Media: CEO Just Eat ontevreden over koers aandeel

Door ABM Financial News op 10 april 2024 12:25 | Views: 8.087

Media: CEO Just Eat ontevreden over koers aandeel
Beeld: Takeaway.com

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Just Eat Takeaway staat te laag. Dit liet CEO Jitse Groen van de maaltijdbezorger weten in gesprek met IEX.

"Just Eat Takeaway is een half miljard euro winstgevender dan een jaar geleden. Dit terwijl veel van onze concurrenten hoge schulden hebben en niet winstgevend zijn. De koers staat dus wat ons betreft niet waar die hoort te staan. Zeker als je onze koers vergelijkt met die van onze concurrenten", zei de topman in gesprek met het beleggingsplatform.

In datzelfde interview werd de topman gevraagd naar plannen om het bedrijf van de beurs te halen. Die bevestigde Groen niet. Maar "in een situatie waarin iedereen kan uitrekenen dat het bedrijf eigenlijk meer waard zou moeten zijn, is het niet gek dat er geïnteresseerden zijn. De vraag is wel of ons bedrijf daarmee geholpen is."

Op een groen Damrak steeg het aandeel Just Eat Takeaway woensdag 3,6 procent naar 15,08 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
Tino
1
De concurrenten staan veel te hoog. Dat is ook een oplossing voor het koersvergelijk en zou veel aannemelijker zijn dan dat JET op een zelfde idiote niveau gaat staan als een Doordash.
Amerikaanse peers staan altijd veel hoger, dat is zelfs met oliemaatschappijen zo en dat onderlinge vergelijk is toch vrij makkelijk en die zijn veel meer global ook dan dat je een maaltijdbezorger gaat vergelijken uit land a en land b, dat kan heel wat anders zijn. Maar wat een Doordash staat of een snowflake tov chinese peers etc is echt bizar.

Groen kan beter op de eigen hut letten en daar goede beslissingen nemen die fundamentele waarde scheppen dan komt de koers vanzelf.

De koers omhoog proberen te praten heeft meestal maar 1 reden, hij wil er zelf vanaf.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.