Mooie uitbreiding deal tussen Just Eat en Amazon

Door ABM Financial News op 30 mei 2024 10:01 | Views: 9.923

Mooie uitbreiding deal tussen Just Eat en Amazon
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway heeft een mooie deal gesloten door de samenwerking met Amazon uit te breiden. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING donderdag in een rapport.

Amazon-gebruikers kunnen nu direct via de website en app van Amazon maaltijden bestellen bij Grubhub. De deal kan een positief effect hebben op de commerciële activiteiten van de maaltijdbezorger, denkt Hesselink.

Belangrijk is hoeveel klanten Amazon kan aandragen voor Grubhub, stelde de analist, maar gezien de omvang van de e-commercereus zullen er ongetwijfeld nieuwe klanten bijkomen. In ruil krijgt Amazon warrants in Grubhub. Het maximum aantal dat Amazon kan krijgen blijft 14 procent, ziet Hesselink. "Dit impliceert dat Grubhub geen extra compensatie hoeft te geven aan Amazon, ondanks de uitbreiding van de samenwerking."

"We zijn van mening dat de deal voor beide partijen op een no cure no pay-basis gunstig is, aangezien de waarde van Grubhub afhankelijk is van het commerciële succes in de komende jaren", concludeerde Hesselink.

ING heeft een koopadvies op Just Eat Takeaway met een koersdoel van 22,50 euro. Het aandeel steeg donderdag met 0,3 procent tot 11,94 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
Littletycoon
0
quote:

UlyssesJF schreef op 30 mei 2024 11:03:

Mooi hoor, maar het doet weer niets zinvols met de koers?
Omdat het niet zo veel voorstelt allemaal
bedoekt
3
Het voordeel was er al voor 167 miljoen Amazon Prime leden. Dat was alleen nauwelijks zichtbaar. Nu embedded is dat een stuk makkelijker. Ik zou mijn doordash abonnement opzeggen.
Verlaten
1
Effect op de koers zal komende week helpen.
Wat is dit aandeel onterecht zo afgestraft.
Hoort echt in een koersrange van 20 - 25.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.