Beursblik: Degroof verlaagt koersdoel PostNL

Door ABM Financial News op 6 mei 2024 10:32 | Views: 5.581

Beursblik: Degroof verlaagt koersdoel PostNL
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft maandag het koersdoel voor PostNL verlaagd van 1,35 naar 1,25 euro met een onveranderd Houden advies. Dit bleek uit een rapport van analist Frank Claassen, nadat het postbedrijf voorbeurs met cijfers kwam.

"Een weinig overtuigende start, maar het eerste kwartaal is altijd een mager kwartaal", schreef de analist.

De EBIT in het eerste kwartaal was slechter dan voorzien, door een sterkere terugloop bij de posttak en een ongunstige mix bij de divisie Pakketten, aldus Claassen.

"Desondanks handhaaft PostNL de outlook voor 2024, die nu nog afhankelijker wordt van het vierde kwartaal", aldus de analist. Claassen besloot zijn taxaties voor dit jaar te gaan verlagen naar de onderkant van de door PostNL afgegeven bandbreedtes.

Voor 2024 verwacht PostNL een genormaliseerde EBIT van 80 miljoen tot 110 miljoen euro en een vrije kasstroom van 0 tot 40 miljoen euro.

Het aandeel PostNL noteerde maandag 3,9 procent lager op 1,19 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.