Olieprijs stijgt

Door ABM Financial News op 11 augustus 2022 20:47 | Views: 4.386

Olieprijs stijgt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag gestegen. Bij een settlement van 94,34 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,6 procent duurder. 

"De prijzen van ruwe olie zijn weer aan het stijgen, omdat de stijgende Europese gasprijzen ertoe leiden dat consumptiepatronen worden verlegd naar wat momenteel een goedkoper alternatief is. Het IEA zei vanmorgen dat het verwacht dat de vraag naar ruwe olie robuust zal blijven, zelfs als de wereldeconomie vertraagt", aldus marktanalist Michael Hewon van CMC Markets. 

"Een dreigende gascrisis in Europa jaagt nu al een substantiële vervangingsvraag van gas naar olie aan", zei het IEA donderdag.

Elektriciteitscentrales zoeken naar alternatieve brandstoffen om aan de stijgende vraag naar elektriciteit toe kunnen voldoen, aldus het agentschap.

En die extra vraag naar olie valt in een toch al krappe markt, aldus het IEA. Het agentschap rekent voor dit jaar op een extra vraag van 380.000 vaten per dag. Daarmee komt de groei op 2,1 miljoen vaten per dag.

Ondertussen heeft de OPEC de ramingen voor de vraag naar olie in 2022 juist neerwaarts bijgesteld. Het oliekartel voorziet nu een groei van de vraag met 3,1 miljoen vaten per dag, waarmee de totale vraag uitkomst op 100 miljoen vaten per dag. 

In het maandrapport van juni werd nog uitgegaan van een groei met 3,4 miljoen vaten per dag in 2022.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
jan de vakman
1
Volgens mij heeft de IEA de zaak beter in beeld dan de Opec, vriend airco slurpt tegenwoordig een enorme hoeveelheid energie op, tel daarbij op, de ook nu weer sterk stijgende gasprijzen, dan zal olie wel weer door de 100$ gaan lopen!!
Midden in de zomer gas fors hoger, wat moet dat van de winter worden, ik ben blij, dat ik praktisch volledig mijn woning met mijn zeer klimaat vriendelijke speksteenhaard verwarmt!!
jan de vakman
0
Hogere voorraden, bij lagere raffinasie, duid op minder vraag, de eenvoudigste verklaring is misschien wel, dat iedereen even uitgereisd is na de vakantie!!
suskewiet
0
energie blijft de rode draad
Hopen op een milde winter en LNG gas en wind
De zon heeft al veel gegeven
jan de vakman
0
Natuurlijk ga ik vol voor het klimaat, toch getuigt het van realiteitszin, dat Lisje zegt, geen hogere winstbelasting voor de olieboeren, maar laten ze aub investeren in nieuwe productie mogelijkheden, zolang we nog niet volledig naar groen over kunnen stappen, je moet geen ouwe schoenen weggooien, als je nog geen nieuwe hebt, bovendien heb je bij elke vergroening de hulp van fossiel nodig om het te kunnen maken!!, ps, boven moest natuurlijk raffinage staan!
roze bril
0
Natuurlijk moeten er winstbelastingen komen op de olieboeren. Er wordt nog zoveel winst gemaakt, dat het niet kunnen investeren een drogreden is. Maar ze zijn natuurlijk bang dat ze vertrekken. Oftewel ze geven toe aan chantage.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.