Update: Besi hard onderuit

Door ABM Financial News op 8 maart 2024 11:37 | Views: 43.330

Update: Besi hard onderuit
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel BE Semiconductor Industries daalde vrijdag met bijna 6 procent, zonder directe aanleiding.

Een rondvraag van ABM Financial News onder analisten levert een mogelijke verklaring op.

Er zou een artikel in de Koreaanse pers zijn verschenen waarin weer wordt verwezen naar een ander artikel waarin twijfels worden geuit bij high bandwidth memory, waardoor SK Hynix en Samsung mogelijk hun plannen met hybrid bonding zouden kunnen vertragen. In het artikel wordt ook een analist aangehaald die een negatief advies op het aandeel Besi heeft.

Als dit klopt, dan betekent dit dat oude assemblagemachines hergebruikt kunnen worden, en dat grote investeringen in nieuwe machines niet nodig zijn, zei analist Marc Hesselink van ING. "Dat impliceert dat de adoptie van hybrid bonding in DRAM tenminste wordt uitgesteld tot na 2025", aldus de analist. Maar het langetermijnplaatje voor hybrid bonding wordt hierdoor niet geraakt, benadrukte Hesselink, die een koopadvies op Besi heeft.

Update: om reactie ING toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

8 Posts
chogogo
0
Een artikel dat verwijst naar een ander artikel waarin 1 (één) analist wordt genoemd die negatief is. Stond het ook in de Story, Libelle, Margriet en Privé? Dan moet het voor waar worden aangenomen. Maar goed, lijken winstnemingen.
jan de vakman
5
Mogelijk is dit ook een slimme truc van shorters, om knaken te verdienen, je laat een wazig negatief verhaaltje het daglicht zien en de knaken stromen zomaar binnen!!
Snelle Jaapie
0
quote:

jan de vakman schreef op 8 maart 2024 11:37:

Mogelijk is dit ook een slimme truc van shorters, om knaken te verdienen, je laat een wazig negatief verhaaltje het daglicht zien en de knaken stromen zomaar binnen!!
Het lijkt er wel op. Gezien de forse stijging gisteren en de daling van vandaag.
d' Aandelen '
0
Ik begrijp die verbazing niet, vanaf 17 oktober 2023 nog ongeveer 84.00 en dan in nog geen 6 maanden naar 182.00, behoorlijk en te veel opgewaardeerde aandelen worden bijna altijd gecorrigeerd.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.