IATA voorziet stijging winstmarge luchtvaart in 2024

Door ABM Financial News op 3 juni 2024 08:48 | Views: 2.087

IATA voorziet stijging winstmarge luchtvaart in 2024
Beeld: KLM

(ABM FN-Dow Jones) Brancheorganisatie IATA heeft zijn verwachtingen voor de winstgevendheid van luchtvaartmaatschappijen in 2024 verhoogd, maar het rendement blijft nog wel lager dan de kapitaalkosten. Dat meldde de brancheorganisatie maandag.

IATA rekent op 30,5 miljard dollar nettowinst voor de branche dit jaar, wat een winstmarge van 3,1 procent oplevert. Dat is meer dan de 27,4 miljard dollar aan winst in 2023, met een winstmarge van 3,0 procent.

In december rekende IATA voor dit jaar nog op 25,7 miljard dollar en een marge van 2,7 procent.

Het rendement op geïnvesteerd kapitaal ligt dit jaar rond 5,7 procent, terwijl de kosten van kapitaal gemiddeld ongeveer 9,1 procent bedragen, stelde IATA.

De omzet stijgt dit jaar fors, met bijna 10 procent tot 996 miljard dollar, terwijl de kosten bijna net zo hard stijgen, met 9,4 procent tot 936 miljard dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.