'ING overtreft verwachtingen'

Door ABM Financial News op 4 augustus 2022 09:33 | Views: 14.350

'ING overtreft verwachtingen'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft in het tweede kwartaal de verwachtingen overtroffen, maar het is moeilijk de cijfers op waarde te schatten vanwege de impact van de Turkse hyperinflatie. Dit stelde analist Flora Bocahut van Jefferies donderdag.

De nettorentebaten waren volgens Jefferies in lijn met de verwachtingen, terwijl de fee-inkomsten en de kosten juist iets tegenvielen. Hierdoor kwam de winst voor provisies 4 procent lager uit dan verwacht, maar dit werd ruimschoots gecompenseerd door de post ‘overige inkomsten’ en meevallende voorzieningen.

De CET1-ratio was met 14,7 procent eveneens conform verwachting, aldus Bocahut. Verder merkte de analist op dat er geen nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen werd aangekondigd, maar dit werd ook niet verwacht.

Jefferies heeft een koopadvies op ING met een koersdoel van 14,00 euro. Het aandeel ING daalde donderdagochtend met 2,9 procent tot 9,28 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
jan de vakman
1
Henkk
0
ING zwaar onder gewaardeerd en wordt in grootte aantallen door financiële instelling ingekocht
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront