EU bereikt deal over AI-regelgeving

Door ABM Financial News op 9 december 2023 11:48 | Views: 5.309

EU bereikt deal over AI-regelgeving
Beeld: EC

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Unie heeft vrijdag een voorlopig akkoord bereikt over de regulering van kunstmatige intelligentie, waarmee een stap wordt gezet in de richting van een alomvattende AI-wet in westerse landen.

"De EU is de eerste in de wereld die een robuuste regelgeving voor AI heeft ingesteld," zei Dragos Tudorache, een lid van het Europees Parlement uit Roemenië die een van de belangrijkste onderhandelaars van de Artificial Intelligence Act was.

Het akkoord bevat onder meer een verbod op verschillende AI-toepassingen, zoals het ongericht scrapen van afbeeldingen om databases voor gezichtsherkenning te creëren, en regels voor systemen die volgens de wetgevers een hoog risico vormen, aldus een verklaring van het Europees Parlement. Het bevat ook transparantieregels voor AI-systemen voor algemeen gebruik en de modellen die deze systemen aandrijven.

Boetes voor het overtreden van de regels kunnen oplopen tot 7 procent van de wereldwijde omzet van een bedrijf, afhankelijk van de grootte van de onderneming en de overtreden regel.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
jan de vakman
2
Ja, AI zal nog wel de nodige kinderziektes, tegenvallers, meevallers en gevaren gaan opleveren, voor alles draait zoals het moet draaien, zal er nog wel wat water door de rivier gaan, denk ik zomaar!!
Sinterklaas was bij mij niet gul, de AEX ging 1,36% omhoog, ik moest 0,2% inleveren, de grondstoffen, vooral de metalen en ook olie en gas vertellen allemaal een stevig recessie verhaal, duidelijk anders dan de beurs, olie verspeelde 4%, zo bruin bakte Shell het gelukkig niet, maar hij ging toch 1,86% nat en daarmee sleepte hij mijn porto net rood, want op ING na, waren er geen sterke plussers, het is trouwers een heel normaal beeld, tijdens een klimaattop, dat fossiel en de oliebedrijven klappen krijgen, bij zo'n top, hoewel praktisch alle heren en dames met behulp van fossiel, op deze top gekomen zijn!!
KPN profiteert, nog altijd weinig of niets van AI, van de week was het niets, hij moest zelfs een paar kruimeltjes laten gaan, de min was 0,03%!!
Aperam deed het van de metalen, het minst goed, toch nog 0,9% erbij, bij Dalm gaat heel veel richting de smeltovens, oud metaal ligt zeker wel gevraagd in de markt!!
Unilever gaat ook niet mee met de defensief opleving, hij moest het doen met een mager plusje van 0,26%, al moeten die nare bijwerkingen van die vermageringspilletjes, eigenlijk ook wel gunstig voor Unilever uitpakken!!
Besi schreef opnieuw ATH er zal wel een stevige koppeling richting AI en AMD liggen, voor al dat moois, hij toverde weer een plus van 1,68% op het bord!!
Topspeler was van de week het beste bankje van Europa, ING zat kort aan de 5% plus, terwijl de rente behoorlijk aan het jojoën is!!
We zijn vanmorgen eerst in het verre Oosten een dubbele verjaardag wezen vieren en hoe gaat het dan, dan is het gezellig en blijf je langer zitten, dan de bedoeling was, vandaar dat ik een beetje laat ben en er van klussen eigenlijk níet veel meer komt, want s'avonds zitten we al aan de kortste dag en is het om 5uur donker!!
Morgen bij het LICHT der wereld op bezoek, als HIJ(de HEILAND) MET Zijn Geest je hart en ogen verlicht, dan kan je alle gevaarlijke stenen, op je levenspad zien en ontwijken, waardoor hij je, met een Psalmwoord, steeds doet wandelen in het vrolijk levenslicht!!
Maandag hoop ik op een nagift van die goeie Sint zodat het beursje bij mij de opwaartse rally weer gaat hervatten!!, SJALOOM!!!
Rowi62
0
Hadden ze die accept cookie vergissing niet direct kunnen terugdraaien?
230 miljoen mensen drukken dagelijks op Yes I accept terwijl dat niet de bedoeling was. Ook bij IEX website ;)
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront