Pfizer neemt Seagen over

Door ABM Financial News op 13 maart 2023 12:59 | Views: 3.949

Pfizer neemt Seagen over
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) Pfizer neemt biotechbedrijf Seagen over voor 229 dollar per aandeel. Dit maakte het Amerikaanse farmaciebedrijf maandagmiddag bekend.

Daarmee wordt Seagen gewaardeerd op 43 miljard dollar.

Samen willen de twee bedrijven werken aan een versnelling van de volgende generatie doorbraken in de bestrijding van kanker. De technologie van geconjugeerde antilichamen en geneesmiddelen (ADC) van Seagen wordt daarin gecombineerd met de schaal en kracht van Pfizer. 

Seagen rekent voor 2023 op 2,2 miljard dollar aan omzet, wat neer zou komen op een groei van 12 procent.

Pfizer verwacht dat Seagen in 2030 meer dan 10 miljard dollar aan omzet zal bijdragen. En ook daarna zou de groei significant zijn. Daarnaast rekent Pfizer op bijna 1 miljard dollar aan kostensynergieën na afronding van de deal.

Het aandeel Seagen lijkt maandag bijna 20 procent hoger te gaan openen op 206,20 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Toddemij
0
Fors betaalde overname, ze moeten wel heel veel perspectief zien. Nu zaten ze door hun Coronawinsten op een berg cash maar dat is in een koop dan verdwenen. En dat terwijl er nu veel biotech bedrijven juist om geld gillen nu hun sectorbank om is gevallen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.