Barclays zet PostNL op verkooplijst

Door ABM Financial News op 10 februari 2023 11:23 | Views: 10.842

Barclays zet PostNL op verkooplijst
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft vrijdag het advies voor PostNL verlaagd van Gelijkgewogen naar Onderwogen, terwijl het koersdoel van 1,50 naar 1,40 euro ging.

Analisten van de bank verlaagden hun EBIT-taxaties voor PostNL met 7 en 22 procent voor respectievelijk 2023 en 2024. "We zien een significante kans op neerwaartse aanpassingen aan de consensus", aldus de analisten. Barclays zit met zijn ramingen al 13 tot 25 procent onder de huidige consensus.

Ook maakt Barclays zich zorgen over de volumes in het vierde kwartaal van 2022. PostNL verwacht vlakke volumes ten opzichte van het derde kwartaal, maar Barclays is daar niet zo zeker van, wijzend op cijfers over de Europese online verkopen die een significante vertraging laten zien in Nederland.

Ook is er een kans dat PostNL de beloning voor aandeelhouders gaat terugschroeven, omdat de vrije kasstroom vermoedelijk lager zal uitvallen dan wat het postbedrijf wil uitkeren aan dividend. Dit zal tot minstens 2024 het geval blijven. Barclays ziet het opschorten van het inkoopprogramma van eigen aandelen of een lager dividend als een mogelijk scenario voor 2023.

Het aandeel PostNL leverde vrijdagochtend 5,4 procent in op 1,92 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
Douwes
1
Lijkt op een 1-2'tje van Barclays met de shorters. Nog even lekker goedkoop uitstappen voordat de cijfers bekend worden. Maar we zullen zien..
jan de vakman
2
Die analist is zeker met zijn verkeerde been uit bed gestapt, alles negatief en afbraak, het kon toch nog wel eens een beetje mee gaan vallen, hogere posttarieven, hogere pakket tarieven, niet langer gratis retour, inpost deed het goed, post nl zit ook enigszins in deze markt, Deutsche Post kwam aardig voor den dag en post nl zal best wel het leger losse arbeidskrachten fors hebben terug gebracht!!
Het zal geen roze wolk worden en een dividend van meer dan 30 cent, zit er zeker niet in, ik ben toch niet pessimistisch over tante Herna!!
tmaster
1
Het aandeel stond boven de 2 euro ook op uitbreken.. Dus even de rem erop en zo'n verkoop advies de deur uit doen.. Hoe opvallend.
crxl
0
Nou Jan, jij bent tenminste positiever dan die zuurpruim die dit eventjes vermeld,
de IEX redactie lust hier natuurlijk ook wel pap van, zie straks hun reactie maar.

Verder raakt dit advies natuurlijk kant noch wal, steekt weer eigenbelang Barclays achter.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.