ArcelorMittal sluit twee Duitse staalfabrieken

Door ABM Financial News op 5 september 2022 10:38 | Views: 7.918

ArcelorMittal sluit twee Duitse staalfabrieken
Beeld: ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft twee fabrieken in Duitsland gesloten vanwege de sterk gestegen energiekosten. Dat maakte de staalfabrikant bekend.

De productie van staal kost relatief veel energie, net zoals de productie van kunstmest, chemische producten en glas. Staalfabrikanten worden ook geraakt door inspanningen om de emissies van broeikasgassen te verminderen en door de lagere metaalprijzen, nu de vertragende mondiale economische groei leidt tot minder goed gevulde orderboeken.

ArcelorMittal kondigde afgelopen donderdag al aan dat een hoogoven in Spanje zal worden gesloten vanwege de lage vraag.

Vrijdag werd de sluiting aangekondigd van een hoogoven in Bremen en van een fabriek die staaldraad maakt in Hamburg.

De Spaanse en Duitse hoogovens zijn samen goed voor 3,65 miljoen metrische ton staal per jaar. Dat is ruim 5 procent van het jaartotaal van ArcelorMittal wereldwijd vorig jaar, zo'n 70 miljoen ton.

"De hoge kosten voor gas en elektriciteit zetten onze concurrentiekracht zwaar onder druk", zei topman Reiner Blaschek van de Duitse divisie van ArcelorMittal.

Ook Norsk Hydro is gestopt met aluminiumsmelten in Slowakije en BASF gaat minder ammonia voor kunstmest produceren.

Rusland sloot woensdag zijn belangrijkste pijpleiding voor aardgas naar Europa, met verwijzing naar onderhoudswerkzaamheden. Verwacht wordt dat de gaskraan deze week weer opengaat, maar Rusland heeft de levering van aardgas aan Europa per saldo dramatisch verlaagd. De Westerse overheden beschuldigen het Kremlin ervan energie in te zetten als wapen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Bonost
0
Het enige antwoord is om de transitie te versnellen. Zo snel als mogelijk je onafhankelijk te maken van de energie van buitenaf. Dat betekent voor AM dus dat ze eens goed moeten kijken naar het maakproces en alternatieven om ook hier minder afhankelijk te worden van energie.
Maxor
1
Maak je geen illusies, die zijn er niet. En inmiddels is wel duidelijk dat die hele transitie een farce is.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.