Powell: nog altijd onvoldoende bewijs voor renteverlaging

Door ABM Financial News op 3 april 2024 18:51 | Views: 7.231

Powell: nog altijd onvoldoende bewijs voor renteverlaging
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve heeft woensdag herhaald dat er meer bewijs nodig is dat de inflatie daalt naar het gewenste niveau alvorens de centrale bank de rente kan verlagen. Dit zei de centraal bankier woensdag tijdens een optreden bij een forum georganiseerd door Stanford University.

"We verwachten niet dat het gepast zal zijn om de rente te verlagen totdat we meer vertrouwen hebben dat de inflatie duurzaam richting de 2 procent daalt", zei Powell.

"Gezien de kracht van de economie en de vooruitgang op het vlak van inflatie tot dusver, hebben we tijd om de inkomende data onze beleidsbesluiten te laten bepalen."

Afgelopen vrijdag zei Powell ook al dat de Fed zich niet hoeft te haasten. 

Recent is de Amerikaanse inflatie weer iets gestegen, maar volgens Powell is het nog te vroeg om te zeggen dat het om meer dan een korte opleving gaat. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Lepre Chaun
0
Nederlandse inflatie schiet weer omhoog: 3,1% op jaarbasis.
Nou de Rente kan echt niet omlaag hoor dit jaar nog .
Rai444,44
0
Verbazingwekkend dat de markt maar blijft hopen op een renteverlaging en de beursen vooruitlopend hierop maar omhoog blijft gaan. Die renteverlaging gaat op deze manier nog wel even duren en waarschijnlijk krijgen we er ook minder.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.