Recordomzet voor Coolblue

Door ABM Financial News op 20 februari 2024 07:57 | Views: 6.268

Recordomzet voor Coolblue
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Coolblue heeft in 2023 een recordomzet behaald van ruim 2,4 miljard euro in Nederland, België, Duitsland en met Coolblue Energie. Dit meldde het e-commercebedrijf uit Rotterdam, waarin het beursgenoteerde HAL een belang van 49 procent heeft, dinsdagochtend.

In 2022 behaalde Coolblue nog een omzet van 2,3 miljard euro.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) verdubbelde tot ruim 88 miljoen euro in het afgelopen jaar, dankzij "de verdere automatisering van het magazijn en het nóg efficiënter en groener maken van de winkels, de bezorging en het magazijn", aldus het bedrijf.

Onder de streep resteerde voor Coolblue een winst van bijna 27 miljoen euro, waar een jaar eerder nog een verlies van ruim 6 miljoen euro in de boeken kwam.

De kas inclusief kredietfaciliteiten bedroeg eind 2023 190,6 miljoen euro.

Outlook

In 2024 zal Coolblue 8 nieuwe winkels openen in Nederland, België en Duitsland. In Duitsland gaat de retailer bovendien zijn bezorggebied verdubbelen, waarbij een tweede depot wordt geopend in Frankfurt.

CEO Pieter Zwart bestempelde 2023 als een beter jaar en zei dat 2024 het "aller-aller-allermooiste Coolblue-jaar ooit" wordt.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Rowi62
0
Omzet groei is dus 5% oftewel minder dan de inflatie. Hoe moeten ze dit in hemelsnaam naar de beurs brengen?
Je hebt dan drie jaar winst groei nodig om een leuke prijs op te halen. Met 2022 negatief moet je nog twee jaar wachten mogelijk...
robutrecht
0
Ze gaan steeds meer en meer winkels openen. Blijft weinig meer over van een echt internetbedrijf. Dus ook steeds meer kosten. Let maar op. Over 10 jaar zijn ze de volgende BCC.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.