ABN AMRO verkoopt Neuflize Vie aan BNP Paribas Cardif

Door ABM Financial News op 17 mei 2024 08:06 | Views: 5.099

ABN AMRO verkoopt Neuflize Vie aan BNP Paribas Cardif
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO is in exclusieve onderhandelingen met BNP Paribas Cardif over de verkoop van het belang in Neuflize Vie. Dit maakte de Nederlandse bank vrijdagochtend bekend.

Ook praten de twee partijen over een strategische samenwerking.

Cardif is de verzekeringstak van BNP Paribas Group. 

Verzekeraar Neuflize Vie is een joint venture waar ABN AMRO een belang van 60 procent heeft en AXA de overige 40 procent. Cardif zou alle aandelen in Neuflize Vie willen kopen.

Cardif en Neuflize Vie zouden volgens ABN AMRO samen goed zijn voor een beheerd vermogen van 25 miljard euro.

De transactie is vooralsnog onder voorbehoud van de goedkeuring van de bevoegde toezichthouders en mededingingsautoriteiten, als ook van de procedures die gelden ten aanzien van de betrokken medewerkers.

Indien de verkoop doorgaat, zal de transactie een marginale invloed hebben op de winstgevendheid en de risicogewogen activa van ABN AMRO, met een kleine positieve impact op de CET1 kapitaalratio van de bank.

De strategische samenwerking zou ervoor moeten zorgen dat de klanten van Neuflize OBC toegang houden tot hoogwaardige verzekeringsproducten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.