgaan naar de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus. Daarnaa...

14 feb | meer...

'Voorzichtig begin Wall Street verwacht'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York komen vrijdag naar verwachting niet ver van hun plek na de openingsbel. Beleggers proberen uit nieuwe cijfers over besmettingen met het nieuwe corona...

14 feb | meer...

Importprijzen VS stabiel gebleven

WASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in januari gelijk gebleven aan die van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.Economen hielden in doors...

14 feb | Onderwerpen: Verenigde Staten  | meer...

Winkelverkopen VS omhoog

WASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in januari met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel be...

14 feb | Reacties: 1 | Onderwerpen: Verenigde Staten  | meer...

Beurzen blijven dicht bij huis

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven vrijdag dicht bij huis. Beleggers namen weinig risico en hielden de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China in de gaten. Daa...

14 feb | Reacties: 3 | meer...

Economie eurozone groeit nog net

LUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurozone is in het vierde kwartaal met 0,1 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis...

14 feb | Reacties: 27 | Onderwerpen: Europa  | meer...

Adviesverlaging Fagron bij KBC

AMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC verlagen hun advies voor Fagron naar hold van buy. De resultaten die het bedrijf donderdag presenteren worden gemengd ontvangen, maar hebben volgens de marktvors...

14 feb | meer...

Royal Bank of Scotland gaat door als NatWest

EDINBURGH (AFN/BLOOMBERG) - De Britse bank Royal Bank of Scotland (RBS) wil zijn naam veranderen in NatWest. Dat is de naam van een andere bank die sinds 2000 onderdeel van de groep uitmaakt. Met d...

14 feb | Reacties: 1 | meer...

KBC verlaagt advies Aegon

AMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC Securities hebben hun advies voor Aegon verlaagd na de teleurstellende jaarcijfers van de verzekeraar. De marktvorsers raden beleggers nu aan hun aandelen even v...

14 feb | Reacties: 6 | Onderwerpen:  advies  | meer...

Albert Heijn gaat ook in België thuisbezorgen

ZAANDAM (AFN) - Supermarktketen Albert Heijn gaat dit voorjaar boodschappen thuisbezorgen in België. De nieuwe dienst begint in de regio Antwerpen en wordt daarna stapsgewijs uitgebreid over de res...

14 feb | Reacties: 2 | Onderwerpen: België  | meer...

Renault boekt eerste jaarverlies in decennium

PARIJS (AFN/RTR) - De Franse autofabrikant Renault heeft vorig jaar rode cijfers geschreven. Het is voor het eerst in tien jaar dat het concern een boekjaar afsluit met verlies. Ook de omzet van he...

14 feb | meer...

NIBC in de schijnwerpers op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel NIBC stond vrijdag in de schijnwerpers op het Damrak na een overnamebod op de bank. De aandelenbeurs in Amsterdam ging licht vooruit. De andere Europese beurzen lieten...

14 feb | Reacties: 18 | Onderwerpen: NIBC  | meer...

VodafoneZiggo overtreft eigen verwachtingen

UTRECHT (AFN) - VodafoneZiggo heeft aan zijn doelstellingen voor dit jaar voldaan door een sterk laatste kwartaal. VodafoneZiggo trok opnieuw meer klanten en ook het aantal klanten dat zowel mobiel...

14 feb | meer...

ABN AMRO treft schikking in zaak hypotheekrente

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft een akkoord bereikt met klanten die vinden dat ze jarenlang te veel hypotheekrente hebben betaald. De bank gaat een deel van het te veel betaalde geld vergoeden, zo...

14 feb | Reacties: 2 | Onderwerpen: banken  | meer...

Investeerder Blackstone doet bod op NIBC

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Investeerder Blackstone wil de Nederlandse bank NIBC overnemen. Daardoor verdwijnt de Haagse zakenbank mogelijk van de beurs. Het totale prijskaartje dat Blackstone aan N...

14 feb | Reacties: 5 | meer...

'Voorzichtig begin voor Amsterdamse beurs'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint vrijdag waarschijnlijk iets hoger. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine koersuitslagen te openen na de verliesbeurt een dag eerder...

14 feb | Reacties: 4 | meer...

Geen groei, maar ook geen krimp in Duitsland

WIESBADEN (AFN/DPA) - De economie van Duitsland is in het vierde kwartaal niet gegroeid, maar ook niet gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat maakte het Duitse federale statistiekb...

14 feb | Reacties: 5 | Onderwerpen: Duitsland  | meer...

VEON profiteert van toename datagebruik

AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf VEON heeft afgelopen kwartaal weten te profiteren van hoger datagebruik door zijn klanten. De zaken in Rusland bleven moeizaam door hoge investeringen in het netwer...

14 feb | meer...

Nikkei sluit lager in hogere regio

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag met verlies gesloten. Beleggers zochten hun heil in de Japanse yen door de zorgen over de economische impact van het nieuwe coronavirus in China. E...

14 feb | Reacties: 4 | meer...

Barbie-maker Mattel heeft last van Frozen-hype

EL SEGUNDO (AFN/RTR) - Speelgoedmaker Mattel heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar een lagere omzet geboekt. Het bedrijf kampte onder andere met de tanende verkopen van zijn Barbie-poppen in...

14 feb | Reacties: 4 | meer...

Zoek in nieuws

Zoeken

Aandelen in het nieuws

Ahold Delhaize 25,450 -0,200 / -0,78%
Air France-KLM 3,420 -0,239 / -6,53%
IMCD 102,150 -2,700 / -2,58%
ING 6,050 -0,551 / -8,35%
JDE PEET'S 36,750 +0,890 / +2,48%
Royal Dutch Shell A 11,126 -0,324 / -2,83%
SIGNIFY NV 30,200 -1,090 / -3,48%
UNILEVER 49,990 -0,990 / -1,94%