Olieprijs blijft dalen

Door ABM Financial News op 9 december 2022 20:45 | Views: 6.143

Olieprijs blijft dalen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag verder gedaald. Bij een settlement van 71,02 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,6 procent goedkoper. Op weekbasis werd WTI-olie zelfs 11 procent goedkoper.

"De vraagkant blijft bearish te midden van de mondiale economische vertraging, een verhoogd recessie risico in de EU en VS en aanhoudende zorgen over de groei in China", schreven analisten van Fitch Solutions.

De olieprijzen daalden deze week scherp, terwijl het prijsplafond op Russische olie van de G7 inging, net als een importverbod vanuit de EU. Ondertussen kondigde China een versoepeling van de coronamaatregelen aan.

Donderdag veerde de olieprijs even op nadat bekend werd dat een olielek was geconstateerd in de Keystone-pijpleiding in de VS. Vrijdag was de pijplijn, die olie transporteert van Canada naar de Golfkust in Texas, nog afgesloten, volgens Reuters. 

Volgens Anas Alhajji van Energy Outlook Advisors zal de sluiting van de pijpleiding naar verwachting resulteren in lagere voorraden in Cushing, Oklahoma.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
jan de vakman
3
Eigenlijk zou dat lek een prijsopdrijvend effect moeten hebben, evenzo de minder strenge corona rommel in china, ook de komst van koning winter zou druk naar boven moeten geven, het prijsplafond zal het aanbod alleen maar verminderen en daarmee ook prijsdruk naar boven moeten geven, niet alzo, meer dan 10% eraf, de enigste redens die ik kan bedenken is pure ongefundeerde angst , of er is een kanjer van een recessie al aan de gang, maar niets wijst daarop, mijn snappertje is te klein!!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.