Novartis neemt Chinook Therapeutics over

Door ABM Financial News op 12 juni 2023 07:49 | Views: 3.424

Novartis neemt Chinook Therapeutics over
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Novartis heeft een akkoord bereikt over de overname van Chinook Therapeutics. Dit maakte de Zwitserse farmaceut maandagochtend bekend.

Het Amerikaans biofarmaceutische bedrijf Chinook Therapeutics heeft twee geneesmiddelen in een laat stadium in ontwikkeling voor zeldzame, ernstige chronische nierziekten.

Met deze overname wordt de eigen pijplijn van Novartis aanzienlijk uitgebreid.

Volgens de overeengekomen deal, die unaniem is goedgekeurd door de raden van bestuur van beide bedrijven, zal Novartis Chinook overnemen voor een totale waarde van maximaal 3,5 miljard dollar.

Aandeelhouders van Chinook ontvangen 3,2 miljard dollar in contanten. Dit komt overeen met 40,00 dollar per aandeel. Ook ontvangen de aandeelhouders nog eens 4,00 dollar per aandeel indien bepaalde mijlpalen worden behaald bij de toezichthouders.

De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2023 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de aandeelhouders van Chinook en groen licht van de mededingingsautoriteiten. 

Het aandeel Chinook sloot vrijdagavond op 23,99 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.