Valuta: euro flink teruggevallen

Door ABM Financial News op 14 juni 2024 12:14 | Views: 5.087

Valuta: euro flink teruggevallen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De euro daalde vrijdag in de loop van de ochtend onder de 1,07 dollar in een speelveld, waarin de aanstaande Franse presidentsverkiezingen en het beleid van de Fed zorgen voor wat eurozwakte en dito dollarkracht.

"De beweging komt van beide kanten en daarmee houdt de volatiliteit nog even aan", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury vrijdag tegen ABM Financial News. "Vanmiddag kan de euro/dollar nog de nodige dynamiek ondervinden door de importprijzen over mei", aldus Erdmann.

Deze prijzen bleven in mei vermoedelijk stabiel, na een stijging met 0,9 procent op maandbasis in april.

De Bank of Japan liet de rente vandaag ongemoeid, maar overweegt wel minder staatsobligaties in te kopen. In maart was daar nog geen sprake van. In juli volgen meer details over de verminderingen.

De inflatie van Frankrijk over mei kwam na een tweede berekening toch hoger uit. Aanvankelijk werd een inflatie op jaarbasis vastgesteld van 2,2 procent, maar door een stijging van de energieprijzen kwam de inflatie uiteindelijk uit op 2,3 procent.  

De Reserve Bank of Australia maakt aanstaande dinsdag het rentebesluit bekend en de verwachting is dat de bank een renteverlaging laat voor wat het is en deze naar 2025 doorschuift. Voornaamste motief daarvoor is toch de hardnekkige inflatie. 

De beurs van Moskou is door nieuwe sancties van de VS die donderdag ingingen, uitgesloten van het wereldwijde dollarsysteem, waarmee de handel in dollars, euro's en ook Hong Kong dollars is stilgelegd. De VS willen met de maatregelen Moskou verder in diens financiële middelen beperken om zo de oorlogsmachine van het land te frustreren. Buiten de beurs om zijn valutatransacties overigens wel mogelijk.

De euro noteerde vrijdag 0,5 procent lager op 1,0682 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8405 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,4 procent en noteerde op 1,2703 dollar. De dollar noteerde fractioneel lager op 156,99 yen. De Australische dollar noteerde 0,4 procent lager op 0,6610 Amerikaanse dollar.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.