Update: Omzetwaarschuwing Nokia

Door ABM Financial News op 14 juli 2023 12:09 | Views: 10.623

Update: Omzetwaarschuwing Nokia
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Nokia heeft bij de voorlopige resultaten over het tweede kwartaal een omzetwaarschuwing afgegeven voor heel 2023. Dit bleek vrijdag uit een mededeling van het Finse technologiebedrijf.

Nokia mikt voor dit jaar op een netto-omzet van 23,2 tot 24,6 miljard euro, terwijl eerder werd gemikt op een omzet van 24,6 tot 26,2 miljard euro. De bandbreedte voor de operationele marge wordt verkrapt en gaat van 11,5 tot 14 procent naar 11,5 tot 13,0 procent.

Nokia gaf vrijdag aan dat deze aanpassingen aan de outlook verband houden met de divisies Network Infrastructure en Mobile Network, die worden getroffen door macro-economische omstandigheden, de hoge inflatie en rentes en voorraaddynamiek bij afnemers.

"De investeringsplannen van klanten worden in toenemende mate geraakt door de hoge inflatie en de gestegen rentes, waarbij enkele projecten nu vooruit zijn geschoven naar 2024, vooral in Noord-Amerika", aldus Nokia in een verklaring. Ook zien klanten de voorraden normaliseren, na de verstoringen in de aanvoerketens in de afgelopen twee jaar. 

Tweede kwartaal

Voor het tweede kwartaal verwacht Nokia een vrijwel vlakke netto-omzet van 5,7 miljard euro met een vergelijkbare operationele marge van circa 11 procent.

Het bedrijf gaf verder aan de kosten terug te brengen en voortdurend maatregelen te nemen om harder dan de markt te groeien.

Het bedrijf maakt op donderdag 20 juli de volledige cijfers over het tweede kwartaal bekend.  

Het aandeel Nokia maakte vrijdagochtend een koersval van ruim acht procent.

Update: om meer informatie te vermelden. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
toontjeavanti
1
quote:

Roel de Boer schreef op 14 juli 2023 08:28:

Heeft de stagiair van ABM Financial News dit zelf even nagelezen?
Die weten het verschil niet tussen een miljoen en een miljard!

Het valt me op dat ABM deze fout vaker maakt.
ebub
0
Paar jaar geleden ronkende verhalen over 5g. Het aandeel steeg ook tot boven de 6 dollar maar de laatste tijd helemaal niets. Gelukkig op 4.85 afgebouwd en nu nog een klein deel over.
nb
0
HenkieB
1
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.