Ajax krijgt Chief Sports Officer

Door ABM Financial News op 12 september 2022 14:32 | Views: 3.909

Ajax krijgt Chief Sports Officer
Beeld: Ajax Images

(ABM FN-Dow Jones) Ajax wil Maurits Hendriks benoemen als Chief Sports Officer, belast met het bestendigen van Ajax als topsportorganisatie op de lange termijn. Dat maakte de Amsterdamse voetbalclub maandag bekend.

Hendriks, die jarenlang technisch directeur was van de Olympische organisatie NOC-NSF, zal vanaf september dit jaar deel uitmaken van de Ajax-directie. Op 11 november kunnen aandeelhouders stemmen over de benoeming.

De directie en de raad van commissarissen van Ajax hebben gezamenlijk besloten dat er een CSO moet komen, die de jeugdopleiding, het vrouwenvoetbal en de specialistische afdelingen voor alle voetbalselecties in zijn portefeuille krijgt, alsmede het Sportpark de Toekomst en het project de Nieuwe Toekomst.

Daarnaast blijft er een directeur voetbalzaken die verantwoordelijk is voor het eerste elftal van Ajax, Jong Ajax en de spelerstransfers voor deze teams. Deze functie wordt momenteel waargenomen door Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar, die het technisch management betaald voetbal vormen.

Hendriks was drie keer 'chef de mission' van Nederland tijdens Olympische Spelen en werd eerder Olympisch kampioen als coach van het Nederlandse mannenhockeyteam.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Bergen
0
"belast met het bestendigen van Ajax als topsportorganisatie op de lange termijn."

Deden het huidige bestuur en de raad van commissarissen dat dan niet?
brinkieRDS
0
Dit is zo goed, Maurits is een bewezen zwaargewicht.
Wat zou het fijn zijn als de politiek ook iets dergelijks zou ondernemen. Groep wijze mannen en vrouwen met visie en lange termijn voor ogen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.