Betaalvolume Visa groeit

Door ABM Financial News op 23 april 2024 22:25 | Views: 2.018

Betaalvolume Visa groeit
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Visa heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet geboekt, dankzij stijgende betaalvolumes en een stabiel niveau van consumentenbestedingen. Dat maakte het Amerikaanse betaalkaartenbedrijf dinsdag bekend.

Het creditcardbedrijf boekte een nettowinst van 4,66 miljard dollar, of 2,29 dollar per aandeel, in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat liep tot en met 31 maart. Een jaar eerder was dit 4,26 miljard, of 2,03 dollar per aandeel

Zonder bijzondere posten was de winst per aandeel 2,51 dollar. Analisten rekenden vooraf gemiddeld op 2,44 dollar voor de aangepaste winst per aandeel

De omzet steeg met 9,9 procent tot 8,78 miljard dollar. Dat overtrof de verwachtingen van FactSet van 8,62 miljard dollar. Het betaalvolume steeg met 8 procent en er werden 11 procent meer transacties verwerkt, meldde Visa.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.