Berenberg verhoogt koersdoel Just Eat Takeaway

Door ABM Financial News op 30 september 2022 08:53 | Views: 6.586

Berenberg verhoogt koersdoel Just Eat Takeaway
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Just Eat Takeaway verhoogd van 16,30 euro naar 17,60 euro bij handhaving van het Houden advies.

Te midden van somberheid op de beurzen heeft Just Eat Takeaway een verrassende positieve winstwaarschuwing afgegeven. De maaltijdbezorger verwacht EBITDA-positief te zijn in de tweede helft van 2022, hetgeen eerder is dan verwacht, aldus de analisten van de zakenbank. 

Hoewel het bedrijf weinig informatie gaf over de drijvende krachten achter deze sneller dan verwachte winstgevendheid, is volgens Berenberg sprake van een opeenstapeling van factoren die ook bij sectorgenoot Delivery Hero te zien zijn.

Met een versnelde winstgevendheid in het verschiet en de verkoop van het belang in iFood lijkt de toekomst van de maaltijdbezorger een stuk stabieler, hetgeen ook voldoende aanleiding is voor Berenberg om het koersdoel te verhogen. 

Als kritische noot noot wijst Berenberg er wel op dat Just Eat Takeaway meer last heeft van de koopkrachtcrisis dan sectorgenoten. Daarom blijft het Houden advies intact.

Het aandeel Just Eat Takeaway sloot donderdag in Amsterdam op 15,41 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Henkk
0
Berenberg meest onbetrouwbaar adviezen, zeer zeker in afgelopen twee jaar Berenberg heeft geen goed reputatie, geeft koop advies voor Just Eat en houd advies voor POSTNL ??!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront