Beursblik: eenmalige posten stuwen dividend en winst Retail Estates

Door ABM Financial News op 20 februari 2023 10:16 | Views: 3.740

Beursblik: eenmalige posten stuwen dividend en winst Retail Estates
Beeld: Retail Estates

(ABM FN-Dow Jones) Retail Estates heeft in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van eenmalige posten, waardoor de winst en het dividend stegen. Dit stelden analisten van Kepler Cheuvreux maandag.

De EPRA-winst steeg in de afgelopen negen maanden met 17,2 procent, daarbij geholpen door de teruggave van betaalde belastingen in Nederland in de voorbije jaren, zo merkte Kepler op. Gecorrigeerd voor deze meevallers, steeg de EPRA winst per aandeel met 2,1 procent.

De herwaardering van de portefeuille was volgens Kepler positief, waardoor de totale waarde van de portefeuille met 5,4 procent steeg. Dankzij die herwaardering in combinatie met de kasstroom, daalde de schuldratio, zo zag Kepler.

Het dividend werd verhoogd van 4,70 naar 4,90 euro per aandeel, in lijn met de verwachtingen van Kepler.

Kepler Cheuvreux heeft een Houden advies op Retail Estates. Het koersdoel werd met een euro verlaagd tot 71,00 euro. Het aandeel steeg maandag met 1,1 procent tot 67,50 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.