Beursblik: Fed blijft vaag in zijn formulering

Door ABM Financial News op 3 mei 2023 20:38 | Views: 5.374

Beursblik: Fed blijft vaag in zijn formulering
Beeld: Federal Reserve

(ABM FN-Dow Jones) Terwijl de Federal Reserve de rente conform de verwachting verhoogde met 25 basispunten, was de begeleidende beleidsverklaring redelijk vaag over het toekomstige beleid van de Amerikaanse centrale bank. Dit zei analist Philip Marey van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News.

Al met al mag volgens de analist wel geconcludeerd worden dat de Fed een pauze wil nemen met het verhogen van de rente, "maar de wijze waarop dit in de beleidsverklaring is geformuleerd laat wel ruimte open", aldus Marey.

Waar de Fed bij het vorige besluit duidelijk hintte op verdere verhogingen, is dat nu niet het geval. Tegelijkertijd laat de Amerikaanse centrale bank in het midden of het daadwerkelijk een pas op de plaats zal maken, concludeert de Marey. "Het blijft allemaal redelijk vaag."

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
J.Inv.
0
Het spel is uit. De economie kan extra verhogingen blijkbaar niet meer aan. Brace for impact.
beleggertje2020
0
Extra vaag is altijd reden voor extra VIX toch . Heel goed voor FLOW op de longterm maar niet voor alle andere aandelen denk ik . De rek is eruit . De elasriek moet terugveren denk ik !
Oude School Econoom
1
Inderdaad de FED blijft vaag, echter dat is niet verwonderlijk. Ze weten het gewoon niet, al lang niet.
Er is een duidelijk gemis aan financiële en economische inzicht en analyse vooraf, men dacht op basis van oude Economie wijsheid dat de inflatie wel even bestreden zou kunnen worden met renteverhogingen.
Echter de marktsituatie met langjarig gratis geldschepping is niet dezelfde als volgens het economische boekje. Speelt nog mee dat er sprake is van arbeidstekorten. En (wederom) ondeugdelijk risk management van het financiële systeem (slappe stresstesten, geen (FED of accountants-) controle op liquiditeitscapaciteit/weerbaarheid van financiële instellingen etc). Waar banken vroeger blij waren met (verantwoorde, markt reële ) hoge rentestand, moeten veel (naar het lijkt Amerikaanse) banken nu vrezen voor hoge rentes. Als zelf een Amerikaanse bank met rijke klanten failliet kan gaan, is er fundamenteel toch wel weer veel aan de hand.
En dat Powell nu wederom beweert dat Amerikaanse banken systeem “sound and resilient” is, begint onderhand een farce te worden.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.