Aandeel Dr. Martens hard onderuit

Door ABM Financial News op 16 april 2024 10:44 | Views: 4.024

Aandeel Dr. Martens hard onderuit
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De aandelen van Dr. Martens kelderden dinsdagochtend, nadat het Britse schoenen- en kledingmerk zei dat CEO Kenny Wilson van plan is af te treden en waarschuwde voor een uitdagend jaar.

Op 30 mei komt Dr. Martens met de resultaten over het boekjaar 2024. Die cijfers zullen conform de outlook en de analistenverwachtingen zijn, aldus Dr. Martens.

Maar voor het nieuwe boekjaar liet de fabrikant zich somber uit. Mogelijk dat de winst vóór belastingen zal uitkomen op ongeveer een derde van afgelopen boekjaar. Er de omzet daalt naar verwachting van Dr. Martens met een eencijferig percentage.

CEO Wilson wordt opgevolgd door Ije Nwokorie, de huidige Chief Brand Officer van Dr. Martens. Wel zal Wilson voor een goede overdracht zorgen.

Het aandeel noteerde dinsdag bijna 30 procent lager. Het aandeel heeft het sinds de beursgang in 2021 al erg lastig en is inmiddels circa 85 procent in waarde gedaald.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.