Beursblik: resultaten NSI vallen iets tegen

Door ABM Financial News op 25 januari 2024 10:05 | Views: 2.347

Beursblik: resultaten NSI vallen iets tegen
Beeld: NSI

(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft in 2023 ietwat teleurstellende resultaten geboekt. Dit oordeelde analist Kai Klose van Berenberg donderdag in een rapport.

Berenberg mikte onder meer op een EPRA-winst per aandeel van 2,04 euro, terwijl dit uiteindelijk 2,01 euro werd. Dit had volgens Klose te maken met hogere onderhoudskosten. De ontwikkeling van de onderliggende brutohuren noemde de analist positief. Bovendien liep de leegstand wat terug.

Wel wees Klose op een flinke afwaardering van de portefeuille van 17 procent op jaarbasis, vanwege de hogere rentes. Als gevolg daalde de intrinsieke waarde van het aandeel met 20 procent.

Berenberg verwelkomde het besluit van NSI om een concrete outlook voor 2024 af te geven. NSI mikt op een EPRA-winst per aandeel van 1,85 tot 2,00 euro. Berenberg mikte op 2,03 euro.

Berenberg ziet, net als NSI, kansen om kantoorpanden te moderniseren en Klose is van mening dat NSI voldoende middelen heeft om dit te doen.

Berenberg heeft een koopadvies op NSI met een koersdoel van 24,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.