Novartis verhoogt jaaroutlook

Door ABM Financial News op 18 juli 2023 08:31 | Views: 3.194

Novartis verhoogt jaaroutlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Novartis heeft de outlook voor 2023 verhoogd en lanceert een aandeleninkoop van 15 miljard dollar. Dit maakte het Zwitserse farmabedrijf dinsdag bekend.

Voor dit jaar verwacht Novartis een omzetgroei van 6 tot 9 procent. Eerder werd uitgegaan van een groei van circa 5 procent. Het operationeel resultaat zal naar verwachting dit jaar met 10 tot 14 procent oplopen. Eerder ging Novartis uit van een stijging met 6 tot 9 procent.

De aangekondigde aandeleninkoop van 15 miljard dollar wordt naar verwachting eind 2025 afgerond.

Het bestuur van Novartis is bovendien akkoord met de afsplitsing van het onderdeel Sandoz. De afronding daarvan staat gepland voor het vierde kwartaal van dit jaar. In augustus vorig jaar kondigde Novartis het voornemen tot een afsplitsing aan, waarbij het de bedoeling was dat Sandoz een notering aan de beurs van Zwitserland en New York zou krijgen.

Kwartaalcijfers 

Over het tweede kwartaal boekte Novartis een nettowinst van 2,3 miljard dollar tegen 1,70 miljard miljard dollar over het tweede kwartaal van 2022. De omzet steeg van 12,8 naar 13,6 miljard dollar en het operationeel resultaat van 2,2 miljard naar 2,9 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel trok aan van 1,56 naar 1,83 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.