Envipco boekt recordomzet

Door ABM Financial News op 16 november 2023 07:28 | Views: 3.574

Envipco boekt recordomzet
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Envipco heeft in het derde kwartaal flink meer omzet geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder, terwijl ook de brutowinst aantrok. Dat maakte de fabrikant van statiegeldmachines donderdag voorbeurs bekend.  

De omzet steeg met 49 procent van 16,9 miljoen euro naar 25,3 miljoen euro afgelopen kwartaal. Europa droeg 16,9 miljoen euro bij en Noord-Amerika 8,4 miljoen euro. In beide regio’s steeg de omzet, maar vooral in Europa met een ruimschootse verdubbeling.

Envipco haalde voor het eerst omzet uit Hongarije en Roemenië. Op korte termijn verwacht het bedrijf dat Hongarije, maar ook Griekenland, belangrijke aanjagers voor de groei zullen zijn.

Het bedrijf boekte in het derde kwartaal een brutowinst van 8,8 miljoen euro, tegen een winst van 5,3 miljoen euro vorig jaar in het derde kwartaal.

De brutomarge steeg van 31,2 procent in het derde kwartaal van 2022 naar 34,9 procent afgelopen kwartaal. Dat was ook beter dan de 34,5 procent over het tweede kwartaal van dit jaar. Tegen het einde van 2025 moet de marge op 40 procent uitkomen.

De EBITDA trok aan van 2,5 miljoen tot 3,8 miljoen euro en de operationele winst steeg van 1,2 naar 2,2 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.