Aandelen autofabrikanten lager na prijsverlagingen Tesla

Door ABM Financial News op 17 januari 2024 17:35 | Views: 6.157

Aandelen autofabrikanten lager na prijsverlagingen Tesla
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen van autofabrikanten stonden woensdag onder druk, nadat Tesla de prijzen verder verlaagde, vanwege de toenemende concurrentie bij elektrische auto's en onzekerheid over de vraag.

Tesla verlaagde de prijzen voor zijn Model Y, enkele dagen na prijsverlagingen in China voor de Tesla 3 en Y.

In Nederland varieerden de prijsverlagingen van 4,3 tot 7,7 procent en in Frankrijk van 5,7 tot 6,7 procent. Ook biedt Tesla renteloze financiering aan, wat een kostbare zaak is voor de autofabrikant.

De Europese voorraad Model Y Tesla's is gestegen nadat de verkoopcijfers sinds het eerste kwartaal vorig jaar een dalende trend lieten zien. Vorige maand stopte de subsidie voor elektrische auto's in Duitsland abrupt en dat maakt de verkooptrend er niet beter op.

Het aandeel Tesla daalde woensdag met 3,1 procent. 

Andere Amerikaanse autofabrikanten gingen mee in deze teneur. Ford Motor verloor 2,1 procent en General Motors 1,1 procent. 

Ook de in Amerika genoteerde aandelen van Chinese autofabrikanten zoals Nio en Xpeng verloren terrein, evenals autofabrikanten in Europa zoals Volkswagen en Stellantis.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.