Valuta: dollarzwakte lijkt voorbarig

Door ABM Financial News op 12 februari 2024 12:16 | Views: 2.010

Valuta: dollarzwakte lijkt voorbarig
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar zal waarschijnlijk weinig bewegen tot het Amerikaanse inflatiecijfer dinsdagmiddag. Dit verwacht DZ Bank Research.

De euro/dollar noteerde maandag 0,2 procent lager op 1,0775.

Het Amerikaanse inflatiecijfer kan meer duiding geven voor de verwachte rentestappen van de Federal Reserve dit jaar.

De dollar zou in de nabije toekomst goed overeind kunnen blijven, dankzij een vertragende groei van de wereldeconomie en de rendementen op Amerikaanse staatsleningen die nog steeds hoog zijn. Dat stellen analisten van NatWest Markets maandag.

Ze waarschuwen dat de recente zwakte van de dollar voorbarig lijkt, gezien de achtergrond van de wereldeconomie.

In het tweede kwartaal kan de dollar volgens hen wel verzwakken, als het moment nadert waarop de Fed zal beginnen met het verlagen van de rente.  

Volgens analisten van Morgan Stanley hangen de bewegingen van de dollar nauw samen met de veilingen van tienjarige en dertigjarige Amerikaanse staatsleningen. Dit zou blijken uit een analyse van recente veilingen. De samenhang is vooral duidelijk zichtbaar bij de uitgifte van nieuwe leningen.

Vorige week was de dollar vrijwel stabiel ten opzichte van andere grote munten, met een beperkte stijging van 0,1 procent. Over de afgelopen zes weken werd de dollar 2,73 procent meer waard.

Analisten van Bank of America waarschuwden vrijdag dat een dalende inflatie en een sterke economie geen houdbare combinatie is en dat de aanpassing "waarschijnlijk niet soepel zal zijn voor alle markten."

Economisch nieuws is maandag dun gezaaid. Later in de week volgen meer rapporten over de Amerikaanse economie.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront