Olieprijs lager gesloten

Door ABM Financial News op 12 augustus 2022 20:52 | Views: 5.684

Olieprijs lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, hoewel de vrees voor een scherpe wereldwijde economische vertraging is afgenomen.

Op weekbasis steeg de prijs voor een vat ruwe olie echter met 3,5 procent.

Het energiecomplex bevindt zich in een volatiele modus nadat WTI vorige week met meer dan 9 procent daalde en Brent 8,7 procent inleverde, trok de ruwe olieprijs zich op aan het sterke Amerikaans banenrapport van vorige week vrijdag en positieve inflatiecijfers deze week, waaruit bleek dat de prijsdruk afneemt.

Dat stimuleerde de hoop dat de Federal Reserve de rente niet zo agressief zal verhogen als werd gevreesd, waardoor er mogelijk ruimte is voor beleidsmakers om de nog steeds hoge inflatie in toom te houden zonder de economie in een recessie te storten.

"De prijsrally van de afgelopen week past in het plaatje van een corrigerend herstel", zei marktanalist Alex Kuptsikevich van FxPro. "Als 'stieren' de komende dagen geen nieuwe fundamentele reden vinden om te kopen op het huidige niveau rond 94 dollar per vat voor WTI, herstelt de 'bear market' zich", voegde hij toe.

De septemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot vrijdag 2,4 procent, ofwel 2,25 dollar, lager op 92,09 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
jan de vakman
2
Net als heel de beurs, zie de cijfer reakties en nog gekker, de rente, gedraagt de olie zich ook als een stuiterbal, simpele kleine dingetjes, zorgen voor heftige schommelingen, toch denk ik om meerdere redenen, dat de prijs op termijn gaat stijgen, als Amerika echt uit de recessie komt, waar ik helemaal niet gerust op ben en ook de komende winter en als 3e china zullen de vraag gaan stuwen, terwijl het aanbod licht slinkt!!
jan de vakman
1
In amerika zijn het kunstenaars, om tegen gestelde grafieken te produceren, als in china nu corona alweer de kop opsteekt, zet je dan maar schrap, de massale veelvuldige prikkerij heeft het menselijke immuun systeem zwaar beschadigd!!
De oliedip is voor even straks valt Joetje af en komt de Siberische winter erbij, dan zitten we in een mum van tijd aan de 120$ per vat!!
jan de vakman
1
De opec zal de productie echt wel aan gaan passen, aan de minder wordende vraag, want bij alle onheil momenten, die er al zijn en erger worden, doet china er nog een schepje bovenop met hun ultra domme zero beleid voor corona, laten ze aan de andere kant beginnen en hun volksgezondheid naar een hoger peil tillen door rust en gezonde dicht bij de natuur voeding, dat werkt 10x beter!!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront