MKB Nedsense boekt klein positief resultaat

Door ABM Financial News op 28 april 2023 19:18 | Views: 2.440

MKB Nedsense boekt klein positief resultaat
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) MKB Nedsense heeft het afgelopen boekjaar een klein positief resultaat geboekt. Dit meldde de investeringsmaatschappij vrijdag nabeurs.

Het concern boekte in 2022 een nettowinst van 93.000 euro, in vergelijking met 124.000 euro een jaar eerder. De winst per aandeel bedroeg 0,1 eurocent.

Het eigen vermogen steeg van 8,95 miljoen euro tot 9,05 miljoen euro, terwijl het eigen vermogen per aandeel onveranderd noteerde op 9 eurocent.

MKB Nedsense stelt voor om het resultaat toe te voegen aan het eigen vermogen en over 2022 geen dividend uit te keren.

De portefeuille van MKB Nedsense telde in 2022 vier investeren: investeringen in GNS Brinkman en Axess, een investering in Tib-Tec en een aandelenbelang in Almunda.

Axess en GNS Brinkman realiseerden beiden een positieve EBITDA op een omzet van achtereenvolgens 3,1 en 4,9 miljoen euro. Tib-Tec treft voorbereidingen voor een beursgang in Zwitserland, terwijl de waardestijging van het belang in Almuda bijdroeg een het positieve resultaat.

Omdat MKB Nedsense nog geen oob-accountant voor 2022 heeft kunnen contracteren, bevat het jaarverslag 2022 niet gecontroleerde cijfers. Het concern verwacht in de komende periode een accountant te kunnen contracteren.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.