Aanstaande woningverkopen VS harder dan verwacht gestegen

Door ABM Financial News op 28 maart 2024 15:11 | Views: 2.931

Aanstaande woningverkopen VS harder dan verwacht gestegen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De aanstaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in februari iets harder dan verwacht gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van makelaarsorganisatie NAR.

De index steeg met 1,6 procent naar 75,6, na een daling van zo'n 5 procent in januari.

Economen rekenden voor februari op een stijging van 1,2 procemt.

Op jaarbasis daalden de aanstaande woningverkopen in februari met 7,0 procent. 

"Hoewel een bescheiden groei van de verkoop misschien niet opwindend is, toont het een langzame en gestage vooruitgang ten opzichte van de dieptepunten van eind vorig jaar," zei NAR-econoom Lawrence Yun. "Door de aanhoudende banengroei neemt de vraag duidelijk toe, samen met meer voorraad."

Yun waarschuwde wel dat "huizenprijzen die sneller stijgen dan de inkomensgroei" voor extra uitdagingen voor starters zorgen.

De index voor aanstaande huizenverkopen is gebaseerd op ondertekende contracten voor de aankoop van bestaande eengezinswoningen, appartementen en woongroepen, maar waarbij de transactie nog niets is afgerond. Na het tekenen van het contract duurt het meestal nog een tot anderhalve maand voordat de verkoop daadwerkelijk rond is.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.