Vakbondsleden General Motors akkoord met nieuwe cao

Door ABM Financial News op 16 november 2023 20:42 | Views: 2.101

Vakbondsleden General Motors akkoord met nieuwe cao
Beeld: Ford

(ABM FN-Dow Jones) Een kleine meerderheid van de werknemers van General Motors die lid zijn van de vakbond United Auto Workers heeft ingestemd met een nieuwe arbeidsovereenkomst die 4,5 jaar geldig is. Dit werd donderdag bekend.

Uit data van de UAW blijkt dat 54,7 procent van de leden die werkzaam zijn bij GM, de cao accepteren. Daarmee komt een eind aan een tumultueus maandenlang onderhandelingsproces, dat gepaard ging met uitgebreide stakingen bij de GM-fabrieken.

De UAW heeft de resultaten nog niet officieel bekendgemaakt en reageerde niet op een verzoek om commentaar, zei The Wall Street Journal donderdag. GM wilde geen reactie geven.

De historische overeenkomst voorziet in een stijging van de basislonen met 25 procent gedurende de looptijd van het contract, de terugkeer van aanpassingen van de kosten van levensonderhoud en de mogelijkheid om te staken bij fabriekssluitingen.

Bij Ford Motor en Chrysler-moederbedrijf Stellantis wordt nog gestemd. Volgens de gegevens van de UAW steunen de werknemers bij deze twee bedrijven de overeenkomsten met grotere marges dan bij GM.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.