Beursblik: goede start voor Heineken

Door ABM Financial News op 24 april 2024 09:28 | Views: 1.777

Beursblik: goede start voor Heineken
Beeld: Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in het eerste kwartaal beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelden analisten van Kepler Cheuvreux woensdag in een rapport. 

De groei was sterker dan voorzien, aldus Kepler. Waar Heineken een autonome omzetgroei van 9,4 procent meldde, had de consensus op 7,2 procent gerekend. De brouwer deed het volgens Kepler beter dan voorzien in de regio's Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa en Azië. In de Amerika's presteerde de brouwer conform verwachting en in Europa zat Heineken wat lager dan verwacht, aldus Kepler.

Heineken herhaalde de outlook voor 2024 en sprak van aanhoudende moeilijke en onzekere omstandigheden. "Per saldo verwachten wij niet dat de consensus veel zal veranderen", aldus Kepler.

"Concluderend kunnen we stellen dat Heineken het jaar solide startte, terwijl de markt vermoedelijk de gunstige vergelijkingsbasis in bijvoorbeeld Vietnam en Nigeria onderschatte", schreef Kepler. De bank ziet Vietnam nog altijd geleidelijk aantrekken en de Latijns-Amerikaanse markten blijven veerkrachtig.

Kepler heeft een koopadvies op Heineken met een koersdoel van 100,00 euro. Het aandeel steeg woensdag met 0,4 procent naar 91,00 euro. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.