Deutsche Bank verhoogt koersdoel Shell

Door ABM Financial News op 6 juli 2022 09:04 | Views: 14.207

Deutsche Bank verhoogt koersdoel Shell

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft woensdag het koersdoel voor Shell verhoogd van 25,51 naar 27,79 pond bij handhaving van het koopadvies. Dit bleek uit een uitgebreid sectorrapport van de Duitse bank.

Analisten van de bank blijven positief over het winstmomentum van de energiereus, terwijl Shell ook de CO2-uitstoot flink terugbrengt. De gas- en LNG-divisie zijn inmiddels de op één na grootste en grootste wereldwijd. Die twee divisies zijn dit jaar vermoedelijk goed voor 46 procent van de EBIT van Shell. 

Deutsche Bank verhoogde de taxaties voor de olie- en gasprijs en de raffinagemarges, waardoor ook het koersdoel omhoog kon. De raming voor de Brent olieprijs ging voor dit jaar met 21 procent omhoog en voor volgend jaar met 18 procent. Voor de Europese gasprijs verhoogde Deutsche de taxaties zelfs met respectievelijk 46 en 91 procent, als gevolg van de situatie met Rusland.

De analisten voorzien dat Shell de beloning van aandeelhouders "significant" zal gaan verhogen, net als sectorgenoten. Deutsche denkt dat Shell tussen 2022 en 2025 69 miljard dollar zal laten terugvloeien naar aandeelhouders door het uitkeren van dividend en het terugkopen van eigen aandelen. Dat is omgerekend 35 procent van de marktkapitalisatie van Shell.

Het aandeel Shell sloot dinsdag in Londen op 20,29 pond.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
Citi olieprijs naar 65 dollar.

Ik zou maar heel snel een verkoopadvies geven en het koersdoel verlagen naar 15 euro.

Verwacht dat de olieprijs extreem hard gaat dalen.
De Deutsche Bank wil zeker zijn aandelen Shell snel verkopen met winst voordat de koersval komt.

Het lijkt de Boa wel met hun enorme irrationele koersdoelen die het absoluut niet gaan halen.

Als de recessie nog langer gaat duren is het ook mogelijk dat Shell verlies maakt.
jan de vakman
2
Campingrally, ik denk dat je je eigen toch eens een beetje beter en breder moet orienteren, het verhaal van deutse bank heeft heel veel kans om echt uit te komen en dat verhaal van city is zo'n typisch verhaal van analisten, die niet verder kijken, dan het puntje van hun neus, in het verleden heeft een recessie nooit voor een energie prijsval gezorgd en nu de oliemarkt steeds meer moeite krijgt om te leveren, zal dat denk ik zeker niet gaan gebeuren!!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.