Analisten verhogen koersdoelen voor Adyen

Door ABM Financial News op 9 februari 2024 08:52 | Views: 11.004

Analisten verhogen koersdoelen voor Adyen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Analisten hebben vrijdag hun koersdoelen voor Adyen flink verhoogd, nadat het fintechbedrijf donderdag met cijfers kwam die met veel enthousiasme door de markt werden ontvangen. 

Deutsche Bank verhoogde het koersdoel van 1.325 euro naar 1.730 euro, bij handhaving van het koopadvies. De bank sprak van "sterke resultaten, waarbij de transactievolumes en de netto-omzet een versnelling lieten zien, aangejaagd door het winnen van marktaandeel in Digital, maar ook een aanhoudende sterke groei bij kleinere klanten".

Jefferies zette het koersdoel op 1.743 euro. Dat was 1.396 euro. De zakenbank handhaafde het koopadvies. De bank ziet veel groeiaanjagers. Daarbij zal de marge stijgen, nu Adyen minder agressief nieuw personeel zal aannemen. De analisten spreken van een "superieure kasstroomgeneratie".

Berenberg verhoogde tot slot het koersdoel van 1.095 euro naar 1.500 euro. De zakenbank constateerde dat de marges aantrekken, maar noemde de waardering van het aandeel na de enorme koersstijging van donderdag fors, waardoor het Houden advies gehandhaafd bleef.

Het aandeel Adyen sloot donderdag in Amsterdam ruim 21 procent hoger op 1.436,20 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
Windows2000
0
Mooi aandeel dat Adyen en blij dat ik niet op 2500 ingestapt ben maar op 1300 vorig jaar en vervolgens in de dip 800 euro. Zit nu al lekker in de plus en ik vertrouw ze wel. Altijd leuk die analistenbijstellingen ik doe er in ieder geval niets mee en de markt had het al toegepast
bp5ah
1
quote:

Brimily schreef op 9 februari 2024 09:00:

Jammer dat ze dat nooit doen VOOR de cijfers.
Analist is een vrij beroep, 't zijn koeindekontkijkers
Rày108
0
Het beste is het bedrijf zelf volgen en in de rapporatges evt verdiepen en een eigen waarde aan ophangen..

Wachten op analyses of analisten heeft geen zin.. Die zijn per definitie altijd laat..
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.